Gáspár Tamás: Az aranyéremmel lennék elégedett

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
• Párizs
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 14:58
Gáspár Tamás csak az aranyéremmel lenne elégedett (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
A magyar csapat egyik zászlóvivője, Gáspár Tamás negyedik lett a csütörtök délelőtti rangsorolón a kerekesszékes íjászok W1-es kategóriájában, az úszóknál az öt számban is induló Pap Bianka 50 méter gyorson nem jutott be a döntőbe. Gáspár a rangsoroló után elmondta, csak az aranyéremmel lenne elégedett, míg a paralimpiai bajnok Pap szerint nagyot vállalt.

„Az ötven méter gyorsot bemelegítésnek szántam, hogy megnézzem, milyen a medence, milyen benne úszni, és szokjam, hogy verseny van. Az időm kicsit messze van az egyéni csúcsomtól, de nem is erre időzítettük a formát, hanem a verseny végére. Nagy vállalás volt öt számban indulnom, főleg, hogy a három fő számom egymást követő napon van. A verseny végén kiköltözöm az olimpiai faluból, mert nagyon messze van, itt az aréna mellett fogok megszállni, ezzel rengeteg időt spórolok.” – értékelt lapunknak Pap Bianka. A paralimpiai bajnok úszó Párizsban öt számban indul, csütörtökön 50 méter gyorson kezdett, ahol 29.17 másodperces idejében nem jutott döntőbe.

Az Angliában élő Gáspár Tamás negyedik lett a délelőtti rangsorolón a kerekesszékes íjászok W1-es kategóriájában. Ennek értelmében a vasárnapi kieséses versenyben az utolsó helyen záró hazai versenyző lesz az első ellenfele, a negyeddöntőbe jutásért. „A megnyitó után, ahogy terveztük, eleget tudtam pihenni, mert a bevonulás után nem vártuk meg a műsor végét, hanem visszamentünk a faluba. Jók voltak a versenykörülmények,  bár izgult mindenki. Kicsit csalódott vagyok, hogy a verseny közbeni második helyről hátrébb csúsztam, de menet közben íjat kellett cserélnem. Ahogy becseréltem a másodikat, már minden rendben volt, csak be kellett állítani. Szerinte egyszerű lesz az első meccsem, bár a közönség nyilván a francia riválisomnak szurkol majd, de erre készültem, és az aranyéremmel lennék elégedett.” – mondta a magyar csapat egyik zászlóvivője, Gáspár Tamás paraíjász.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik