Serie A: dráma Bergamóban, az utolsó pillanatban kapott ki a Milan

Vágólapra másolva!
2023.12.09. 20:14
null
Luis Muriel a hős, az Atalanta legyőzte a Milant! (Fotó: Getty Images)
A 95. percben szerzett találatnak köszönhetően az Atalanta 3–2-re legyőzte a Milant az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Seria A) 15. fordulójának szombati összecsapásán.

 


Egyik csapat sem várta kimondottan jó hangulatban az összecsapást, az Atalanta ugyanis legutóbbi két bajnokiját elbukta, és a Milan számára is fájó pont volt, hogy a múlt héten hazai pályán alulmaradt a Dortmunddal szemben a Bajnokok Ligájában. A meccs elején nem is halmozták el sok jóval a csapatok a nézőket, a találkozó első találata is némileg a semmiből született meg a 38. percben. Ekkor Ademola Lookman amúgy nem túl veszélyes lövése megpattant Tomorin, így az elvetődő Maignannak semmi esélye nem volt a hárításra. 1–0

A szünetre azonban mégis a Milan mehetett jobb szájízzel, tekintve, hogy a félidő utolsó utáni momentumában Olivier Giroud egy szöglet után fejjel bevette az Atalanta kapuját: 1–1.

A második félidőt is meglehetősen passzívan kezdte mindkét együttes, amiből úgy tűnt, az Atalanta jöhet majd ki jobban. Az 55. percben Lookman duplázott, miután közvetlen közelről mattolta Maignant. 2–1. Tomori ennél a gólnál sem állt a helyzet magaslatán, ugyanis nem tudta blokkolni az erősen belőtt labdát.

A hajrára még Luka Jovicsot is bevetette Pioli, és milyen jól tette! A mellőzött szerb ugyanis a 80. percben betalált és 2–2-re alakította az eredményt. Ezután jött a dráma – mondjuk erről szívesen lemondtak volna a milanóiak. A 93. percben Calabria előbb megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Néhány pillanattal később pedig egy még nagyobb csapás is elérte a vendégeket: a 95. percben Luis Muriel ügyesen átvette a labdát a tizenhatoson belül, majd higgadtan elpasszolta a labdát Maignan lábai mellett. 3–2

Győzelmének köszönhetően az Atalanta felkapaszkodott a tabella 7. helyére, a Milan maradt a harmadik.

OLASZ SERIE A
15. FORDULÓ
Atalanta–Milan 3–2
(Lookman 38., 55., Muriel 90+5., ill. Giroud 45+3., L. Jovics 80.)
Kiállítva: Calabria (90+3., Milan)

KORÁBBAN
Hellas Verona–Lazio 1–1
(T. Henry 70., ill. Zaccagni 23.)
Kiállítva: Duda (77., Verona)

KÉSŐBB
20.45: Internazionale–Udinese (Tv: Sport1)

VASÁRNAP
12.30: Frosinone–Torino (Tv: Sport1)
15.00: Monza–Genoa (Tv: Sport1)
18.00: Salernitana–Bologna (Tv: Sport1)
20.45: Roma–Fiorentina (Tv: Sport1)

HÉTFŐ
18.30:
Empoli–Lecce
20.45: Cagliari–Sassuolo

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Juventus–Napoli 1–0 (Gatti 51.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik