Holtszezon

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.02.04. 01:02
A magyar foci kritikusai sosem felejtik el említeni, hogy hosszú a holtszezon. Ez igaz a PLL-re is, bár minket nem az időjárás, hanem a vizsgák...

A magyar foci kritikusai sosem felejtik el említeni, hogy hosszú a holtszezon. Ez igaz a PLL-re is, bár minket nem az időjárás, hanem a vizsgák hátráltatnak. Persze vannak, akiket egy másnapi kollokvium sem riaszt vissza, és hétről-hétre, csapatban vagy egyénileg, igyekeznek szinten tartani magukat. AC épület 3. emeleti labdajáték-termében ennek megfelelően januárban sem állt meg az élet, hétfőnként előre megbeszélt edzőmeccseken és spontán alakult csapatok közötti játék során pattogott a labda.A magyar foci kritikusai sosem felejtik el említeni, hogy hosszú a holtszezon. Ez igaz a PLL-re is, bár minket nem az időjárás, hanem a vizsgák hátráltatnak. Persze vannak, akiket egy másnapi kollokvium sem riaszt vissza, és hétről-hétre, csapatban vagy egyénileg, igyekeznek szinten tartani magukat. AC épület 3. emeleti labdajáték-termében ennek megfelelően januárban sem állt meg az élet, hétfőnként előre megbeszélt edzőmeccseken és spontán alakult csapatok közötti játék során pattogott a labda.

Jelen poszttal az a célunk, hogy felrázzuk téli álmából a PLL Blogot. Van is miért, ugyanis izgalmas tavasz elé nézünk, nő az érdeklődés a Liga iránt, amit próbálunk minél jobban kiszolgálni. Lesz itt minden: A már megszokott beharangzó és visszapillantó rovat mellett interjúkat, statisztikákat teszünk közzé, Olvasóink számára pedig az egész szezonon át tartó tippversenyt hirdetünk!

Hamarosan Sanssz06 kollégám közzéteszi szubjektív értékelőjét az őszi szezonról, hétfőtől pedig egy hatrészes interjú-sorozatot indítunk, amiben az ősszel szerepelt csapatok kapitányai értékelik a mögöttünk hagyott félévet, bemutatják csapatukat és beszélnek jövőbeli terveikről. Ezúttal álljon itt egy rövid visszapillantó az őszi idényre, amely kari lapunk, az Ítélet első tavaszi számában is olvasható lesz:

Kari labdarúgó-bajnokságunk, a Pázmány Labdarúgó Liga mozgalmas őszön van túl. A mezőny 10-ről 12 csapatra bővült, a távozók helyét újoncok, köztük két gólyacsapat töltötte föl. Szeptember 26. és december 5. között két osztályban, oda-visszavágós körmérkőzést játszottak a résztvevők.

Az I. osztály – az előzetes várakozásoknak megfelelően – a címvédő Vaskapu Fc és a 2011. tavaszi ezüstérmes Fegyencjárat versengését hozta. Egészen 6. fordulóig a Fegyencjárat állt az élen, amikor is kettőjük rangadóján elért győzelmével a Vaskapu Fc átvette a vezetést. A sérülésektől is hátráltatott Fegyencjárat ezután már nem tudta tartani a lépést riválisával, többször is pontokat veszítve végül ismét második lett a címét meggyőző fölénnyel megvédő Vaskapu Fc mögött. A bronzéremért végig teljesen nyitott volt a küzdelem, amit az utolsó öt fordulóban szerzett 12 pontjával az AS Iustum szerzett meg. Ugyan lemaradt a dobogóról, de újonc létére biztos bennmaradó 4. helyen végzett a Gradus csapata. A tavaszi megosztott bronzérmes Post Gólya United osztályozóra kényszerült, de megőrizte tagságát a II. osztály ezüstérmese, a Vaskapu II ellen. A Bíbortógás Fenevadak egy félév után búcsúzott a magasabb osztálytól.

A II. osztályra mindvégig kiegyenlített küzdelem volt jellemző, még az utolsó forduló előtt is négy csapatnak volt matematikai esélye megnyerni a bajnokságot. Ez végül az egyik újonc gólyacsapatnak, a BSE 37-nek sikerült, elsősorban kiváló hajrájuknak köszönhetően. A szintén újonc Vaskapu II ezüstérmesként osztályozót játszhatott, de ott büntetőkkel alulmaradt a Post Gólya Uniteddel szemben. A bajnokság egyik legrutinosabb résztvevője, a Bp. Rangers bronzérmet szerzett, a hullámzó teljesítményt mutató Smasszer Fc meg kellett elégedjen a 4. hellyel. A bajnokság üde színfoltja volt a Karon Erasmus ösztöndíjjal tanuló hallgatókból összeállított The Killers csapata. Félidőben még élen álltak, ám onnantól fokozatosan visszaestek. A másik gólyacsapat, Pasos Quema CF sem vallott szégyent, hiszen a nagyon szoros bajnokságban csak 9 pont választotta el az elsőt az utolsótól, míg ugyanez a különbség egy osztállyal feljebb 20 pont volt…

Az I. osztály gólkirálya a Vaskapu Fc játékosa, Sokolowski Márk lett, a II. osztályé pedig Lukács Vince, a Bp. Rangerstől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik