A Lazio, a Bologna és a Fiorentina is negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2012.12.19. 23:12
Szerdán a Lazio, a Fiorentina és végül a Bologna is továbbjutott a labdarúgó Olasz Kupában, amelyben így kialakult a negyeddöntő párosítása.

LAZIO–SIENA
A Siena elképesztő öngóllal szerzett vezetést, hiszen mielőtt az 56. percben a labda közvetlenül a kapuba jutott, három Lazio-játékos ért hozzá: Francesco Valiani lövését követően Juan Carrizo hárított, ám a kipattanóval Ciani Canát lőtte telibe, akiről az üres kapuba jutott a labda. Ciani a ráadás utolsó pillanataiban jóvá tudta tenni hibáját, jobb oldali beadás után „felhőfejessel" vette be a Siena kapuját. LAZIO–SIENA
A Siena elképesztő öngóllal szerzett vezetést, hiszen mielőtt az 56. percben a labda közvetlenül a kapuba jutott, három Lazio-játékos ért hozzá: Francesco Valiani lövését követően Juan Carrizo hárított, ám a kipattanóval Ciani Canát lőtte telibe, akiről az üres kapuba jutott a labda. Ciani a ráadás utolsó pillanataiban jóvá tudta tenni hibáját, jobb oldali beadás után „felhőfejessel" vette be a Siena kapuját.

A tizenegyespárbajban Carrizo remekelt: kivédte Simone Vergassola és Marcelo Larrondo kísérletét is, míg a túloldalon Simone Farellinek szerencséje sem volt, hiszen Libor Kozák lövésénél hiába dőlt jó irányba, a labda a hálóba pattant róla. A Lazio tizenegyesekkel 4–1-re felülmúlta a Sienát.

UDINESE–FIORENTINA
Az első félidő nagy részében a Fiorentinta térfelén zajlott a játék – volt, hogy a gólvonal előtt blokkolták a vendégvédők az Udinese próbálkozását –, a 36. percben azonban egy ellentámadás végén Borja Valero a liláknak szerzett vezetést, miután a bal oldalról ügyesen cselezett befelé, majd lőtt a kapu jobb oldalába.

Az udineiek a második félidőben nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de a Fiorentina második számú kapusának számító Netóval nem bírtak. Helyzet persze akadt a hazai kapu előtt is, Manuel Pasquel például szabadrúgásból a lécet találta el. A firenzei csapat megőrizte minimális előnyét, így elfoglalta helyét a legjobb nyolc között, ahol a Roma vár majd rá, szintén idegenben.

NAPOLI–BOLOGNA
Vasárnap este még bajnoki mérkőzésen találkozott a két csapat szintén Nápolyban, akkor a Bologna huszáros hajrával 3–2-re nyerni tudott, a történelem pedig megismételte önmagát. Azóta a Napolitól levontak két pontot a Serie A-ban, Paolo Cannavarót és Gianluca Gravát pedig hat hónapra eltiltották. Édinson Cavani azonban ott volt a pályán, és már a 12. percben betalált fejjel egy szöglet után, ezután pedig Walter Mazzarri vezetőedzővel együtt egy fehér pólót emeltek fel, amelyen a „Cannavaro és Grava” felirat állt, természetesen olaszul.

Az uruguayi támadó szabadrúgásból lőtt még egy kapufát is az első félidőben, a Garics Györggyel felálló Bologna viszont ennél tovább jutott, a 38. percben Cristian Pasquato lövésével kiegyenlített.

A második játékrészben mindkét oldalon kialakultak nagy helyzetek, ám egyikből sem született gól – egészen a 91. percig. Akkor a görög Panajotisz Kone – aki a hétvégén a 86. percben egyenlített egy csodás ollózós találattal – ismét beköszönt Morgan Da Sanctisnak egy szép lövéssel, így a Bologna négy nap alatt kétszer is megverte idegenben a Napolit.

LABDARÚGÓ OLASZ KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Udinese–Fiorentina 0–1 (B. Valero 36.)
Napoli–Bologna 1–2 (Cavani 12., ill. Pasquato 38., Panajotisz 91.)
Lazio–Siena 1–1 (Ciani 90+5., ill. Cana 56. – öngól) – 11-esekkel 4–1
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Internazionale–Bologna
Juventus–Milan
Roma–Fiorentina
Lazio–Catania

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik