Serie A: Osimhen duplázott, győzelemmel rajtolt a Napoli

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 20:39
null
Osimhen duplázott az újonc Frosinone ellen (Fotó: Getty Images)
Az olasz élvonalbeli-labdarúgó bajnokság (Serie A) nyitó fordulójában a bajnoki címvédő Napolira a mérkőzés elején ráijesztett az újonc Frosinone, de a Napoli fordított, és 3–1-re nyert. A másik találkozón a Verona Federico Bonazzoli góljával nyert az Empoli vendégeként.

 

EMPOLI–VERONA

Az Empoli és a Verona egyaránt az alsóházban végzett az előző idényben. A mostani mérkőzésük kevés helyzetet hozott, a mérkőzés egyetlen gólját a vendégek szerezték Federico Bonazzoli révén.

FROSINONE–NAPOLI

A Serie B-ből feljutó Frosinone rögtön az első fordulóban a bajnoki címvédő Napolit fogadta. Az újonc jól kezdett, és Abdou Harroui tizenegyesével már a hetedik percben vezetést szerzett. (VIDEÓ ITT)

Azonban nem tartott sokáig a hazaiak öröme. Matteo Politano ugyanis a tizenhatos vonaláról felpörgette magának a labdát, majd ballal kilőtte a kapu bal alsó sarkát a 24. percben. (VIDEÓ ITT)

Bő tíz perccel későbbGiacomo Raspadori góljával előnybe került a bajnoki címvédő, igaz nem sokáig, mert a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Ami késik, nem múlik. Giovanni Di Lorenzo iramodott meg a jobb oldalt, majd középre tette a labdát az érkező Victor Osimhenhez. A nigériai támadó nem habozott és 12 méterről átvétel nélkül a léc alá bombázott. (VIDEÓ ITT)

A második játékrészben hasonló volt a szereposztás. Di Lorenzo ugratta ki Osimhent, aki magabiztosan értékesítette a ziccert, ezzel eldöntve a mérkőzést. (VIDEÓ ITT)

A bajnoki címvédő tehát győzelemmel kezdett, Victor Osimhen, az előző idény gólkirálya pedig ott folytatja, ahol pár hónapja abbahagyta.

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ
Empoli–Verona 0–1
(Bonazzoli 75.)
Frosinone–Napoli 1–3 (Harrui 7. – 11-esből, ill. Politano 24., Osimhen 42., 79.)
KÉSŐBB
20.45:Genoa–Fiorentina
20.45:Internazionale–Monza (Tv:Sport2)

VASÁRNAP
18.30:
Roma–Salernitana (Tv:Sport1)
18.30:Sassuolo–Atalanta
20.45:Lecce–Lazio (Tv:Sport2)
20.45:Udinese–Juventus (Tv:Sport1)

HÉTFŐ
18.30:
Torino–Cagliari (Tv:Sport1)
20.45: Bologna–Milan (Tv:Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik