Ökölvívás: szaunázással fogyott tíz kilót – ismét elmarad a világbajnok címvédése

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.21. 17:19
null
John Riel Casimero brutális fogyasztással próbálkozott (Fotó: Getty Images)
Az eredeti tervek szerint péntek este, Liverpoolban csapott volna össze egymással a WBO harmatsúlyú világbajnoka, John Riel Casimero, és kihívója, az angol Paul Butler, azonban a filippínó világelső a testsúlya miatt nem kapott engedélyt a helyi szövetségtől arra, hogy szorítóba lépjen – számolt be róla a profiboksz.hu.

 

A világbajnoknak ismét problémát okozott a súlyhozás, amit szaunázással próbált megoldani, azonban a brit szövetség szabályai szerint ez már tiltott eszköznek számít. Az sem segít Casimero helyzetén, hogy három nap alatt nem kevesebb, mint 10 kilogrammot adott le, ami veszélyeztette az egészségét, így eltiltották a holnapi ütközetről.

A történet előzménye, hogy a két bunyós már tavaly decemberben összecsapott volna Dubaiban, de Casimero hasonló okok miatt az utolsó pillanatban visszalépet. Butler így pénteken az ideiglenes világbajnoki övért száll majd harcba a beugró Jonas Sultan ellen, Casimero pedig két napot kapott arra, hogy megindokolja, miért ne fossza meg a WBO a címétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik