EL: Egy elfogadható eredmény

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 08:03
Címkék
Tegnap Firenzében újabb döntetlennel lett gazdagabb az AS Roma idei lőlapja. Bár ez a csütörtöki 1-1 még igazán sokat érhet a jövő heti visszavágó...

Tegnap Firenzében újabb döntetlennel lett gazdagabb az AS Roma idei lőlapja. Bár ez a csütörtöki 1-1 még igazán sokat érhet a jövő heti visszavágó tekintetében. Sajnos a játék képe sokat nem változott, újabb sérülések szintén előbújtak és az életmentő Keita gól sem maradt el. Az esély megmaradt, egy lépéssel közelebb kerültünk a varsói döntőhöz, még úgy is, hogy Ljajic egy meglehetősen fontos büntetőt hibázott.Ljajic egy meglehetősen fontos büntetőt hibázott.

Nézzük szépen sorba, hogyan követték egymást az események. A DDR által vezetett Roma szinte ott folytatta, ahol a bajnoki mérkőzéseken abbahagyta. Semmitmondó, passzokra épülő, de támadásban igencsak esetlen, jól kiszámítható játékkal rukkoltak elő a srácok. Ezt tetőzte DDR gyermeteg hibája, amit gyorsan gólra váltottak a hazaiak Ilicic révén. Szépen a rövid felsőbe varrta a fiatal szerb támadó az ölébe hulló lasztit.

De a baj nem jár egyedül. Először a csapatkapitány, Dani jelezte, hogy nem bírja folytatni. Elnézve a tegnapi produkcióját ez most nem volt akkora probléma. Nehéz megmondani mi a fene van mostanában a „jövő kapitányával”, de az elmúlt évek gyengébb teljesítményét is sikerül alulteljesítenie. Pihenje ki magát, és mihamarabb térjen vissza a régi De Rossi!

A középpályás sérülését gyorsan az egyik legmegbízhatóbban teljesítő védőnk, Manolas követte az orvosi szobába. A hátát fájlalta a görög, neki szintén gyors rehabilitációt és visszatérést kívánunk. Az első fél órát követően, két sérülés, egy orbitális hiba után kezdtem lehajtani a fejem, és megpróbáltam keresni a szavakat, hogy mi módon fogom keresztre feszíteni ebben a bejegyzésben a csapatot, és a körülöttük munkálkodó stábot.

Szerencsére a Viola szintén keresi mostanság önmagát, és az igencsak vert helyzetben lévő Rómán nem tudott újabbat ütni. Szünetre egy gólos hátrányban vonultak le Garcia legényei. A második játékrészt egy fokozattal intenzívebben próbálta kezdeni a Roma. Némi mezőnyfölényt sikerült kialakítani a hazaiak térfelén, néhány aprócska helyzetet követően Neto kapus elütötte (?) a kiugró Iturbet, amit véleményes módon büntetővel jutalmazott a játékvezető. Bár a kapus megúszta sárga kártyával, büntető következett. Ettől függetlenül az ifjú Lajcsi elvétette a tizenegyest. Maradt az 1-0.

A mérkőzés hullámzó ritmusa sokat nem változott a kimaradt büntetőt követően sem, helyzetecske itt, helyzetecske ott. Majd elkövetkezett a találkozó római szempontból legfontosabb momentuma. Keita fejére érkezett egy csodálatosan kanyarodó szöglet, amit megfelelő higgadtsággal értékesített a rutinos középpályás. 1-1. Igazán fontos idegenben szerzett gól ez, és ennek fényében a kimaradt büntető kárát is kibírta a csapat.

A maradék időben már túl sok minden nem történt, a Róma leginkább az eredmény őrzésére koncentrált, a hazaiak pedig nem tudtak már ritmust váltani. A mérkőzést egészben nézve igazságos pontosztozkodás történt. Ez a döntetlen még sokat érhet jövő héten, de a problémák még mindig nem oldódtak meg. Kíváncsian várom, meddig tud elvergődni ezzel a teljesítménnyel a kedvenc csapatom?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik