Wimbledon: egymillió dolláros büntetést kapott a brit szövetség

Egymillió dolláros büntetést kapott a férfi sorozatot lebonyolító ATP-től a wimbledoni bajnokságot is szervező Brit Teniszszövetség (LTA), mert kizárta az idei tornáiról az orosz és fehérorosz játékosokat.

Tenisz: a US Openre már anyaként térne vissza a háromszoros GS-győztes

Első gyermekének megszületése után, a jövő évi US Openen térne vissza Angelique Kerber, a női teniszezők világranglistájának korábbi éllovasa – írja az MTI.

Tenisz: Udvardy Luca gyerekként mezítláb játszott, felnőttként világelső lenne

Hét év a korkülönbség Udvardy Panna és junior wimbledoni döntős húga, Luca között – mindkettejük sikeres pályafutásában nagy szerepet kapott a család, s Panna is komoly támaszt nyújt húgának, aki az év harmadik Grand Slam-tornáján is számíthatott rá. A tizenhat éves tehetség sajtótájékoztatón beszélt londoni élményeiről.

Wimbledon: A győzelem közös siker – Ribakina

A friss wimbledoni bajnok Jelena Ribakina azt mondta, az All England Clubban aratott győzelme közös siker, és nem lett volna lehetséges a Kazah Teniszszövetség támogatása nélkül – írja az MTI.

Wimbledon: a döntő után újra megbüntették a piros sapkás Kyrgiost

Amint arról beszámoltunk, Novak Djokovics négy játszmában megnyerte a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének döntőjét az ausztrál Nick Kyrgios ellen, aki az első másfél játszmában mellőzni tudta szokásos „dumálós”, reklamálós teniszét, aztán viszont elkezdett mindenkinek odaszólogatni. Az egyik ilyen után a székbíró figyelmeztetésben is részesítette, amiért utóbb 3000 fontos pénzbüntetést kapott.

Wimbledon: Krejcíková és Siniaková nyerte a női párost

A cseh Barbora Krejcíková, Katerina Siniaková duó nyerte meg a női párosok versenyét a wimbledoni teniszbajnokságon.

Wimbledon: Ez már igazi brománc Kyrgiosszal – Djokovics

Ahogy arról beszámoltunk, Novak Djokovics négy játszmában legyőzte Nick Kyrgiost a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének döntőjében, megszerezve 21. Grand Slam-torna-győzelmét. A győzelem után előbb Kyrgios dicsérte legyőzőjét, majd Djokovics is kedves szavakkal illette az ausztrált. Aztán némiképpen meglepő fordulatot vett a pályán készített interjú a szerbbel, mindenesetre a közönség – és Kyrgios is – remekül szórakozott.

Három óra alatt lett hetedszer Wimbledon bajnoka Novak Djokovics

Novak Djokovics immár 21-szeres Grand Slam-torna-győztes, miután kereken háromórás mérkőzésen felülmúlta az ausztrál Nick Kyrgiost a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének döntőjében. Ezzel Djokovics lehagyta Roger Federert, s eggyel megközelítette a 22 sikernél járó Rafael Nadalt az egyesben aratott Grand Slam-torna-győzelmek örökrangsorában.

Wimbledon: Még nem állok készen, hogy bajnok legyek – Dzsabur

Saját bevallása szerint még nem áll készen a Grand Slam-tornagyőzelemre Onsz Dzsabur, aki szombaton szettelőnyről kapott ki a kazah Jelena Ribakinától a wimbledoni teniszbajnokság női fináléjában.

Wimbledon: a legvégsőkig elmentek a férfi páros döntőjében

Az ausztrál Matthew Ebden, Max Purcell duó nyerte meg a férfi párosok szombati döntőjét a wimbledoni teniszbajnokságon.

Wimbledon: Udvardy Luca nagy csatában kikapott a juniorok döntőjében

A hetedik helyen kiemelt Udvardy Luca kikapott a juniorok döntőjében a wimbledoni teniszbajnokságon.

Szetthátrányból felállva Ribakina nyerte meg a wimbledoni tornát

A kazah Jelena Ribakina 3:6, 6:2, 6:2-re legyőzte a világranglista 2. helyezett tunéziai Onsz Dzsaburt a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének döntőjében, ezzel ő lett az első kazah GS-győztes egyesben.

Wimbledon: nehezen indult, de aztán oktatott Djokovics

Hiába veszítette el az első játszmát viszonylag simán, Novak Djokovics négy szettben legyőzte Cameron Norrie-t a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének pénteki elődöntőjében, így készülhet nyolcadik itteni fináléjára. A vasárnapi döntőben a játék nélkül továbbjutó ausztrál Nick Kyrgios lesz a címvédő ellenfele.

Wimbledon: Udvardy Luca bejutott a juniorok döntőjébe!

Udvardy Luca bejutott a wimbledoni teniszbajnokság női juniorversenyének döntőjébe: a pénteki elődöntőben három játszmában (6:3, 3:6, 6:0) legyőzte a 16. helyen kiemelt cseh Linda Klimovicovát.

Wimbledon: megvédte címét a Skupski, Krawczyk vegyes páros

A Neal Skupski, Desirae Krawczyk brit, amerikai vegyes páros megvédte címét a wimbledoni teniszbajnokságon – írja az MTI.

Wimbledon: Rafael Nadal nem áll ki az elődöntőre – hivatalos

A 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal hasfalsérülése miatt nem lép pályára a wimbledoni teniszbajnokság pénteki elődöntőjében, így az ausztrál Nick Kyrgios játék nélkül jutott a fináléba – jelentette a Marca a teniszező sajtótájékoztatójáról.

Wimbledon: új győztest avatnak, Ribakina lesz Dzsabur ellenfele a döntőben

A Londonban zajló füves pályás Grand Slam-viadal női egyesének elődöntőjében Jelena Ribakina két játszmában (6:3, 6:3) legyőzte Simona Halepet, így ő mérkőzhet meg a wimbledoni döntőben Onsz Dzsaburral.

Wimbledon: Dzsabur első észak-afrikai teniszezőként döntős

A Londonban zajló füves pályás Grand Slam-viadal női egyesének elődöntőjében Onsz Dzsabur három játszmában (6:2, 3:6, 6:1) legyőzte jó barátnőjét, Tatjana Mariát, ezzel pedig első észak-afrikai és arab nőként bejutott egy Grand Slam-torna döntőjébe.

Wimbledon: Udvardy Luca már elődöntős a junioroknál

A hetedik helyen kiemelt Udvardy Luca elődöntőbe jutott a wimbledoni teniszbajnokság női juniorversenyében.

Wimbledon: Nadal még nem tudja, kiáll-e az elődöntőre

A 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal hasfalsérülése miatt még nem biztos benne, hogy ki tud állni a wimbledoni teniszbajnokság pénteki elődöntőjére – jelentette a Magyar Távirati Iroda.


Kézilabda Eb: Tudta-e?