Egyik aranyérméhez sem vezetett könnyű út a 11-szeres paralimpiai bajnok Farkas Henriettának

A rozsnyói születésű Farkas Henrietta az elmúlt másfél évtizedben a parasport és a paralimpiai mozgalom legendájává vált, a szlovák színekben versenyző alpesi síző 2009 óta tizenegy paralimpiai és tizenhét világbajnoki aranyérmet szerzett. A tavaly visszavonult bajnoknő pályafutása során mindvégig hű maradt élete mottójához: „Ne sajnáld magad!”

Kerekesszékes vívó Eb: arany, ezüst és bronz az utolsó előtti napon

Három érmet – egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot – nyertek a magyarok szombaton a varsói kerekesszékes vívó Európa-bajnokság ötödik versenynapján.

Kézilabda: először tartották meg a Magyar Csörgőlabdázás Napját

Első ízben, hagyományteremtő szándékkal tartotta meg a Magyar Csörgőlabdázás Napját a Magyar Kézilabda-szövetség a Ludovika Arénában. Az eseményen az érdeklődők kipróbálhatták a csörgőlabdázást, amely 2010 óta az MKSZ égisze alatt működik integráltan – írta az mksz.hu.

Parasport: Szvitacs Alexa aranyérmes az asztaliteniszezők világbajnokságán

Szvitacs Alexa kategóriájában aranyérmet nyert a para-asztaliteniszezők spanyolországi világbajnokságán – írja az MTI.

Parasport: Illés Fannit díszpolgári címmel tüntették ki Zala megyében

A Zala megyei közgyűlés ünnepi ülésén dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Dr. Pál Attila közgyűlési elnök a legmagasabb megyei kitüntetést, díszpolgári címet adományozott a keszthelyi születésű, Reziben felnövő paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónőnek, Illés Fanninak.

Negyedszázada szintet lépett a magyar parasport

Megalakulása 25. évfordulóját ünnepelte a Magyar Paralimpiai Bizottság, elnöke arra a legbüszkébb, hogy hazánkban mára természetessé vált a fogyatékkal élők elfogadása.

Multisport Eb, kajak-kenu: Kiss Péter Pál aranyérmes a paraversenyben

Kiss Péter Pál vasárnap ismét megvédte címét KL1-ben a müncheni multisport Eb keretében zajló para kajak-kenu Európa-bajnokságon, míg Varga Katalin bronzérmet szerzett.

Parasport: ötvenegy magyar indul a szervátültetettek Európa-bajnokságán

Ötvenegy magyar sportoló indul a szervátültetettek és művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán – írja a Magyar Távirati Iroda.

Parasport: ötvenkét magyar induló a szervátültetettek és művesekezeltek Eb-jén

Ünnepélyes csapatgyűlésen vett részt pénteken a szervátültetettek és művesekezeltek Európa-bajnokságára készülő magyar küldöttség.

Parasport: Zanardi tűzeset miatt ismét kórházban

A házában történt tűzeset miatt ismét kórházba került Alessandro Zanardi autóversenyző és paralimpiai bajnok – írja a Magyar Távirati Iroda.

Sportrádió: Közel vagyok! – Ekler Luca az álomhatárról

A hétvégi atlétikai országos bajnokságon távolugrásban áll rajthoz Ekler Luca – a nemrég Párizsban paravilágcsúcsot ugró sportoló a Sportrádió Hazafutás című műsorában sok minden más mellett erről is beszélgetett vendéglátójával, Szegő Tiborral.

Paraduatlon-vb: egy arany, két-két ezüst és bronz a magyarok mérlege

Öt érmet szerzett a magyar paraduatlon-küldöttség a Marosvásárhelyen rendezett multisport-világbajnokságon.

Paraúszó-vb: Konkoly Zsófia aranyérmes Madeirán

A magyar csapat egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett a Madeirán zajló paraúszó-világbajnokság hétfői versenynapján – írja az MTI.

Parasport: Ekler Luca világcsúcsot döntött távolugrásban! – videó

A paraatléta Ekler Luca a T38-as kategóriában új világcsúcsot ért el távolugrásban a párizsi Grand Prix-versenyen. Emellett 100 méteren is első lett.

Parasport: felavatták a Siketlimpiai Bajnokok Falát az Olimpia Parkban

 Felavatták a Siketlimpiai Bajnokok Falát az Olimpia Parkban – írja az MTI.

Parasport: kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram idei nyerteseit

Madarászné Mező Boglárka kerekesszékes vívó, Rescsik Csaba sportlövő és Nagy Gergely segítő részesült egyenként egymillió forintos ösztöndíjban a 15 éve indult K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogram idei ösztöndíjasaként – írja az MTI.

Parasport: integrációs sportnap lesz a Margitszigeten szombaton

Szombaton 11 órától a Margitszigeti Atlétikai Centrumban tartják a II. Láss minket és suhanj velünk elnevezésű integrációs sportnapot. A Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK) szervezésében és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával megvalósuló esemény ingyenes és mindenki számára nyitott.

Parasport: kerekesszékes curling vegyes párosunk vb-2.

A Sárai Rita, Beke Viktor kerekesszékes magyar curling vegyes páros ezüstérmet nyert az idén először megrendezett világbajnokságon.

Sportlövészet: Rescsik Csaba bronzérmes a parasportlövő Eb-n

Rescsik Csaba bronzérmet nyert a norvégiai Hamarban rendezett parasportlövő Európa-bajnokságon – írja az MTI.

Kajak-kenu: Weisz Róbert az európai szövetségben kapott feladatot

A para szakág technikai delegáltjának választotta meg az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) Weisz Róbertet. A korábbi magyar para szövetségi kapitány feladata lesz egyebek mellett a nemzetközi versenyek zökkenőmentes lebonyolításának és a sportolók megfelelő körülményeinek biztosítása.


Kézilabda Eb: Tudta-e?