Sivatagi vihar a ringben

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2011.01.29. 08:30
null
Alexander (balra) és Bradley között kemény összecsapás várható a WBC és a WBO világbajnoki övéért<br />
Nem felt&eacute;tlen&uuml;l kell bedőlni annak, amit a r&eacute;sztvevők nyilatkoznak egy-egy bokszm&eacute;rkőz&eacute;s előtt, de felt&eacute;telezz&uuml;k a sz&aacute;nd&eacute;kot, hogy az ellenfelek a ringben arra t&ouml;rekszenek, hogy az &Eacute;v meccs&eacute;t v&iacute;vj&aacute;k.

A beígért szupercsata két résztvevője két amerikai, Timothy Bradley (26–0–0, 11) és Devon Alexander (21–0–0, 13), előbbi a Bokszvilágszervezet (WBO), a másik a Bokszvilágtanács (WBC) kisváltósúlyú vb-övét viszi a ringbe magyar idő szerint vasárnap hajnalban Detroitban. Márpedig egy címegyesítéshez nagy szavak dukálnak.

A 23 éves titán, a boxrec.com ranglistáján harmadik Alexander azt nyilatkozta, a csata után az emberek majd megértik, miért is „Nagyszerű" a beceneve, kérdés persze, hogy „Sivatagi vihar", azaz a 27 esztendős ranglistavezető Bradley mit szól ehhez.

Többek között ezt: „Izgalmas lesz, mindketten világbajnokok vagyunk, veretlenek. Nem ismerjük a vereség fogalmát – nyilatkozta a tavaly júliusban a veretlen Luís Carlos Abregu ellen egyhangú pontozással győztes Bradley, aki legutóbbi három meccsét nem messze otthonától, Palm Springstől vívta. Bradley olyan bunyósokat győzött le, mint Kendall Holt, Lamont Peterson vagy Nate Campbell. – A nehéz pillanatokban segíthet, hogy tapasztalatot szereztem a nagy meccseken, így van kellő rutinom."

Bradley a címek egyesítése után felmenne váltósúlyba, na meg persze kihívná Floyd Mayweathert vagy Manny Pacquiaót, de lássuk be, erre kevés az esély. Vagy fogalmazzunk úgy: a közeljövőben ennek nincsen realitása. „Mindig a legjobbak ellen akarok csatázni, bevállalom a rizikós meccseket – szólt Bradley, aki már hat és fél éve profi, így érthető, hogy van önbizalma. – Véssék a fejükbe, én maradok a világbajnok!"

S hogy miért lehet ez parázs összecsapás? Alexander ezt mondja: „Bradley a szívét is a ringbe hozza. Ugyanolyan, mint én, úgyhogy ebből nagyszerű csata kerekedik. Mindig figyeltem Tim meccseit. Egyre feljebb kapaszkodtunk a ranglistákon, s most egymás színe elé kerülünk. Szeretném elkapni őt, most eljött az én időm. Meg kell ragadnom az alkalmat."

„Amikor Devont néztem a ringben, az volt az érzésem, saját magam tükörképét látom. Veszélyes ez a kölyök, de én még veszélyesebb vagyok. Egyébként tudtam, hogy egy napon találkozunk. Amikor a tizenötödik meccsemet megnyertem, abban is biztos voltam, hogy ez a nap nincs is messze" – vágta rá erre Bradley, hozzátéve: az összecsapás győzteséből és veszteséből is szupersztár lesz.

Veretlenségét egyébként egyikük sem fetisizálja, persze nagy valószínűséggel egyikük vesztesen hagyja el a szorítót. Ugyan sem Bradley, sem Alexander nem K. O.-király, de a menetenként indított fejenként közel száz (!) ütés, amire képesek, több mint tiszteletet parancsoló.

S végül íme Bradley kedvcsinálója: „Annál is inkább ez most a legjobb párosítás, mert a közeljövőben Mayweather és Pacquiao mérkőzésére ne számítsanak."

Az szinte természetes, hogy a szintén a súlycsoportban bokszoló Amir Khanról egyikőjüknek sincsen jó véleménye. Főleg arról, hogy a brit a kategória legjobbjának tartja magát. „Addig senki sem mondhatja el magáról, hogy a legjobb, amíg nem találkozik a divízió legjobbjaival" – mondta Bradley. Alexander reakciója: „Nagyobb körülötte a felhajtás, mint amennyit megérdemel."

Az azért tény, hogy a Bokszvilágszövetség (WBA) a kisváltósúlyú Khan–Maidana mérkőzést választotta 2010-ben az Év mérkőzésének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik