Rio 2016: nem az igazi – az NBC inkább nem is mutatja Tusupot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.09. 13:01
null
Az NBC már nem is mutatja Shane Tusupot, Dan Hicks kommentátor nehogy elszólja magát (Fotó: Szabó Miklós)
A világ ismét elámult Hosszú Katinka teljesítményén, miután a magyar úszó a 100 méteres hát döntőjét is megnyerte, ezzel ő lett az első, aki két aranyérmet szerzett a riói olimpián.

 

A spanyol AS nem fukarkodik a pozitív jelzőkkel, ami az immáron kétszeres olimpiai bajnok Hosszú Katinkát illeti: „Hosszú, az olimpia királynője!”

„A vaslady nagy lépést tett afelé, hogy ő legyen a riói olimpia királynője. A magyar úszó a 400 méter vegyes után ismét bizonyította, hogy fantasztikus formában van.”

„Aranyos” mosoly Hosszú Katinkától, micsoda sportoló! – jegyezte meg a brit közszolgálati televízió, a BBC élő hírfolyamában.

A Washington Post „Az első úszó, aki két aranyat nyert Rióban” címmel adta ki cikkét, amelyben megjegyzi, Hosszú Katinkának óriásit kellett hajráznia a győzelemért, ugyanakkor hozzáteszi, a második helyen célba érő Kathleen Baker hibázott és eltaktikázta magát, a „vashölgy” több mint harminc centimétert vert rá, így Baker-nek meg kellett elégednie az ezüsttel.

Az NBC televíziós csatornán ismét Dan Hicks közvetítette Hosszú Katinka úszását. Ismerős a kommentátor neve?

Ha nem, segítünk: ő volt az, aki Hosszú első olimpiai aranyánál, amikor a kamera az extázisban ugráló Shane Tusupot – a magyar úszónő edzőjét és férjét – mutatta, azt mondta, ezért a győzelemért Tusup a felelős, egy teljesen más úszót csinált Hosszú Katinkából.

Hicks kijelentése után még az amerikaiaknál is elszakadt a cérna.

A kommentátor közvetítette a 100 méteres hát döntőjét is. Hosszú Katinka ismét nyert, a kamera pedig természetesen megtalálta Shane Tusupot. Hicks korábbi kijelentése után „próbálta” menteni a menthetőt, Hosszú edzőjét ezúttal az „eszköz, aki újraélesztette a magyar lány karrierjét” kifejezéssel éltette.

Hosszú nem sokkal később a 200 méter vegyes elődöntőjében is úszott. Ebben a számban is bejutott a döntőbe, de az NBC ezúttal nem bízta a véletlenre, a futam végén inkább nem mutatta Tusupot – a csatornánál valószínűleg már úgy érezték, jobb nem erőltetni a témát, Dan Hicks a végén még újból „elszólja magát”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik