Ibrahimovic négy Milan-gólnak tapsolhatott

Vágólapra másolva!
2010.08.29. 23:01
null
Pato (hátul) két góllal kezdte az idényt (Fotók: Action Images)
A Barcelonától frissen kölcsönvett Zlatan Ibrahimovic még nem volt benne a Milan keretében (a svéd csatár Silvio Berlusconi és Adriano Galliani társaságában ült a lelátón), a piros-feketék azonban nélküle is hamar eldöntötték a Lecce elleni mérkőzést. Pato két találata között egy másik brazil, Thiago Silva volt eredményes egy kavarodás után, így bő tíz perc alatt háromgólos előnyre tettek szert a hazaiak.

A Milan ezt követően sem állt vissza, futószalagon dolgozta ki a helyzeteket (Ronaldinho jobbnál jobb labdákkal tömte társait), ám újabb gólnak csak a 91. percben tapsolhatott a publikum, amikor Filippo Inzaghi bevette Antonio Rosati kapuját.

Ibrahimovic még csak a lelátón foglalt helyet
Ibrahimovic még csak a lelátón foglalt helyet

Massimiliano Allegrinek így legfeljebb a helyzetkihasználásra lehet panasza, ám most valószínűleg ez sem rontotta el a Milan nyáron kinevezett vezetőedzőjének kedvét.

Koman Vladimir a 75. percben lépett pályára a Sampdoriában, amely ekkor már megszerezte azt a két gólt (Antonio Cassano és Stefano Guberti révén), amellyel legyőzte hazai pályán a Laziót.

A Brescia magyarjai közül Vass Ádám végig a pályán volt, míg Feczesin Róbert a 80. percben állt be csereként, ám ő sem tudott segíteni csapatán, amely 2–0-s vereséget szenvedett Parmában.

Firenzében két nyári szerzemény góljával 1–1-es döntetlent játszott egymással a Fiorentina és a Napoli. A találkozó elején Edinson Cavani fejesével szerzett vezetést a nápolyi gárda – bár a labda a lécről a gólvonalra pattant, nem mögé –, a második félidőben pedig Gaetano D'Agostino egyenlített.

A palermói drukkerek csalódottan vehették tudomásul, hogy csapatuk nem tudott hazai pályán a Cagliari fölé kerekedni, a Chievo viszont otthon tartotta a három pontot a Catania ellenében.

SERIE A 
1. FORDULÓ
Parma–Brescia 2–0 (Bozsinov 11., Morrone 45.)
Chievo–Catania 2–1 (Moscardelli 14., Pellisier 83. – 11-esből, ill. Ricchiuti 22.)
Fiorentina–Napoli 1–1 (D'Agostino 49., ill. Cavani 7.)
Sampdoria–Lazio 2–0 (Cassano 60. – 11-esből, Guberti 71.)
Milan–Lecce 4–0 (Pato 16., 28., Thiago Silva 23., Inzaghi 91.)
Palermo–Cagliari 0–0
A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Udinese–Genoa 0–1
Roma–Cesena 0–0
Bari–Juventus 1–0
Bologna–Internazionale (hétfő, 20:45)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik