Serie A: el kellett volna venni az Atalanta második gólját – Rocchi

Vágólapra másolva!
2021.10.06. 09:35
null
Rocchi tavaly augusztusban vonult vissza az aktív játékvezetéstől (Footó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Milan vasárnap este 3–2-re győzött az Atalanta vendégeként, a hazaiak pedig igencsak nagy hajrát nyitottak, hiszen a 86. percben még 3–0-ra a vezettek Rafael Leaóék. A meccsen nagy vihart kavart a játékvezető működése, Marco di Bello ténykedése kapcsán az olasz bajnoki játékvezető-küldést irányító korábbi FIFA-bíró, Gianluca Rocchi is megszólalt...

Az Olaszországban két alkalommal, 2018-ban és 2019-ben is az év legjobbjának választott Rocchi szerint ugyanis nemlett volna szabad megadni az Atalanta második találatát. A feltvételek alapján egyértelműnek látszik, hogy mi lehetett a gond a találattal: a gólpasszt adó Duván Zapata ugyanis felrúgta Junior Messiast mielőtt beadta a volna a labdát, ám di Bello sporttárs sípja néma maradt.

„Az Atalanta második gólját nem lett volna szabad megadni. Fogalmazzunk úgy, hogy akadnak a futballban olyan esetek és esések amelyek a játékvezető egyéni megítélésén múlnak. Na ez nem ilyen volt, itt egyértelműen azt kellett volna a VAR-szobából jelezni a játékvezetőnek, hogy szabálytalanság történt” – idézi a Corriere dello Sport a játékvezetők főnökét.

PASALIC GÓLJA


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik