Ökölvívás: Khan lenullázta Collazót a Las Vegas-i gálán

Vágólapra másolva!
2014.05.04. 06:52
A Las Vegas-i ökölvívógála utolsó felvezető mérkőzésén Amir Khan csapott össze Luis Collazóval, és előbbi egyhangú pontozással győzött.

Új súlycsoportja bemutatkozóján kérdés volt, hogy képes lesz-e Amir alkalmazkodni a keményebb pofonokhoz és megmarad-e a védjegyének számító sebessége. Óvatosan kezdődött a találkozó és ígéretéhez híven Amir kívülről, hosszú bal egyenesekkel próbált operálni. Collazo elfoglalta a ring közepét, de leginkább csak kereste a folyamatosan mozgó Khant.

A második menetben Khan többször is keményen eltalálta a szorgosan előre masírozó amerikait. Collazo taktikát váltott, leengedett kezekkel lépegetett Khan felé, hátha ki tudja mozdítani a komfort zónájából és hibára tudja kényszeríteni Amirt.

A 4. menet elején Khan a sarokban elkapta Collazót, aki egyensúlyát vesztve a padlóra került. A leütés nem okozott komolyabb problémát, Collazo továbbra is jött előre míg Amir fegyelmezetten tartotta magát a taktikájához.

A mérkőzés közepére Amir sebessége kicsit kopni látszott, Collazo több alkalommal is közelebb tudott kerülni, de komolyabban nem tudta eltalálni az angolt. A 8. menetben Vic Drakulic bekeményített, pontot vont le mindkét féltől – Collazo mélyütésért, Khan pedig fogasért kapta a büntetést. A 10. menetben Khan testen keményen elkapta Collazot, aki féltérdre ereszkedett.

A folytatást követően Khan támadásba lendült és ismét leütötte ellenfelét. A folytatásban Amir megpróbálta befejezni a meccset, de a köteleknél leengedett kezekkel álló, több sebből vérző Collazo nem adta meg magát és kihúzta a menetet. Az utolsó etapban Luis egy nagy övön aluli ütéssel földre küldte Khant, de kisebb pihenő után végigment a találkozó. A 12 menet után meggyőző teljesítményt nyújtva, egyhangú pontozással, 117:106, 119:104 (kétszer) arányban Khan diadalmaskodott.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik