Kép: íme, a magyarok a FIFA 17-ben, egy óriási, fájó meglepetéssel

A FIFA-játékok Ultimate Team-értékeivel kiemelten foglalkozó futhead.com oldalra felkerültek a szeptember 29-én megjelenő FIFA 17-ben szereplő magyar futballisták értékei. És akad egy szomorú meglepetés, amire nem is gondoltunk…

Rio 2016: három magyarnak szurkolhatunk az utolsó napon

Vasárnap véget ér a riói olimpia, búcsúzóul az utolsó versenynapon is szoríthatunk magyar sportolókért maratoni futásban és hegyikerékpárban. Tizenkét aranyérem talál gazdára: egyebek mellett három labdajátékban vívnak finálét a férfiak – röplabdában Olaszország–Brazília, kézilabdában Dánia–Franciaország, zárásként pedig kosárlabdában Szerbia–Egyesült Államok csata következik.

Rio 2016: magyar aranyesélyek kajak-kenuban; Neymarék döntője – mai program

A riói olimpiai játékokon szombaton kerül sor a női K–4 500 méteres, valamint a férfi C–2 1000 méteres döntőre is, előbbi számban a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összetételű egységért, míg utóbbiban a Vasbányai Henrik, Mike Róbert kettősért szoríthatunk. A birkózócsarnokban szőnyegre lép Veréb István és Ligeti Dániel, akik – két különböző súlycsoportban – egyből a legjobb tizenhat között kapcsolódnak be a küzdelmekbe. A férfi öttusázók viadalában Demeter Bencének és Marosi Ádámnak drukkolhatunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott pedig az ötödik hely megszerzéséért száll vízbe a görögök ellen. Mindezek mellett szombaton rendezik többek között a férfi labdarúgótorna döntőjét is, amelyet Brazília és Németország vív.

Rio 2016: Bujkáék éremcsatája, Pars döntője, női öttusa – mai program

A riói nyári olimpiai játékokon pénteken női vízilabdázóink Oroszországgal mérkőznek meg a bronzéremért, a magyar női póló első olimpiai érméért. Újra vízre szállnak kajakosaink, szurkolhatunk női öttusázóinknak, míg Pars Krisztiánnak a kalapácsvetés döntőjében lesz jelenése.

Rio 2016: a döntőért játszanak Bujkáék, jön Pars és Kozák – mai program

A riói nyári olimpiai játékok augusztus 17-i programjának fő magyar eseménye a magyar női vízilabda-válogatott Egyesült Államok elleni elődöntője, amelynek kezdési időpontja – a két elődöntős meccs felcserélése után – 21.30 óra. Pars Krisztián férfi kalapácsvetésben címvédőként lép dobókörbe, Kormos Villő a műugrók torony számában teszi próbára magát, míg a kajak-kenusok között ismét négy egységünkre vár feladat, köztük a női K–1 500 méteren címvédő Kozák Danutára.

Rio 2016: jönnek Risztovék; Bujkáék negyeddöntője; kezdés kajak-kenuban – napi program

Augusztus 15-én, hétfőn a programot a nyílt vízi úszók kezdik, a női versenyben ott lesz a címvédő Risztov Éva, illetve a közvetlenül az olimpia előtt indulási jogot kapó Olasz Anna. Megkezdik szereplésüket kajak-kenusaink, férfi K–1-ben Kopasz Bálint, C–1-ben Vasbányai Henrik, női K–1 200 méteren Douchev-Janics Natasa, K–2-ben a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros lapátol a döntőért. A magyar női vízilabda-válogatott 20.30 órakor játszik a negyeddöntőben Ausztrália ellen. Birkózásban Lőrincz Viktorért, az atléták 110 méteres gátfutó  számában az Európa-bajnoki ezüstérmes Baji Balázs továbbjutásáért szoríthatunk.

Rio 2016: párbajtőrcsapatunk a páston, pólóban a továbbjutásért – program

Vívóink közül férfi párbajtőrcsapatunk lép pástra utolsóként, a női maratonin három, kisöbű sportpuskában két magyar is az indulók között. Bácsi Péter kezd a birkózók közül, Berecz Zsombor újra vitorlázik, éjszaka a vízipólósok a továbbjutás kiharcolásáért szállnak medencébe.

Rio 2016: atlétika, vízilabda, és jönnek Hosszúék is – napi program

A riói nyári olimpiai játékokon a magyar szempontból viszonylag csendes csütörtök után ismét izgalmasabb napra számíthatunk, hiszen Kapás Boglárka női 800 méter gyorson, Hosszú Katinka 200 háton, Cseh László 100 pillangón úszik a fináléban. Elkezdődnek az atlétika eseményei, rögtön több magyarral: Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi hétpróbában, Márton Anita súlylökésben, Kővágó Zoltán diszkoszvetésben, Helebrandt Máté 20 km-es gyaloglásban jeleskedhet. A férfi vízilabdázók Japánnal mérkőznek meg, és fontos lenne, hogy megszerezzék első győzelmüket.

Rio 2016: két magyar váltót is kizártak, de senki sem beszélt róla!

„A riói olimpián mindkét magyar férfi gyorsváltó eredményét törölték, a váltókat kizárták. A szövetség azonban hallgatott a történtekről” – írja a Magyar Idők internetes oldala. De miért került a magyar váltók mellé a DSQ felirat?

Rio 2016: éremesély cselgáncsban, vívásban – szerdai program

A riói olimpián szerdán is több magyar versenyzőért, illetve több éremesélyesért szoríthatunk. Vívásban, kard egyéniben például az olimpiai bajnoki címvédő Szilágyi Áronnak, de pástra lépnek női tőrözőink is. Cselgáncsban a vb-ezüstérmes Tóth Krisztián pályázhatja meg a dobogót. Férfi vízilabdázóink a csoportkörben két döntetlen után első győzelmükre hajtanak, a mai ellenfél Görögország.

Rio 2016: Babos, Bacskai, Kapás és Hosszú is a mai programban

A riói olimpiai játékok második napján elsősorban Kapás Boglárkának lehet esélye arra, hogy 400 gyorson, a szám Európa-bajnokaként gyarapítsa az egy nap után két aranyból álló magyar éremkollekciót. De többek között szurkolhatunk még a teniszversenyt megkezdő Babos Tímeának, az ökölvívók 69 kg-os súlycsoportjában szorítóba lépő Bacskai Balázsnak, folytatják szereplésüket asztaliteniszezőink és 100 háton ismét láthatjuk a 400 vegyesen immár olimpiai bajnok Hosszú Katinkát. 

Rio 2016: elkezdtük a játékokat – Miskolczi Julianna lőállásban

Megkezdődtek a versenyek a riói olimpia első hivatalos versenynapján. Az első magyar, akinek szurkolhatunk, a női légpuskában versenyző Miskolczi Julianna, de a helyi idő szerint szombat délelőtti programban Pétervári­-Molnár Bendegúz is érdekelt lesz evezésben. Férfi vízilabdázóink Szerbia ellen kezdik meg szereplésüket. Tekintse meg a szombati programot!

Augusztus 21.: a dán kézisek és az amerikai kosarasok győzelme – összefoglaló

Vasárnap véget ért a riói olimpia, búcsúzóul az utolsó versenynapon is szoríthattunk magyar sportolókért maratoni futásban és hegyikerékpárban. Tizenkét aranyérem talált gazdára: egyebek mellett három labdajátékban vívtak finálét a férfiak – röplabdában Brazília, kézilabdában Dánia ért fel a csúcsra, zárásként pedig kosárlabdában az Egyesült Államok sztárjainak nyakába akasztották az aranyat.

Augusztus 20.: a női kajaknégyesé a nyolcadik magyar arany – összefoglaló

A riói olimpiai játékokon szombaton újabb aranynap jött el: a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina összetételű kajaknégyes az első helyen végzett, így olimpiai bajnok lett. A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenukettes a negyedik helyen zárt. A magyar férfi vízilabda-válogatott a görögök ellen szállt vízbe az ötödik hely megszerzéséért, és 12–10-re nyert. A birkózócsarnokban szőnyegre lépett Veréb István és Ligeti Dániel, akik – két különböző súlycsoportban – egyből a legjobb tizenhat között kapcsolódtak be a küzdelmekbe, előbbi első meccsén, majd a vigaszágon is vereséget szenvedett, utóbbi a negyeddöntőben maradt alul. A férfi öttusázók viadalában Marosi Ádám a 12., Demeter Bence a 17. helyen végzett. 

Augusztus 19.: 4. a női pólócsapat, Pars a 7. – összefoglaló

A riói nyári olimpiai játékokon pénteken női vízilabdázóink Oroszországgal mérkőztek meg a bronzéremért, és drámai meccsen, ötméteresek után maradtak le a dobogóról. Pars Krisztián a kalapácsvetés döntőjében volt érdekelt az éjszaka, és a címvédő végül a hetedik helyezte szerezte meg.

Augusztus 18.: Kozák 4! A hetedik riói arany – összefoglaló

A riói nyári olimpiai játékok augusztus 18-i programjában három magyar egységért is szoríthattunk a kajak-kenus döntők során: Kozák Danuta (K–1 500 m) aranyérmet szerzett, míg a Molnár Péter, Tótka Sándor (K–2 200 m) duó a 4., a Ceiner Benjámin, Hufnágel Tibor (K–2 1000 m) páros pedig a 7. helyen végzett. A nap folyamán bemutatkoztak az olimpián öttusázóink, női birkózóink, férfi triatlonosaink is, míg a férfi pólóválogatott Brazília elleni győzelmének köszönhetően már biztos pontszerző.

Augusztus 17.: kikaptak a női pólósok az elődöntőben – összefoglaló

A riói nyári olimpiai játékok augusztus 17-i programjában a magyar női vízilabda-válogatott újabb sima vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól, így a mieinknek a döntő helyett a bronzmérkőzés maradt. A kajak-kenusoknál négy egységünk kvalifikálhatta magát a döntőbe, közülük háromnak ez sikerült is. Kozák Danuta (női K–1 500 m), illetve a Molnár Péter, Tótka Sándor (K–2 200 m) és a Ceiner Benjámin, Hufnágel Tibor duó (K–2 1000 m) bejutott az A-döntőbe. Pars Krisztián férfi kalapácsvetésben címvédőként lépett dobókörbe, és könnyedén vette a selejtezőt.

Augusztus 16.: aranyérmes a Szabó, Kozák páros – összefoglaló

A riói nyári olimpiai játékok augusztus 16-iversenynapján megkezdődtek a finálék a kajak-kenu sprinterek versenyeiben, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta női K–2-es egység 500 méteren aranyérmet szerzett. Birkózásban Kiss Balázs és Lőrincz Tamás sem jutott tovább a második körnél. A férfi vízilabdázók negyeddöntőjében Magyarország ötméteresek után kikapott Montenegrótól, így az 5–8. helyért folytatja szereplését. Pódiumra lépett egyetlen súlyemelőnk, Nagy Péter, aki 2. lett a B-csoportban, míg összesítésben tizedik. Baji Balázs 110 m gáton elődöntőt futott, összesítésben a 15. időt érte el, és nem jutott be a fináléba.

Augusztus 15.: elődöntőben a női pólósok, Lőrincz Viktor 5. lett

Augusztus 15-én, hétfőn a programot a nyílt vízi úszók kezdték, a címvédő Risztov Éva a 13., a közvetlenül az olimpia előtt indulási jogot kapó Olasz Anna a 14. helyen zárt. Megkezdték szereplésüket kajak-kenusaink, a hétfői magyar egységek közül csak a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros jutott be a fináléba, Douchev-Janics Natasa (női K–1 200 m), Kopasz Bálint (férfi K–1 1000 m) és Vasbányai Henrik (férfi C–1 1000 m) egyaránt a B-döntőben folytatja kedden. A magyar női vízilabda-válogatott 1–5-ről talpra állva jutott tovább ötméteresekkel az Ausztrália elleni negyeddöntőből. Birkózásban Lőrincz Viktor nagyon sokat tett a bronzéremért, ám a harmadik helyért rendezett meccsen végül alulmaradt német riválisával szemben. Baji Balázs dacolva a szakadó esővel futamában 2. helyen végezve jutott be az elődöntőbe.

Augusztus 14.: bronzos párbajtőrcsapat; Van Niekerk álomfutása – ÖSSZEFOGLALÓ

Férfi párbajtőrcsapatunk egész nap nagyot küzdve a harmadik helyen végzett a vívás utolsó napján, miután a bronzmeccsen legyőzte Ukrajnát. Vívóink két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zártak Rióban. Bácsi Péter szintén a bronzért küzdhetett a birkózók között, ám végül az 5. hellyel kellett megelégednie. A vízipólósok a Brazília elleni győzelemmel kiharcolták a továbbjutást, a negyeddöntőben így Montenegró következik a csoportelső válogatottnak. Az atlétikapályán Usain Bolt harmadszor lett a 100 gyors olimpiai bajnoka, de a dél-afrikai Wayde van Niekerk „ellopta a show-t” előle.