Profi boksz: Lomacsenko újabb lenyűgöző bunyója

Vágólapra másolva!
2017.08.06. 12:50
Ismét lenyűgöző teljesítményt nyújtva, ellenfelének gyakorlatilag esélyt sem adva őrizte meg a Bokszvilágszervezet (WBO) pehelysúlyú világbajnoki címét az ukrán Vaszil Lomacsenko (9–1–0, 7 KO).

A kispehelyből a mérkőzés kedvéért felugró Miguel Marriaga (25–3–0, 21 KO) zsinórban a második világbajnoki ütközetét veszítette el, egyben pedig elszenvedte karrierje első idő előtti vereségét is.

A találkozó elejétől Lomacsenko diktált, leginkább egyenesekkel kontroll alatt tartotta ellenfelét, és kézsebességének, valamint lábmunkájának köszönhetően gyakorlatilag akkor ütötte meg a kolumbiait, amikor csak akarta. A 3. menet elején egy egy balossal Lomacsenko földre küldte Marriagát, aki hamar felkelt és nem tűnt különösebben megfogottnak. A 4. menet elején egy vétlen fejelés következtében az ukrán bal szeme felszakadt és az 5. menetben is reklamált ellenfelének szabálytalanságai miatt, ám a sérülés nem okozott komolyabb problémát.

A 6. menetben Lomacsenko testen és felütésekkel többször keményen eltalálta kihívóját, majd a 7. menet végén egy balkezessel ismét padlóztatta a kolumbiait. Marriaga ugyan felállt és a sarkába sétált, ám Jack Reiss vezetőbíró beszüntette az egyre egyoldalúbbá váló összecsapást.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik