Ökölvívó ob: technikai K.O. a +91 kg-os döntőben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.12.05. 19:38
null
Bacskai Balázs (jobbra) egyhangú pontozással nyerte meg a Vadász András elleni döntőt (Fotó: MTI)
A múlt évhez hasonlóan idén is a 60 kilogrammos döntő, Gálos Roland és Varga Miklós csatája hozta az egyik legkiélezettebb küzdelmet a férfi ökölvívók országos bajnokságán, melyen – ahogy 2014-ben is – Gálos nyert megosztott pontozással. A 92. magyar bajnokság fináléit több mint ezer néző tekintette meg a hévízi Városi Sportcsarnokban, kiváló hangulatot teremtve a kifejezetten élvezetes mérkőzésekhez.

A szurkolóknak szombaton csupán egy keserűségük lehetett: nem láthatták bokszolni az idei év magyar felfedezettjét, az Európa-bajnoki bronzérmes Csóka Nándort (52 kg), aki az elmúlt napokban imponálóan öklözött, ám a döntőben nem állt ki ellene Szabó Erik.

A kilenc mérkőzésből három rendkívül szoros volt, a Gálos–Varga meccs mellett a 49 kilogrammos Lakatos István és Ungvári István, illetve a 64 kilós Nyéki Georgián és Tóth Richárd küzdelme is megosztott pontozással dőlt el: Gálos mellett Lakatos és Nyéki is 2:1-re győzött, s lett aranyérmes.

A 60 kilósok ütközete a 2014-es döntőt idézte. Nagyon kiegyenlített küzdelem folyt a ringben, melyben a címvédő tűnt pontosabbnak, de a kétszeres Eb-bronzérmes Varga irányított, s dinamikusabb is volt. Az összecsapást a pontozók sem egyformán látták, hiszen az egyiknél 30:27-re, a másiknál 29:28-ra győzött Gálos Roland, a harmadiknál viszont 30:27-re Varga Miklós.

A 69 kilogrammban végül nem jött össze a várva várt Bacskai Balázs–Káté Gyula csata, miután utóbbi pénteken kikapott Vadász Andrástól. Bacskai pedig szombaton jól bokszolva meg is nyerte az aranyérmet, igaz, Vadász nagyon megnehezítette a dolgát, ráadásul a Vasas kiválóságának a szeme a második menetben fel is szakadt, így küzdötte végig a meccset. A végül ezüstérmes, KSI-s Vadászt Kovács László szövetségi kapitány az ob egyik legkellemesebb meglepetésének nevezte.

Középsúlyban az olimpiai ötödik, Eb- és Európa Játékok-harmadik Harcsa Zoltán szombaton is nagyszerűen szerepelt, s nagyon meggyőző teljesítménnyel múlta felül Hegyi Barnabást, akire már az első menetben számolni kellett. Hegyit dicséri, hogy ennek ellenére végigállta a meccset, sőt az utolsó menetben élvezetes adok-kapokba kényszerítette bele Harcsát.

A felső három súlycsoportban is az esélyesek nyertek: Hámori Ádám (81 kg), Sávoly Gergő (91 kg) és Bernáth István (+91 kg) nyakába akasztották az aranyérmeket.

„Az elődöntők és a döntők kifejezetten magas színvonalú mérkőzéseket hoztak, s nem csupán szakmailag nézve, hanem a közönség számára is szórakoztató összecsapások zajlottak a ringben
– értékelt a távirati irodának Kovács László szövetségi kapitány. – Örülök annak, hogy jó formában láttam a versenyzőket, de most nagyon fontos, hogy megértsék, nem ereszthetnek le, hiszen a felkészülés már elindult a jövő évi olimpiai selejtezőkre, s az ötkarikás játékokra. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárki megelégedjen és leeresszen.”

ÖKÖLVÍVÓ OB
DÖNTŐK
49 kg

Lakatos István (KSC)–Ungvári István (Hajdúsámson) 2:1
52 kg
Csóka Nándor (Győri SI-Miskolc)–Szabó Erik (Győri Gladiátor) mérkőzés nélkül
56 kg
Szőrös Márk (Madárfészek-Salgótarján)–Herczeg Norbert (KSC) 3:0
60 kg
Gálos Roland (FÖS)–Varga Miklós (Hajdúsámson) 2:1
64 kg
Nyéki Georgián (Győri Gladiátor)–Tóth Richárd (RSK) 2:1
69 kg
Bacskai Balázs (Vasas)–Vadász András (KSI) 3:0
75 kg
Harcsa Zoltán (Vasas)–Hegyi Barna (Vasas) 3:0
81 kg
Hámori Ádám (Kőszeg)–Bugyik Imre (Kőszeg) 3:0
91 kg
Sávoly Gergő (MTK)–Nagy Bence (DVSC) 3:0
+91kg
Bernáth István (Hajdúsámson)–Tóth Gábor (Sopron) T. K. O.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik