Keszthelyi Rita: Ilyen felállásban biztosan nem játszunk már együtt világversenyen

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.08.10. 19:09
Keszthelyi Rita ezt követően is szeretne bekerülni a magyar pólóválogatottba (Fotó: Árvai Károly)
Mint megírtuk, a magyar női vízilabda-válogatott 11–11-es rendes játékidő után szétlövéssel nyert az olaszok ellen, így megszerezte az 5. helyet a párizsi olimpián. A győzelmet követően Vályi Vanda, Gurisatti Gréta és Keszthelyi Rita is nyilatkozott az M4 Sportnak. Előbbi kettő valószínűleg utolsó mérkőzését játszotta a válogatottban, míg Keszthelyi még szeretne bekerülni a nemzeti csapatba.

 

„Az a lélektan, hogy utoljára játszottunk együtt, végig motivációt jelentett. Örülök, hogy ezt a meccset meg tudtuk nyerni. Hálás vagyok a társaimnak, tudom, hogy ez jobban is alakulhatott volna, de büszkék vagyunk rá, legalább az ötödik helyet eltudtuk hozni. Úgy fogtuk fel, legyen ez az új arany! Ez most egy húszéves pályafutás lezárása. Húsz éve volt először, hogy lementem vízilabdaedzésre, szerencsésnek érzem magam, hogy így záródott. Élveztem a csapattal együtt lenni” – mondta könnyeivel küszködve Vályi Vanda.

„Elnézést kérek, valószínűleg ez a nyilatkozat most nem a meccsről fog szólni. Azt gondolom, ez a csapat megmutatta, mennyire nagy ereje van, megszereztük az ötödik helyet. Bevallom, nekem a végén fel sem tűnt, hogy kettővel mennek az olaszok, csak csináltuk, egymásért akartunk menni. Ezen az olimpián többet tanultam, mint egy érem. Biztos vagyok benne, hogy erre később majd nagyon büszke leszek, még ha több is volt bennünk. Nem látom még a jövőt, nem akarok elhamarkodottan bármit is kijelenteni, de azt érzem, ez egy méltó befejezés volt egy nyertes ötméterespárbajjal és az utolsó büntető értékesítésével, négyes sapkában a negyediket lőve, négy góllal zárva. Szerintem ez így most kerek, aztán meglátjuk” – ezt már Gurisatti Gréta nyilatkozta, szintén elérzékenyülve, könnyes szemmel. 

Keszthelyi Rita büszke csapattársaira: „Ez egy érzelmi hullámvasút volt… Ilyen felállásban biztosan nem játszunk már együtt világversenyen, ehhez nem kell matekzseninek lenni. Emiatt, egymásért volt fontos ez a meccs, nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy sikerült fordítanunk. Végig volt tartásunk! Ami a jövőt illeti, nem ismerem azt a szót, hogy feladás. Két évre van még szerződésem egy topklubban, és mindent meg fogok tenni azért, hogy bekerüljek a válogatottba!” 

PÁRIZS 2024
VÍZILABDA
NŐK
AZ 5. HELYÉRT
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 11–11 (3–3, 5–4, 0–2, 3–2) – szétlövéssel 4–1
(3–3, 5–4, 0–2, 3–2) – szétlövéssel: 4–1
Párizs, 13000 néző. V: Markopulu (görög), Painchaud (kanadai). 
MAGYARORSZÁG: MAGYARI A. – Faragó K. 1, KESZTHELYI 2, GARDA 2, Parkes, Horváth B., Vályi V. 1. Csere: Neszmély (kapus), Szilágyi D., Rybanska 1, GURISATTI 3, Leimeter, Mahieu 1. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila
OLASZORSZÁG: Banchelli – BIANCONI 3, MARLETTA 3, Viacava 1, Palmieri 1, Piccozi, Bettini. Csere: Galardi 1, Avegno 1, Cocchiere 1, Tabani, Giustini. Szövetségi kapitány: Carlo Silipo
Emberelőny-kihasználás: 11/4, ill. 11/5. Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1. Kipontozódott: Horváth B. (21. p.), Giustini (21. p.), Bettini (24. p.), Leimeter (28. p.), Picozzi (32. p.), Rybanska (32. p.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik