Profi boksz: igazi ringháború lesz - Pacman ellenfélre vár

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2014.05.17. 18:49
Manny Pacquiao újra a célkeresztben. Juan Manuel Márquez és Mike Alvarado vasárnap hajnali Los Angeles-i váltósúlyú csatájának tétje, hogy a győztes Pacman hivatalos kihívója lehet a vb-övért.
Juan Manuel Márquez (balra) is lehet Manny Pacquiao ellenfele (Fotó: Reuters – archív)
Juan Manuel Márquez (balra) is lehet Manny Pacquiao ellenfele (Fotó: Reuters – archív)

 

A korábban negyedik meccsükön Manny Pacquiaót először legyőző Juan Manuel Márquez (55–7–1, 40 K. O.–T. K. O.) ismét szorítóba lép. Ellenfele váltósúlyban a Bokszvilágszervezet világbajnokának hivatalos kihívó pozíciójáért a kisváltósúlyban világbajnoki övig jutó Mike Alvarado (34–2–0, 23). S hogy kit hívhat ki a győztes? Manny Pacquiaót.

Nagy meccs lehet Los Angelesben, a 40 éves mexikói Márquez sem gondolja másként: „Mike Alvarado képes halált megvető bátorsággal küzdeni, mintha az életéért harcolna. Gyors, rengeteg ütést indít, igazi ringháború lesz. Minden tapasztalatomra szükségem lesz. Én a gyorsaságomban és a technikámban bízok. A jövőmmel nem foglalkozom, nyilván győzni szeretnék, ez lenne az ötödik vébécímem. De a szorítóban bármi megtörténhet. Az is, hogy Pacquiao ellen összejöhet az ötödik mérkőzés. Többet nem mondok, inkább a tetteim beszéljenek."

A 33 esztendős amerikai Mike Alvarado így vélekedett. „Márquez a sportág védjegye, legenda, akit alaposan feltérképeztünk. Megnéztük az összes olyan meccsét, amelyen kikapott" – nyilatkozta Alvarado, aki bizony nemcsak bátorságáról híres, hanem arról is, hogy szeret kocsmázni. Állítólag a mostani felkészülés során messze elkerülte a csehókat...

Legutóbb mindkét bunyós kikapott, Márquez 2013 októberében Timothy Bradleytől szenvedett vereséget, Alvarado pedig szintén októberben Ruszlan Provodnyikovtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik