Balzsay Károly jókedvűen készül élete első címvédő mérkőzésére

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.04.22. 15:04
Jókedvűen készült, és motiváltan várja Balzsay Károly, a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka élete első címvédő összecsapását szombaton az új-zélandi Masolino Masoe ellen.
Balzsay motiváltan készül a címvédő mérkőzésre
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Balzsay motiváltan készül a címvédő mérkőzésre
Balzsay motiváltan készül a címvédő mérkőzésre
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Balzsay motiváltan készül a címvédő mérkőzésre

A magyar bokszoló januárban, nagy csatában szerezte meg az övet az orosz Gyenyisz Inkintől, és a sikerrel óriási nyomás alól szabadult fel.

„A vébécím elhódítása lazábbá tett, mert elértem a célomat – mondta klubja, az Universum honlapja szerint a szombati, krefeldi gála sajtótájékoztatóján a mind a 20 profi mérkőzésén győztes Balzsay. – Nagyon jó kedvvel vágtam bele a felkészülésbe, és különösen motiváltan várom a Masoe elleni küzdelmet.”

A 29 éves magyar ökölvívó trénere, Fritz Sdunek sem idegeskedik az összecsapás miatt, igaz, nem felejtette el hangsúlyozni, hogy a 42 esztendős Masoe erős vetélytárs.

„Az első címvédés mindig nagyon nehéz, már csak ezért sem lesz könnyű Károly számára ez a meccs. Ő januárban a vébécím megszerzésével űzött vaddá is vált, akit szeretnének elkapni a riválisok. Masolinónak rengeteg kiütéses győzelme van, és korábban Felix Sturm ellen is bizonyította, hogy veszélyes ellenfél. Ugyanakkor Balzsaynak nagyszerűen sikerült a felkészülése, így jó előjelekkel várhatjuk a mérkőzést.”

A veterán új-zélandi kihívó a 34 eddigi profi találkozójából 29-szer nyert – ebből 27-et kiütéssel –, ötször maradt alul, s nem a hatodik bukásért utazott Németországba.

„A korom nem lehet probléma. Mindig egészségesen éltem, vigyáztam a testemre, tehát jó esélyem van a győzelemre. Nagyon jó meccs lesz” – nyilatkozta Masoe, aki 2006-ban csak pontozással kapott ki Sturmtól élete eddigi egyetlen vb-címmérkőzésén, melyet még középsúlyban vívott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik