A kérdés: lenyomja a Trabantfejű Szörnyeteget a Fehér Tyson?

Vágólapra másolva!
2007.04.12. 19:18
Elgondolkodtató kérdés a szombati, Nyikolaj Valujev-Ruszlan Csagajev összecsapás előtt. A tagadhatatlanul fejlődő, de technikailag messze nem tökéletes orosz behemót fizikai fölénye (a különbség 27 cm, és kb. 40 kg) nem jelent számára tuti sikert.
Valujev (balra) fizikumával mindig ellenfele fölé nő
Valujev (balra) fizikumával mindig ellenfele fölé nő
Valujev (balra) fizikumával mindig ellenfele fölé nő
Valujev (balra) fizikumával mindig ellenfele fölé nő

Az első ex-szovjet nehézsúlyú címmeccs előtt a többség abban egyetért, hogy Valujevnek nehéz dolga lesz, viszont kevesen gondolják úgy, hogy az üzbég Csagajev ledönti a WBA trónjáról Valujevet.

Bár a kihívó képzettebb és ütésállóbb, a tapasztalt Valujev borzasztó adottságai nem sok jót jelentenek, ráadásul az orosz tudatosan használja gorillatestét, birkózik, támaszkodik, másfél mázsája a mérkőzések végére – ha az egyáltalán végigmegy – összenyomja az ellenfeleket. Ráadásul ő a címvédő, a Sauerland-istálló és Don King is mögötte áll, a dróthajú promoter dollárgőzös álmaiban pedig ott lebeg Valujev és Vlagyimir Klicsko esetleges szupercsatája. Az tény, hogy Valujev aratott már gyanús pontozásos győzelmeket a közelmúltban…

A stuttgarti ütközetre a címvédő 46 győztes meccs után, veretlenül érkezik.

”Alaposan feltérképeztük, Csagajev nyitott könyv a számunkra” – ennyit dörmögött előzetesen a kétgyermekes orosz családapa.

A még szintén veretlen üzbég szavakban jobb a hallgatag Valujevnél.

”Sokat készültem a méretbeli különbségekre, a felszegett fejtartásra is külön edzenem kellett. Gyorsabb és keményebb vagyok Valujevnél, azt pedig megszoktam, hogy az ellenfelek magasabbak nálam. Be akarom teljesíteni az álmomat” – mondta az Universumos Csagajev, aki az 1997-es budapesti amatőr világbajnokságon legyőzte a ”verhetetlen” kubait, Felix Savont.

Az Universum Box-Promotion honlapján a szavazók 51 százaléka várja Csagajev sikerét, az elenyésző számú döntetlen mellett Valujevet 46 százalékra taksálják. Pontozással Csagajevet, kiütéssel viszont Valujevet tartják esélyesebbnek.
  • Borsik Richárd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik