Vitalij Klicsko megvédte világbajnoki címét

Vágólapra másolva!
2012.09.08. 22:33
null
Charr nem bírt Klicskóval és a vérrel (Fotó: Action Images)
A nehézsúlyú Vitalij Klicsko Moszkvában megvédte a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét. Kihívóját, a német Manuel Charrt sérülés miatt a negyedik menetben leléptette a mérkőzésvezető. Klicsko 45. győzelmét szerezte meg, a kihívó elszenvedte első vereségét.

1. menet

Nagy kérdés volt, hogy a kihívó harcolni jött-e vagy csupán menekülni? Nos, a jelek szerint a kettős fedezéket választotta, ez tűnt a lehető legrosszabb választásnak. A német ütéssel nem is próbálkozott, csak a menet végén. Klicsko a gong előtt azonban megsorozta.

2. menet

Charr továbbra is két kesztyűje közül kukucskált ki, közben integetett Klicskónak, hogy üsse meg... Furcsa volt, hogy a német követte az ukránt, de nem ütött, csak ritkán. Vitalij a kesztyűk közé beférve próbálta lebontani a fedezéket. A menet vége előtt számolt a mérkőzésvezető a kihívóra.

3. menet

Charr a menet elején ütött egyet, aztán folytatódott a macska-egér harc. A német bokszoló mindenesetre nem mutatkozott gyávának, Klicsko ellen már ez is nagy szó a ringben. A kihívó a menet végén ismét előrelendült, de alig talált.

4. menet

Charr továbbra is hajolgatott, de Klicsko egyre többször eltalálta. A német csúnyán vérezni kezdett a jobb szeme alatt, mellett, egyúttal vérszemet kapott, visszaütött. Ám annyira vérzett, hogy orvost kellett hívni, aki leléptette! Klicsko így technikai K. O.-val nyerte meg a mérkőzést.

Klicsko 45. győzelmét szerezte meg, 41 K. O.-T. K. O.-val, emellett 2 veresége van.

Charr 21 győzelme után első vereségét szenvedte el.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik