Chema Rodríguez az Egyiptom elleni meccsről: Elfelejtette a csapat a megbeszélteket

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
• Párizs
Vágólapra másolva!
2024.07.27. 15:19
Fontos meccset buktunk el Egyiptom ellen (Fotó: Árvai Károly)
Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elismerte, megérdemelten szenvedtek vereséget Egyiptomtól a párizsi olimpia férfi kézilabdatornájának első fordulójában, miután nagyon elrontotta a csapat az első tizenöt percet.

 

Hogyan foglalná össze a nyitó meccs történéseit?
Csalódottak vagyunk vágta rá tömören Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az első tizenöt percben nagyon rosszul játszottunk. A legtöbb játékosunknak ez az első olimpiája, nem játszottak még ilyen tornán, és idegesek is voltak, sajnos nyolcgólos hátrányt szedtünk össze. Ezután már azokat a srácokat láttuk a pályán, akiket korábban megszoktunk, ledolgoztuk a hátrányunkat, de végül ez nem lett elég.

Talált bármilyen meglepőt az egyiptomiak stratégiájában?
A legrosszabb az egészben, hogy nem. Nem tudtak meglepni minket, mindenre igyekeztünk készülni abból, amit végül mutattak, de az első negyedórában úgy tűnt, nem emlékszünk semmire a megbeszéltekből. Muszáj tanulnunk, fejlődnünk, van még négy lehetőségünk a csoportban, mind a négy meccset szeretnénk megnyerni.

A rossz kezdés után a csapat nagyszerűen harcolt. A szerencse hiányzott, hogy sikerüljön fordítani?
Ne beszéljünk szerencséről, ha egy csapat így játszik, mint mi az első tizenöt percben. Hiába volt utána rendben a következő negyvenöt, ezen a szinten hatvanig kell koncentrálni. Pontosan ezért megérdemeltük a vereséget, és természetesen csalódottak vagyunk, mert elpackáztunk egy lehetőséget, hogy nagy lépést tegyünk a továbbjutás felé. Most regenerálódni kell, és felkészülni az argentinok elleni mérkőzésre.

A játékvezetők ténykedéséről mi a véleménye?
Erről nem szeretnék beszélni, főleg még ilyen korán, közvetlenül a mérkőzés után. Egyébként azt gondolom, a játék általában fair, egyszer ide, egyszer oda tévednek a játékvezetők, és néha hajlamosak vagyunk csak azokat a hibákat észrevenni, amit ellenünk vétenek.

BODÓ RICHÁRD VITATJA A HAJRÁBELI KIÁLLÍTÁSÁT – TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK

BODÓ Richárd, a magyar válogatott átlövője: Nem szeretek bírózni, de a végén nem éreztem, hogy ki kellett volna állítani, hárman fogtuk El-Derát, próbáltam tartani, hogy ne essen nagyot, ő felemelte a lábát, szerintem ez szabaddobást ért volna csak. Nem ezen múlt a mérkőzés, de fontos ítélet volt. Chema mondása szerint öt percig szomorkodunk, aztán készülünk a folytatásra.

PALASICS Kristóf, a magyar válogatott kapusa: Fontos volt ez a mérkőzés, minden tornán az, ráadásul ez olimpiai torna. Nagyon készültünk rá, de nem sikerült megoldani azt, amit megbeszéltünk. A rossz kezdés után nagy szívvel küzdöttünk, visszajöttünk a mérkőzésbe, de a hajrá megint nem sikerült valamiért… Hinni kell magunkban, hogy képesek leszünk bravúrokra a következő fordulókba.

PÁRIZS 2024, FÉRFI KÉZILABDA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
EGYIPTOM–MAGYARORSZÁG 35–32 (19–15)
Párizs, 5776 néző. Vezette: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónók)
EGYIPTOM: Ali Mohamed – SZANAD 5 (2), J. OMAR 9, A. Zein 2, ADEL 9, J. EL-DERA 6, el-Vakil 3. Csere: Hendavi (kapus), el-Maszri 1, Sz. el-Dera, Abdelhak, Abdou, Tarek. Szövetségi kapitány: Juan Carlos Pastor
MAGYARORSZÁG: Bartucz – Lékai 4, Ancsin G. 3, Sipos A., Bánhidi 3, Szita 1, Bóka 4. Csere: PALASICS (kapus), IMRE B. 7 (5), Ligetvári, FAZEKAS G. 5, BODÓ 4, Ilic Z. 1, Rosta M.. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
Az eredmény alakulása. 5. p.: 4–1. 11. p.: 7–6. 14. p.: 12–6. 17. p.: 15–7. 22. p.: 17–10. 38. p.: 23–19. 43. p.: 23–23. 47. p.: 27–24. 53. p.: 29–28. 56. p.: 32–28. 59. p.: 33–32
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG
Carlos Pastor: – Nagyszerűen kezdtünk, sikerült gyors gólokat szerezni. Aztán a magyar válogatott megragadta a pillanatot, és elkezdte ledolgozni hátrányát. Aztán az utolsó percekben megint a mi akaratunk érvényesült, sikerült olyat húzni, amivel magunk felé billentettük a mérleg nyelvét, és az is fontos, hogy hárommal nyertünk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik