Atalanta: Távoztam, mert Gasperini meg akart verni – Papu Gómez

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 11:18
null
Alejandro Gómez hét évet töltött az Atalantában (Fotó: AFP)
Alejandro Gómez, művésznevén Papu Gómez januárban viharos körülmények között távozott az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Atalantától. Az eddig is ismert volt, hogy korábbi vezetőedzőjével, Gian Piero Gasperinivel javíthatatlanul megromlott a viszonya, ám a 33 éves argentin elmondta, azért távozott a bergamóiaktól, mert az olasz szakember meg akarta verni.

 

A Midtyjlland elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés során nem tartottam be Gasperini utasításait. Hibáztam, de az, hogy az edző az öltözőben rám támadt, elfogadhatatlan" mondta a jelenleg a Sevillában futballozó Alejandro Gómez az argentin La Naciónnapilapnak. – Csapatkapitányként felelősséget vállaltam, mindenkitől elnézést kértem a viselkedésemért. Maradni akartam a klubnál, de ehhez szükségem volt a vezetőedző bocsánatkérésére, ez azonban nem történt meg, így távoztam.

„A klub először nem akart elengedni, később kitettek a keretből. Hétévnyi szolgálat után, a Serie A legjobb középpályásaként nem ezt érdemeltem... Többen érdeklődtek irántam az Egyesült Államokból, arab klubok is megkerestek, ám én az argentin válogatott tagja akartam lenni. Szerencsére végül bejelentkezett értem a Sevilla" – vallotta be Gómez, aki az interjúban kitért Lionel Messire is, akit a legegyenesebb csapatkapitánynak tart.

A júliusban Copa América-győztes középpályás 252 tétmérkőzésen szerepelt az Atalantában, melynek színeiben 59 gólt szerzett és 71 gólpasszt osztott ki.

FRISSÍTÉS! Nem sokkal Gómez állítása után Gian Piero Gasperini is megszólalt, aki egészen másként emlékszik a történtekre.

„Kettőnk közül nem én, hanem ő alkalmazott fizikai erőszakot! A pályán, és azon kívül tanúsított viselkedése elfogadhatatlan volt – mondta az olasz szakember aLa Gazzetta dello Sportnak. – Távozásának tényleges oka az volt, hogy nagyon tiszteletlenül viselkedett a vezetőséggel. Remélem, képes lesz olyan teljesítményt nyújtani, mint amilyet nálunk mutatott, és a jövőben emiatt fog az újságokban szerepelni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik