Olasz Kupa: az Inter egy Lautaro Martínezzel és 3 góllal jobb volt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 23:05
null
Lautaro Martínez már az első félidőben két gólt szerzett (Fotó: AFP)
Az Inter a kétgólos argentin Lautaro Martínez vezérletével 3–0-ra győzött a Milan elleni kupaelődöntő visszavágóján, és bejutott a május 11-i döntőbe.

 

OLASZ KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
INTERNAZIONALE–MILAN 3–0 (2–0)
Milánó,
Giuseppe Meazza Stadion, 70 000 néző. Vezette: Mariani
INTER: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni (D'Ambrosio, 79.) – Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu (A. Vidal, 73.), Perisic (Gosens, 79.) – J. Correa (A. Sánchez, 70.), L. Martínez (Dzeko, 70.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
MILAN: Maignan – Calabria (Gabbia, 73.), Kalulu, Tomori, T. Hernandez – Bennaszer (Krunic, 73.), Tonali (B. Díaz, a szünetben) – Saelemaekers (Messias, a szünetben), Kessié, Leao (Lazetics, 86.) – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli
Gólszerző:
L. Martínez (4., 40.), Gosens (82.)
Továbbjutott:
az Inter, 3–0-s összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Az Inter–Milan kupaelődöntő első, márciusi meccséről azt írtuk, egyik csapat sem vállalt igazán kockázatot, így összességében unalmas, gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó. Nos, a visszavágón ehhez képest már az első lövésből, a 4. percben megszerezte a vezetés Lautaro Martínez, aki Matteo Darmian jobbról érkező beadását kapásból lőtte a léc alá.

Ezek után a Milannak volt több nagy helyzete is, de a szünet előtt egy kontrából mégis Martínez szerzett újabb gólt. A Milan ezt megelőzően hét tétmeccsen nem kapott gólt, most viszont egy félidő alatt kettőt is, pedig a bajnokságban 13 gólos Edin Dzeko nem is került be az Inter kezdőcsapatába.

A második félidő újabb Martínez-helyzettel indult, majd egy Milan-lesgóllal folytatódott, aztán pedig a csereként beálló, az Interben először eredményes, a télen az Atalantától szerződtetett Robin Gosens közeli góljával végleg el is dőlt a továbbjutás kérdése. A Milan 13 meccs után szenvedett vereséget, ráadásul először kapott ki három góllal ebben az idényben.

Utóbbinak ez az idény még így is több szempontból történelmi lehet, hiszen a Serie A tabelláját két ponttal még vezeti az Inter előtt (igaz, a városi rivális egy meccsel kevesebbet játszott), így még van esély arra, hogy 11 év elteltével újra bajnokságot nyerjen, miközben sajtóhírek szerint a háttrében egy bahreini befektetőcsoporttal folynak a tárgyalások a klub eladásáról. Viszont az már biztos, hogy a Milannak a 2003-as kupasikere után továbbra is várnia kell a hatodik Olasz Kupa-győzelmére, az Inter viszont 2011 után nyerhet ismét kupát (a szerdán folytatódó Juve–Fiorentina párharc továbbjutóját várja a fináléban), története során nyolcadszor.

Talán éppen azért van erre esélye, amiért a bajnokságban is megvédheti a címét, mert van olyan klasszis támadója, például az első két lövéséből két gólt szerző Lautaro Martínez személyében, amilyen a több nagy lehetőséget elpuskázó Milannak nincs. 3–0

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! Győzött és kupadöntős az Inter.

90+6. perc. Giroud fejelt a kapu mellé tíz méterről Skriniar mellől.

90. perc. Tomori kapott sárga lapot buktatásért.

86. perc. Bemutatkozik a Milanban a télen szerződtetett szerb Marko Lazetics, aki Leao helyére állt be.

82. perc. ELDŐLT. Brozovic passzolt be balról középre, a most beállt Gosens Kalulut megelőzve közvetlen közelről talált be. 30

79. perc. Bastoni helyett D'Ambrosio és Perisic helyett Goesens állt be az Interben.

73. perc. Cserék mindkét oldalon. Bennaszer helyett Krunic és Calabria helyett Gabbia állt be az egyik, Calhanoglu helyett Vidal a másikon.

70. perc. Martínez helyett Dezko, Correa helyett Alexis Sánchez állt be.

66. perc.MILAN-GÓL, DE A VAR JELEZÉSE UTÁN ÉRVÉNYTELEN A TALÁLAT. A jobb oldali szöglet után lecsorgó labdát Bennaszer nagy erővel, ballal, 19 méterről a kapu jobb oldalába lőtte. De videóznak! Kalulu lesen helyezkedett Handanovic előtt, így jogosan érvénytelenítették a gólt.

64. perc. A Milan tizenhatosa előtt Kalulu letaposta Martínez cipőjének a sarkát, de néma maradt a játékvezető sípja, majd a másik oldalon a Milan harcolt ki szabadrúgást. Bennaszer lövése azonban levágódott a soprfalról és végül szöglet lett belőle.

60. perc.BESZORUL AZ INTER. Giroud középre visszafejelt labdájából előbb Díaz lőtt, de beleléptek a védők, majd még két Milan-kísérletet is blokkoltak.

52. perc. MARTÍNEZ! Cahanoglu szerezte meg a középpályán a labdát Bennaszertől, majd indította Lautaro Martínezt, aki ezúttal Kalulut forgatta be, majd tíz méterről lőtt, de Maignan védett, ez volt az első Inter-lövés, amit védeni tudott a Milan kapusa.

51. perc. Skriniar kapott sárga lapot.

48. perc. Hernández szabadrúgásból kapu elé ívelt labdája Kessié fejéről került Handanovichoz.

Elkezdődött a Milannál a szünetben: Saelemaekers és Tonali helyett bejött Brahim Díaz és Messias.

Lautaro Marítnez kilenc tétmeccsen hat gólnál jár a Milan ellen. A Milan hét tétmeccs után először kapott gólt.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK! A gyors támadásokat vezető Inter jobban sáfárkodott a helyzeteivel, és Martínez két góljával nagy lépést tett a továbbjutás felé.

45+1. perc. Perisic ment volna el a bal szélen, de Bennaszer nagyot mentett, húzta is a lábát, miután szögletre tudta rúgni a labdát. A szöglet elsuhant Martínez előtt.

40. perc.GÓÓÓL!Inter kontra: Correa ugratta ki Martínezt, aki 11 méterről, Tomori mellől megszerezte az Inter második gólját! 2–0

39. perc. ÓRIÁSI MILAN-HELYZET, MAJD MÉG EGY. Előbb a gólvonal felé guruló labdát a visszafutó Perisic tudta elpiszkálni Kessié elől, majd Leao helyzeténél Handanovic védett.

37. perc. HELYZET A MÁSIK OLDALON IS! A szabadrúgás után a lecsorgó labdából Barella 23 méterről lőtt a kapu fölé.

34. perc. Theo Hernández buktatta a tizenhatos előterében kiugrani szándékozoó Correát, szabadrúgás és sárga lap Hernándeznek.

31. perc.GIROUD BLOKKOLJA A MILAN LÖVÉSÉT! Ezúttal Tonali lőhetett balról, 11 méterről, de a labda Giroud hátáról pattant le.

30. perc HANDANOVIC! Theo Hernández bal oldalról középre lőtt szabadrúgása után a lecsorgó labdából, Saelemaekers a tizenhatosról lőtt, Giroud takarta a kilátást, de Handanovic vetődve így is ki tudta ütni a labdát. .

28. perc. MILAN-HELYZET! Leao egy jó csel után 7 méterről, éles szögből tud lőni balról, Handanovic a jobb alsó sarok elől védett.

A milánói derbiken, az első percekben született legutóbbi három gól mindegyikében szerepet játszott Lautaro Martínez.

 


 

24. perc. Leao lépett volna ki Skriniar mellett, de Handanovic is együtt élt a játékkal, és a kapujából messze, a tizenhatoson kívülre kifutva el tudta rúgni a labdát a csatár elől.

22. perc.Calhanoglu 26 méterről, szabadrúgásból a sorfalba lőtte a labdát.

15. perc.Calhanoglu harcolta ki a meccs harmadik szögletét Calabriával szemben (a háromból kettőt az Inter végezhetett el). A török játékos el is végezte a szögletet, de a középen felpattanó labdát magához húzta Maignan.

12. perc. AZ ELSŐ MILAN-LÖVÉS. Kessié 14 méterről, éles szögből próbálkozott, de mellé ment a labda.

12. perc. A volt milanos Calhanoglu próbál elmenni a jobb szélen, de Tonali testtel az alapvonalon túlra tessékelte az In terjátékosát.

Sokan talán hiányolták az Inter kezdőcsapatából, a csatársorból Edin Dzekót, de a jelek szerint Lautaro Martínezzel is eredményes tud lenni az Inter.

4. perc.AZ ELSŐ LÖVÉSBŐL VEZET AZ INTER! Darmian a tizenhatos vonaláról, jobból ívelt középre, Lautaro Martínez pedig a 11-es ponttal egy magasságból, kapásból, jobb lábbal, nagy erővel a léc alá lőtte a labdát. 1-0

ELKEZDŐDÖTT A MECCS! A Milan kezdett. Piros-fekete mezben és fehér alsóban a Milan, fekete-kékben az Inter.

A mérkőzés hamarosan kezdődik.

„Hangulatjelentések” a stadionból

 

 

ELŐZMÉNYEK

Simone Inzaghi (jobbra) harmadszor találkozik ebben az idényben Stefano Pioli csapatával, de győzelemnek eddig csak a Milan mestere örülhetett ezeken a mérkőzéseken (Fotó: AFP, archív)

 

♦ Ma az Olasz Kupában folytatódik a kétfrontos Inter–Milan versenyfutás. A bajnokságban a Milan vezeti a tabellát két ponttal az egy meccsel kevesebbet játszó, 2. helyen álló Inter előtt. Míg a kupaelődöntő második mérkőzése előtt annyival vannak kedvezőbb helyzetben a vörös-feketék, hogyha gólt szereznek, akkor már egy döntetlennel is tovább tudnak jutni. Az Olasz Kupában ugyanis még érvényben van az idegenben szerzett több gól szabálya, és a másfél hónapja 0–0-ra végződött első találkozón a Milan volt a pályaválasztó, most pedig az Inter lesz – még ha ugyanabban a stadionban is rendezik a két mérkőzést.

♦ A márciusi meccshez hasonlóan a Milanból ezúttal is hiányzik sérülés miatt Zlatan Ibrahimovic és Simon Kjaer, de Samu Castillejo, valamint Alessandro Florenzi sem bevethető, sőt Davide Calabria és Alessio Romagnoli szereplése is kérdéses volt sérülés miatt, utóbbi nem is tudja vállalni a játékot.

♦ A két csapat márciusi meccséhez képest jelentősen javult az Inter formája, akkor ugyanis négy nyeretlen tétmeccs után ikszeltek a Milnnal a fekete-kékek, most viszont három győztes mérkőzés után várják a visszavágót, míg a Milan a legutóbbi három találkozójából csak egyet nyert meg két 0–0-s döntetlen mellett.

♦ A két városi rivális harmadszor találkozik egymással ebben az idényben: a Milan pályaválasztása mellett kétszer döntetlenre végeztek (1–1, 0–0), viszont a legutóbbi Inter–Milant a „vendégek” nyerték meg 2–1-re. Hiába vezetett Ivan Perisic góljával az Inter, Olivier Giroud három perc alatt duplázott, így fordított a Milan.

♦ A Milan 2018, míg az Inter 2011 után juthat ismét fináléba. A hétszeres győztes Inter akkor meg is nyerte a sorozatot, az ötszörös nyertes Milan viszont 2003-ban nyerte meg legutóbb az Olasz Kupát.

♦ Az előző körben, amikor még csak egy meccs döntött, a Milan a Laziót verte ki 4–0-val, az Inter a Romát 2–0-val. A másik ágon, az idegenben 1–0-ra megnyert első meccs után szerdán fogadja a címvédő Juventus a Fiorentinát.

♦ A mai meccs előtt a Milannal kapcsolatos fő hír az olasz sajtóban, hogy a csapatot tulajdonló Elliott Management egy bahreini befektetőcsoporttal folytat tárgyalásokat a klub eladásáról – ami a folyamatban lévő gazdasági átvilágítás után a nyáron lehet esedékes, a hírek szerint 1–1.1 milliárd euró körüli összegért cserélhet gazdát a milánói egyesület.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik