Az Internél Quaresma az elsőszámú jelölt, Deco csak tartalék

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.28. 12:31
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban már a befejezés előtt fordulókkal biztos aranyérmes Internazionale portugál légiósokkal kívánja megerősíteni sorait. Elsőszámú kiszemeltjük Ricardo Quaresma, akinek esetleges szerződtetése éppen egy honfitárs, a brazilból honosított Deco transzferjét hiúsíthatja meg. A tavalyi emlékezetes olasz bundabotránynak köszönhetően - a Juventust a másodosztályba száműzték, az AC Milan mínusz nyolc pontról indult - az Internazionale komoly riválisok nélkül könnyed győzelmet aratott a bajnokságban.
Quaresma szerződtetésén
Quaresma szerződtetésén
Quaresma szerződtetésén
Quaresma szerződtetésén
Egyetlen érdemi ellenfelük, a biztos ezüstérmesnek tűnő AS Romának beletört a bicskája a többfrontos helyállásba.

Jövőre viszont már ismét sokesélyessé válik a szezon, az Internél pedig szeretnék bebizonyítani, hogy a 2006-s, asztal mellett, utólag nyert bajnoki cím, illetve a mostani, előbb taglalt siker azért nem a kicsúszott véletlen műve volt.

Ennek érdekében, ahogyan eddig, úgy valószínű a nyáron sem sajnálják majd a pénzt, most sem gyenge játékosállományuk megerősítésére.

Elsőszámú kiszemeltjük a Porto válogatott klasszis szélsője, Ricardo Quaresma. A lendületes támadó remek szezont tudhat maga mögött, a BL-ben az angol Chelsea összesítésben csak egy góllal múlta felül őket a nyolcaddöntőben, míg a bajnokságban az első helyen állnak. Négy ponttal megelőzve a nagy rivális Sporting együttesét. Quaresma korábbi csapatát, ahonnan a szélső nagy reményekkel igazolt 2003-ban Barcelonába.

A katalánoknál azonban fiatalon, kiforratlanul nem találta helyét, így egy év elteltével visszatért Portugáliába, a még mindig csak 23 éves játékos. A mostani szezonban aztán olyannyira kijött neki a lépés, hogy különböző európai klubok, köztük sztáregyesületek ajánlataiban válogathat. Így jött képbe a milánói Internazionale is.

Deco jövője is múlthat
Deco jövője is múlthat
Amennyiben viszont mégis kútba esik a Quaresma átigazolása, ismét képbe kerülhet egy másik portugál válogatott játékos, Deco szerződtetése. A Barca kétszeres BL-győztes klasszisa ugyan nem a szélen, hanem a pálya középső részén érzi otthonosan magát, de ez legyen adott esetben a múlt héten posztján megerősített Roberto Manici vezetőedző gondja.

Decohóz viszont ragaszkodnak Barcelonában is, Joan Laporta klubelnök nemrégiben egy vacsorára invitálta a portugált, hogy elbeszélgessen vele a jövőről. Akkor a felek arra az álláspontra jutottak, hogy közösen képzelik el a folytatást. Deco mellett Ronaldinho és Eto’o is tett hasonló kijelentéseket a közelmúltban, de azért nyugtával várjuk a nap, pontosabban a nyár végét.

Az Inter Messire is kivetette a hálóját, ha már a szélsőknél és a Barcelonánál tartunk, míg a milánóiak korábbi aranylabdása, az év elején Szaúd-Arábiából csábított Figo sem tudja pontosan, mi lesz vele. Szíves szerint ő sem menne, Moratti elnök is nyilatkozott úgy a közelmúltban, hogy szeretné, ha a kék-feketéknél folytatná, úgyhogy a dolog, ott a szélen még borzasztóan képlékeny Milánóban.

Szerencsés helyzetben vannak a kék-feketék, már most van lehetőségük a jövőt tervezni és építeni, idénre az Olasz Kupa kivételével ugyanis végeztek dolgaikkal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik