Juan Manuel Márquez bravúros győzelmet aratott Las Vegasban

Vágólapra másolva!
2008.09.14. 11:17
Juan Manuel Márquez a 11. menetben technikai K. O.-val győzte le Las Vegasban Joel Casamayort, következő mérkőzését már világbajnoki címért vívhatja az amerikai Juan Díaz ellen.
Juan Manuel Márquez megnyerte első könnyűsúlyú mérkőzését
Fotó: Action Images
Juan Manuel Márquez megnyerte első könnyűsúlyú mérkőzését
Juan Manuel Márquez megnyerte első könnyűsúlyú mérkőzését
Fotó: Action Images
Juan Manuel Márquez megnyerte első könnyűsúlyú mérkőzését

A 35 éves mexikói legenda, Márquez (49–4–1, 36 K. O.–T. K. O.) egyáltalán nem volt megilletődött első könnyűsúlyú mérkőzésén: a 37 esztendős Casamayor (36–4–1, 22) nem tudott kibontakozni, ráadásul az 5. menettől vérző orra és felrepedt szemöldöke is zavarta. Az alacsonyabb súlycsoportból érkező Márquez meglepően jól bírta ütőerővel, a 11. menetben kétszer is padlóra küldte a kubait, s a mérkőzésvezető a második leütés után beszüntette a küzdelmet. Márquez így Juan Díaz ellen bokszolhat a jövő év elején.

A Las Vegas-i programban Vernon Forrest (41–3–0, 29) visszaszerezte a WBC nagyváltósúlyú övét, egyhangú pontozással győzte le a világbajnoki címtől őt ebben az évben megfosztó Sergio Morát (21–1–1, 5).

Biloxiban elmaradt Nate Campbell és Joan Guzman nagy érdeklődéssel várt összecsapása. A könnyűsúly súlyhatárán átesett Guzman annyira legyengült a fogyasztástól, hogy menedzsmentje lemondta a WBA, a WBO és az IBF világbajnoka, Campbell elleni mérkőzést, amelyen már úgysem forogtak volna veszélyben a világbajnoki címek.

A Mississippi állambeli város így sem maradt címmeccs nélkül: az amerikai Timothy Bradley (23–0–0, 11) első alkalommal védte meg a WBC kisváltósúlyú világbajnoki címét. Látványos összecsapáson egyhangú pontozással győzte le Edner Cherryt (24–6–2, 12). A bajnok a 8. menetben a padlóra küldte a kihívót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik