Olaszország: nyolc öngól a záró hat percben, a vége 14-3

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.07. 13:36
null
A Bagheria játékosai tettek róla, hogy ne az ősi riválisuk jusson tovább
Vizsgálat indult egy Olaszországban lejátszott labdarúgó-mérkőzés miatt. Az ok: az egyik csapat nyolc öngólt hozott össze a találkozó utolsó hat percében, így alakult ki a 14–3-as végeredmény.

 

Az olasz bajnokság nyolcadosztályában szereplő Borgata Terrenove a Bagheriával csapott össze a Szicíliai Kupában, Marsalában. A Bagheriának pontot kellett volna szereznie ahhoz, hogy továbbjusson a háromcsapatos csoportból, amelyben még a Partinicaudace kapott helyet.

Tíz perccel a vége előtt 4–3-ra vezetett a Borgata, majd két gyors találattal 6–3-ra növelte az előnyét. Ezután a játékosai valószínűleg maguk sem értették, mi történik, az ellenfél (konkrétan három labdarúgója, köztük a kapusa) ugyanis egymás után kezdte el lövöldözni az öngólokat. A végeredmény 14–3 lett, így a Borgata jutott tovább, jobb gólkülönbséggel megelőzve a Partinicaudacét.

„Teljesen normális mérkőzés volt egy pontig, ami után a Bagheria viccet csinált az egészből. A kapitányuk azt mondta nekem, hogy inkább azt szerették volna, ha mi jutunk tovább, nem pedig a Partinicaudace” – nyilatkozta Ignazio Chianetta, a Borgata edzője a Siciliaingol nevű honlapnak.

Az eset természetesen nem marad következmények nélkül.

„Személyesen teszek jelentést erről az ügyészeknek, akik majd kivizsgálják az esetet, és eldöntik, milyen szankciót kellene alkalmazni" – mondta Sandro Morgana, az Olasz Labdarúgó-szövetség regionális elnöke.

Ha valaki azt gondolná, hogy hasonló furcsaság korábban nem fordult elő a labdarúgás világában, nagyot téved. A 2002-es madagaszkári bajnokságban a későbbi aranyérmes AS Adema 149–0-ra győzött az előző évi pontvadászatot megnyerő Stade Olympique L'Emyrne ellen. Az összes találat öngól volt, a Stade Olymique játékosai egy vitatott játékvezetői ítélet ellen tiltakoztak ily módon, miközben ellenfelük csak nézte a komédiát.

A Borgata Terrenove világraszóló sikert aratott
A Borgata Terrenove világraszóló sikert aratott

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik