Wimbledon: Babosék szettelőnyről bukták el a negyeddöntőt

Vágólapra másolva!
2024.07.10. 13:44
Babos (balra) és Kicsenok (Fotó: Getty Images)
A Wimbledonban zajló füves pályás Grand Slam-torna női párosának negyeddöntőjében szettelőnyről szenvedett vereséget a Babos Tímea, Nagyija Kicsenok páros a hetedik kiemelt amerikai Caroline Dolehide, Desirae Krawczyk kettőstől.

 

Babos Tímea tíz évvel az első wimbledoni döntője és öt évvel legutóbbi elődöntője után ismét azért lépett pályára – ezúttal az ukrán Nagyija Kicsenok oldalán –, hogy ismét a legjobb négy között szerepelhessen.

És úgy is indult a mérkőzés, hogy ez összejön, hiszen valóságos repülőrajtot vett a magyar, ukrán kettős: az amerikai egység első két adogatójátékát elvéve sajátjait magabiztosan hozva pillanatok alatt 5:0-ra meglépett és innen már csak formalitás volt lezárni az első szettet. 

A folytatásban viszont megemberelte magát Dolehide és Krawczyk, és ugyan Baboséknak rögtön az elején lett volna lehetőségük brékelni, ám három lehetőségüket nem tudták kihasználni. Aztán Babos első adogatásánál a hatodik egyenlőnél a játékon belüli negyedik bréklabdájukat már érvényre juttatták az amerikaiak, ezzel ők kerültek előnybe, amit meg is tartottak. Végül 5:2-es vezetésüknél egy rendkívül hosszú és igen látványos labdamenet végén jutottak két játszmalabdához, s a másodikból nyerték meg a szettet, miután Kicsenok a hálóba helyezett egy röptét, 6:2.

A döntő játszma aztán végképp nem Babosék kedve szerint alakult, mert ismét elmulasztották kihasználni első bréklabdáikat, majd rögtön Krawczykék semmire elvették Kicsenok adogatását, és egy újabb stabil adogatójátékkal alig negyedóra alatt 3:0-ra megléptek. A továbbiak sem alakultak jól a magyar, ukrán kettősnek, mert a 7. kiemelt páros egy játékot sem engedett Baboséknak, így 1 óra 35 perc után került a legjobb négy közé.

ÉRTÉKELÉS

„Az első szettben minden úgy alakult, ahogy szerettük volna – mondta Babos Tímea.Nem hibáztunk, az ellenfél nem tudott mit kezdeni a szervánkkal. Nem számítottak arra, hogy ilyen taktikával fogunk ritörnözni. Igazából közük nem volt a játékhoz.”

A második szett kapcsán megjegyezte, riválisuk más taktikával kezdett el szerválni, de ettől függetlenül kezdhették volna brékkel a játszmát. Ez nem sikerült, és ezt lehet tekinteni a fordulópontnak.

„Amennyire jól alakult minden az elsőben, annyira rosszul minden a másodikban. Aztán a döntő szettben úgy gondolom, a partnerem egy kicsit a hitét vesztette. Nem merte már úgy ütni a labdát, ahogy tudja.”

A folytatásban elmondta, nehéz sorsolásuk volt, és örül annak, hogy a negyeddöntőig meneteltek. „A következő egy-két hónapban megpróbálom jobban rátenni a hangsúlyt a párosra, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Én sem leszek fiatalabb. Nem mondhatom azt, hogy biztosan abbahagyom, de azt sem tudom mondani, hogy biztosan folytatom. Majd alakul valahogy.”

WIMBLEDON (50 millió font, füves pálya)
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Dolehide, Krawczyk (amerikai, 7.)–Babos, Kicsenok (magyar, ukrán) 1:6, 6:2, 6:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik