Daniel Maldini bajnoki címek tekintetében a felmenői nyomdokaiba lépett (Fotó: AFP)

Mint beszámoltunk róla, az AC Milan nyerte meg az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság (Serie A) 2021–2022-es idényét. Daniel Maldini ugyan csak nyolc mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, a 20 éves csatár a Spezia elleni találkozón megszerezte az első gólját, már a 6. fordulóban. A kezdőbe azonban nem sikerült beverekednie magát, tavasszal többször is sérülések hátráltatták. A bajnoki arany megszerzésével ő lett a Maldini család harmadik tagja, aki a Milan színeiben olasz bajnok lett.

Nagyapja, Cesare Maldini négyszer, míg édesapja, Paolo Maldini hétszer lett bajnok. Cesare tizenkét évig erősítette a piros-feketéket, Paolo pedig teljes, huszonöt éves karrierjét a Milanban töltötte, ezalatt az idő alatt ötször Bajnokok Ligáját is nyert és összesen 25 trófeát gyűjtött.

Az AC Milan azzal, hogy megnyerte a bajnokságot, az örökranglistán beérte a tavalyi bajnok Intert, mindkét csapat 19 bajnoki címet ünnepelhetett története során, ebből a piros-feketék tizenkétszer nyertek úgy, hogy egy Maldini is erősítette a csapatot.

Cesare Maldini 1963-ban és Paolo Maldini 2003-ban a BEK-, illetve BL-trófeával – Daniel Maldini most esélyt kap a kupa megnyerésére (Fotó: Getty Images)