Ellenállhatatlan volt a Roma

Vágólapra másolva!
2006.12.17. 23:00
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában hazai pályán fantasztikus iramú és látványos összecsapáson négy góllal nyert a Roma a Palermo ellen. A fővárosiak így őrzik hétpontos hátrányukat a listavezető Internazionale mögött, míg a harmadik Palermót sikerült leszakítaniuk magukról: a „farkasok” előnye az általuk most legyőzött csapattal szemben már négy pont.
A Mancini, Totti páros (mindkettő Roma) ellenállhatatlan volt a Palermo ellen
A Mancini, Totti páros (mindkettő Roma) ellenállhatatlan volt a Palermo ellen
A Mancini, Totti páros (mindkettő Roma) ellenállhatatlan volt a Palermo ellen
A Mancini, Totti páros (mindkettő Roma) ellenállhatatlan volt a Palermo ellen

SERIE A, 16. FORDULÓ:

  • Roma–Palermo 4-0 (1-0)
  • G.: Mancini (44., 83.), Totti (56. - 11-esből), Biava (92. - öngól)
Nem sokáig vacakolt egymással az olasz futball jelen pillanatban talán legjobb formában lévő, legszebb futballt játszó két együttese. A hazaiak azonban a látványos játékukat helyzetekre is tudták váltani, ellentétben a vendégekkel, akik azelőtt elakadtak, hogy igazából veszélyeztethették volna Doni kapuját.

Több hazai próbálkozást követően a Roma szellemi vezére, Totti is kedvet kapott egy lökethez: labdája egy védőn megpattant, a vendégkapus, Fontana bravúrral tolta kapu fölé a kísérletet.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A 23. percben aztán gólt ünnepeltek a hazaiak és a gólszerző Panucci – a védő egy baloldali beadást fejelt a hálóba -, de a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot. A vendégeket viszont a 29. percben abszolút szabályos góltól fosztotta meg a játékvezető és asszisztense.

A félidő hajrájában fokozta a nyomást a Roma, amelynek meg is lett az eredménye. Előbb még Perrotta és Taddei hagyott ki óriási helyzetet – illetve védett kétszer is parádésan Fontana –, majd Mancini megszerezte a vezetést. Történt, hogy Totti négy védő között passzolt jó ütemben a nagy lendülettel érkező brazil légiós elé, aki 18-ról védők szemeinek kereszttüzében kilőtte a bal felsőt.

Csak azért nem tudott felhőtlenül örülni a szünetben vezetésének a Roma, mert Perrotta olyan szerencsétlenül ütközött saját csapattársával, Chivuval, hogy előbbit le kellett cserélni.

A második félidő első komolyabb helyzete a vendégek, egészen pontosan Amauri –ki más? – előtt adódott: a gólerős csatár remekül fordult rá egy lövésre a tizenhatosnál, de labdája kevéssel elkerülte a jobb alsót.

Az 54. percben Totti, Mancini összjáték után Panucci lőtt kapufát, majd három perccel később a Taddei elleni szabálytalanság miatt büntetőt rúghattak a hazaiak. A tizenegyest Totti vágta nagy erővel a jobb alsóba.

Nem esett a mérkőzés színvonala és irama sem, támadásban maradtak a nagy kedvvel játszó hazaiak, de azért a Palermo is veszélyeztetett néhány alkalommal. Az egyiknél például Doni bravúrral tolta szögletre Amauri látványos ollózását, igaz mindez már holtidőben történt, hiszen a játékvezető belefújt a vendégakcióba.

A 62. percben a mérkőzés leglátványosabb hazai mozdulatával Mancini löbbölt balettmozdulattal kapu fölé hat méterről egy beadást, majd ugyanő a 83. percben már nem hibázott: remek egyéni megmozdulás végén a kifutó Fontana füle mellett kilőtte a rövid felsőt.

A végeredményt Biava öngólja jelentette a hosszabbításban, a vendégjátékos Totti baloldali beívelésébe tette bele a fejét elég pechesen.

A Palermo ezt megelőzően hét idegenbeli mérkőzésén kétszer kapott ki és mindössze hat gólt kaptak, ehhez képest viszont most jócskán beleszaladtak.

A Roma tizenhat mérkőzésén már 36 gólt lőtt – a legtöbbet az élvonalban – látványos, minden pillanatban gólratörő játékuk már-már nem is olasz csapatot sejtet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik