Biacsi Bernadett kvótát szerzett a párizsi paralimpiára

Vágólapra másolva!
2024.07.17. 18:23
VIG JOHANNABiacsi Bernadett (Fotó: hparalimpia.hu)
Az atléta Biacsi Bernadett kvótát szerzett a párizsi paralimpiára, amelyen ismét az ikertestvérével együtt állhat rajthoz.

A Magyar Paralimpiai Bizottság szerdai sajtóközleménye szerint Biacsi Bernadett és Ilona is 1500 méteres síkfutásban, a T20-as sérültségi kategóriában áll majd rajthoz a francia fővárosban.

A korábban megszerzett országkvóták elosztása révén Biacsi Ilona, Ekler Luca, Luterán Petra és Szőllősi István szerzett indulási jogot, vagyis ötre emelkedett a magyar színeket képviselő atléták száma Párizsban.

Londonban 2012-ben Biacsi Bernadett negyedik lett, Rio de Janeiróban 2016-ban Ilona ezüstérmet szerzett. Az idei világbajnokságon Japánban Ilona harmadik, Bernadett negyedik lett.

A magyar sportolók eddig 38 kvótát szereztek a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot-hatot kajak-kenuban és kerekesszékes vívásban, ötöt atlétikában, négyet asztaliteniszben, hármat sportlövészetben, kettőt bocciában, egyet-egyet erőemelésben, íjászatban, kerékpárban, lovaglásban és triatlonban. Ezzel a magyar paralimpiai csapat elérte a három évvel ezelőtti, tokiói csapatlétszámot, ami július végéig még növekedhet.

A paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik