Garciaból Garcevasz

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 21:03
Vége.   (Komolyan elgondolkodtam azon, hogy ennyi legyen az értékelő, de azért megpróbálok összefüggő szöveget alkotni így az este során) A...

Vége.

(Komolyan elgondolkodtam azon, hogy ennyi legyen az értékelő, de azért megpróbálok összefüggő szöveget alkotni így az este során)

A meccsről nagyon nem is akarok beszélni. Hosszú nyeretlenség után kétszer vert meg valakit a csapat, kár hogy önmaga volt az, mid a két alkalommal. Egy teljesen érthetetlen büntető, egy banális kapushiba, egy csapnivaló védekezés szögletnél. Aztán, hogy teljes legyen a lista, Gervinho kényelmesen vezethette a kapusra a labdát, egy nagyszerű passz után, majd nem lőtt, el akart sétálni Neto mellett, csak a "védő" nevezetű általános csatár problémáról elfeledkezett. Egyébként amikor láttam ezt a nagyszerű indítást, és hogy Gervinho fut, az első gondolatom az volt, hogy "ezt hogy lesz képes elszúrni". Ezen kívül történtek olyan dolgok még a meccsen, amik normális esetben beszédtémát szolgáltatnának. Rudi az első félidőben cserélt, taktikait! Újabb két sérült, Keita, és Mbiwa. Skorupski eseténél kint volt a labda, Ljaljic-ot kiállították (ez bennem nagyjából 30 perccel a meccs után tudatosult). Talán a pályán ez volt a mélypont amúgy. Ahogy még a Cakir is vonakodott felmutatni a pirosat, és mindössze 1 percet hosszabbított. Vajon van a bíró szánalmánál nagyobb megalázás egy csapatnak?

Van.
Már az is döbbenetes volt, amikor a Curva Sud egyszerűen elhagyta a stadiont, de amikor visszatértek...

Ha hiszünk a kommentátornak, akkor csodával határos módon sikerült megállítani a népfelkelést a stadionban. Transzparensekkel tértek vissza, ami még a legszolidabb véleménykifejezés volt a részükről. A pályára berohanást is sikerült megakadályozni, viszont az, hogy Nainggolant megtámadják a lelátón az már teljesen értelmetlen, és nagyobb baromság, mint amit Holebas művelt a 11-es összehozásánál. Fájdalmas volt hallgatni, amikor olézott a közönség az egyik céltalan passzolgatásnál, majd a Fiorentina támadását tapsviharral követték. Gyakorlatilag a végén már csak tüntetett a közönség, a legsokkolóbb formákban. Olvastam sok olyat, hogy "ezek szurkolók?" hát igen. Ők azok akik szeretik ezt a klubbot, idejük, és pénzük van benne, támogatták őket a végsőkig, de ez a csapat újra és újra cserbenhagyta őket. Ez egy meglehetősen nagy, amúgy sem a higgadtságáról híres tömeg november óta gyűlő frusztrációja volt.
Rekordsebességgel előállított molinók. Ez a mai nap egyetlen eredménye Rómában.

És elérkeztünk ahhoz a témához, amit a lényegnek tekinthetünk: Garcevasz sorsa. Én a béke megtartásának, és a játékosok védelmének érdekében Rudi helyében ha talán nem is helyben a Curva Sud előtt, de szinte azonnal lemondanék. Azt nyilatkozta, hogy amint tehernek érzi magát, elmegy. Máskor pedig elmondta, hogy ne hibáztassák a játékosokat, minden felelősséget vállal. Ez mind a kettő nagyon szimpatikus hozzáállás, de ez az a pont, ahol gyakorlatban kéne alkalmazni őket. Ehhez képest Garcia marad, ráadásul ezek után esélytelen, hogy ne a szezon végéig.
Pedig kedden még meg is nézett egy jól működő csapatot, de úgy néz ki nem tudott semmit sem átvenni a Primavera-tól.

Szerinte még mindig zárhatunk pozitív évet. Na erre nem tudok mit mondani. Látta, hogy mi történt a stadionban? Emlékszik, hogy indult ez a szezon? Ezzel mit akar elérni? Még jobban gerjeszteni az indulatokat? Elmondása szerint néhány játékos már így is fél az Olimpico-ban játszani. Na ez szép, komolyan. Egy igazi erőd volt a szezon kezdetén. Most is az, csak minket lőnek a saját ágyúink, de ez kinek a hibája? Szinte mindegyik játékosunk bizonyította már valamikor, hogy tud focizni, Iturbe-n, és a télieken kívül nálunk (is). A szurkolók mindig követték és támogatták a csapatot amíg el nem veszett a remény (sokszor a lefújás után, a Samp ellen a 2. gól tett be, itt meg nem tudom mikor kezdődött az őrület, de kicsit sem volt megalapozatlan).
Végül egy kép ami mindent kifejez. Egy szurkoló, aki tenni akar, és tehetne is, de valami nem megy. Valamivel baj van, de mi az, és hogy lehetne megjavítani?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik