Rafael Leao az idény során 11-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját (Fotó: AFP)

„Kétségkívül az egyik jelképe a Milannak, Olaszország bajnokának egy olyan csatár, aki mindig képes nagyszerű teljesítményt nyújtani. Kiszámíthatatlansága, atletikussága és gyorsasága már most kiváló játékossá, az egyik legnagyobb tehetséggé teszi nemzetközi szinten” – nyilatkozta Rafael Leaóról Luigi De Siervo, a Serie A vezérigazgatója.

A portugál élete eddigi legjobb idényén van túl, az olasz bajnokságban 34 meccsen 11 gólt szerzett és 10 gólpasszt is kiosztott, ezzel ő lett csapata legeredményesebb játékosa.

A Sassuolo elleni mérkőzés után nemcsak Leaót, hanem a Milan edzőjét, Stefano Piolit is díjazták, az 56 éves olasz szakembert választották meg az idény legjobb edzőjének. Irányításával a 2010–2011-es idény után ért fel ismét a Milan a Serie A csúcsára.

A 2021–2022-es kiírás díjazottjai között még egy Milan-játékost találunk, a legjobb kapusnak Mike Maignant választották. A legjobb védő díját Gleison Bremer (Torino) kapta, a legjobb középpályás Marcelo Brozovic (Inter) lett, míg a legjobb csatárnak a 27 góllal a gólkirályi címet is megszerző Ciro Immobilét (Lazio) választották meg. Kiosztották a 23 év alatti legjobb játékosnak járó díjat is, ezt Victor Osimhen, a Napoli 14 gólig jutó nigériai csatára vehette át.

A Serie A 2021–2022-es idényének legjobbjai (Fotó: legaseriea.it)