Bocskai-emlékverseny: Kovács Richárd meggyőző boksszal nyitott

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 18:28
null
Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség/Facebook
Az olimpiai kvótás Kovács Richárd nagyszerű teljesítménnyel mutatkozott be szerdán a Debrecenben zajló 68. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen.

 

Európa egyik legnagyobb múltú és legkomolyabb presztízsű viadalának második napján a nyíregyháziak klasszisa, Kovács Richárd – aki a decemberi országos bajnokságot kihagyta – az ukrán Danyil Zamorilo ellen lépett ringbe, s a magyar szövetség tájékoztatása szerint különösen az első két menetben volt nagy fölényben és talált sokat. A harmadik szakaszban ugyan riválisa némileg közelebb tudott férkőzni hozzá, összességében azonban Kovács simán, pontozással győzött.

„Másfél héttel az ob előtt elhunyt a nővérem, ez nagyon megérintette a családot. Nehéz volt visszatérni, de őmiatta is küzdöttem, ugyanis minden hazai versenyemen a lelátóról szurkolt nekem. Össze kellett szednem magam, mert közel a cél, ami az olimpia” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának Kovács Richárd. Elmondta, hogy jól érezte magát a ringben, kellemetlen ellenféllel találkozott ugyan, de az ő akarata érvényesült.

„Nagyon sokat gondolok az olimpiára. Van egy másfél éves kisfiam, ő motivál a legjobban, szeretnék neki hazahozni egy érmet” – tette hozzá.

A nap során tért volna vissza az amatőrök közé nagy versenyen a tokiói nyári játékok egyetlen magyar öklözője, Gálos Roland (57 kg), bemutatkozására azonban várni kell, mivel első fordulós riválisa szerda reggelre belázasodott, így nem tudta vállalni a mérkőzést.

Ringbe lépett ugyanakkor a decemberi ob 67 és 92 kilogrammos bajnoka, Buza Rafael és Kiss Levente, s mindketten sima győzelmet arattak. Előbbi a román Onuta Marjant verte hatalmas fölénnyel, míg utóbbi a kazah Danyjar Rahimberdinovot múlta felül szintén komoly fölénnyel.

A nőknél a keddi nyitónap után ismét ringbe szólították a sokszoros magyar bajnok Szűcs Szabinát (57 kg), aki hosszú sérülését követően második mérkőzését is meggyőző teljesítménnyel nyerte, ezúttal a svájci Ana Milisic ellen.

„Ez az első számú nemzetközi versenyünk, így nagyon örülök a második sikeremnek, jó úton haladok. Nagyon remélem, hogy a magyar csapat számít rám a világkvalifikáció során” – utalt arra a tavaly márciusban vállműtéten átesett Szűcs, hogy a közeljövő fontos feladata az olimpiai kvóta megszerzése lesz.

A Bocskai csütörtökön 14 órától folytatódik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik