Profi boksz: Pacquiao összecsap Khannal – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.26. 13:50
A korábban hat súlycsoportban világbajnok, a jelenleg a WBO váltósúlyú világbajnoki övét birtokló, Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao (59 győzelem, 6 vereség, 2 döntetlen, 38 KO/TKO) és a korábbi világbajnok, a brit Amir Khan (31–4–0, 19) megerősítette, hogy idén áprilisban összecsap egymással.

A brit sajtóban már a napokban megjelent a hír, hogy a WBO váltósúlyú bajnoka, a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao összecsaphat a brit Amir Khannal, akivel korábban egy promóterhez tartoztak.

Mint ismert, Bob Arum, a Top Rank feje egy Jeff Horn elleni találkozót célzott be a tavaly áprilisban bejelentett visszavonulását követően novemberben újabb győzelemmel visszatérő filippinó számára, A 38 éves Pacquiao azonban – vélhetően az előző két mérkőzéséhez hasonló, alacsony érdeklődéstől tartva – a maga módján többször is nemtetszésének adott hangot a tervekkel kapcsolatban, illetőleg Twitter-oldalán megszavaztatta rajongóit a lehetséges ellenfelekről. A voksolásban Amir Khan nyert (az említett Horn kapott a legkevesebb szavazatot), aki ajánlatot is kapott a Top Ranktől, amit a legfrissebb hírek szerint el is fogadott.

A BBC számolt be a megegyezésről, és a hírt mindkét bokszoló megerősítette Twitter-oldalán. Az összecsapást 2017. április 23-án rendezik meg, de a helyszínről még folynak az egyeztetések. Khan elmondása szerint az Arab Emírségek, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok is szerepel a lehetséges helyszínek között. A tét a WBO váltósúlyú világbajnoki öve lesz.

Khan 2016 májusában lépett legutóbb ringbe, amikor középsúlyban KO-val kikapott a mexikói Canelo Álvareztől. Az volt a harmadik KO/TKO-s veresége pályafutása során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik