Párizs 2024: a NOB elítéli az ukrán bojkottfenyegetést

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elítélte, hogy Ukrajna a jövő évi, párizsi nyári játékok bojkottjával fenyeget.

Párizs 2024: a USOPC elnöke támogatja a NOB ajánlását az orosz sportolók visszaengedése ügyében

Az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának (USOPC) új elnöke, Gene Sykes támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szándékát, hogy bizonyos feltételekkel orosz sportolók ismét részt vehessenek a nemzetközi versenyeken. Csütörtökön a Fehér Ház is hasonlóan foglalt állást.

Párizs 2024: Vladimir Klicsko is küzd az oroszok olimpiai részvétele ellen

Vladimir Klicsko korábbi nehézsúlyú profi világbajnok ökölvívó Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének küldött videóüzenetében tiltakozik az oroszok és a fehéroroszok 2024-es olimpiai részvétele ellen.

NOB: az elnök szerint sűrűbben rendezhetnek azonos helyszíneken téli olimpiákat

A jelenleginél sűrűbben rendezhetnek majd ugyanazokon a helyszíneken téli ötkarikás játékokat Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint, aki a klímaváltozásra hivatkozott.

Olimpia: nem tetszik az oroszoknak a NOB álláspontja

Az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) nem ért egyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korlátozásaival, melyek továbbra is feltételekhez kötik az orosz és a fehérorosz sportolók indulását nemzetközi versenyeken.

NOB: zöld jelzés az oroszok, fehéroroszok ázsiai versenyzéséhez

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozzájárult ahhoz, hogy orosz és fehérorosz sportolók Ázsiában versenyezzenek.

NOB-elnök: maradnak az Oroszország elleni szankciók

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyelőre nem tartja időszerűnek a megbeszéléseket az Ukrajnában háborút folytató Oroszország és Fehéroroszország elleni szankciók enyhítéséről vagy feloldásáról.

Vb 2022: Thomas Bach nem lesz jelen a finálén

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke nem lesz ott a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjén.

NOB: azt javasolták, ázsiai versenyeken induljanak az oroszok és a fehéroroszok

Az Ázsiai Olimpiai Bizottság (OCA) azzal a javaslattal fordult a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB), hogy az általa szervezett sporteseményeken orosz és fehérorosz sportolók is részt vehessenek.

Olimpia: a NOB visszafogadja tagjai közé Észak-Koreát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) e hónap végétől feloldja Észak-Korea felfüggesztését, amelyet az után rótt ki a kommunista államra, hogy az nem engedte indulni sportolóit a 2021-es nyári ötkarikás játékokon a japán fővárosban.

NOB: elhalasztották a 2030-as téli olimpia helyszínválasztását

A Nemzetközi Olimpia Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának lausanne-i ülésén arról döntött kedden, hogy elhalasztja a 2030-as téli olimpia helyszínéről szóló szavazás időpontját, amelyet a jövő nyár elejére tűzött ki.

Olimpia: elkapta a koronavírust Thomas Bach

Elkapta a koronavírust Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. A sportvezető képes otthonról dolgozni, enyhe tünetekkel küzd.

Olimpia 2036: tíz érdeklődővel tárgyal a NOB a rendezésről

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tíz érdeklődővel tárgyal a 2036-os nyári játékok megrendezéséről.

Brisbane 2032: sportdiplomáciai siker! Fürjes Balázs bekerült az olimpiát előkészítő bizottságba

A 2023-as atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke, a FINA, a Nemzetközi Úszószövetség elnökségének tagja, egyben a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba – derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.

NOB: az elnök bocsánatot kért a müncheni terrortámadás 50. évfordulóján

Thomas Bach elnök a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nevében bocsánatot kért az 1972-es müncheni olimpián az izraeli sportolókat ért terrortámadás ötvenedik évfordulóján tartott tel-avivi megemlékezésen.

Ökölvívás: változtatnak a párizsi kvalifikációs rendszeren

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az ökölvívók számára a 2024-es párizsi olimpiára új kvalifikációs rendszert fogadott el, amely a bejelentés szerint „kevésbé bonyolult”, mint a korábban jóváhagyott.

Olimpia: már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os játékok rendezésére

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke szerint már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os nyári ötkarikás játékok rendezésére – írja az MTI.

Orosz–ukrán háború: a NOB fenntartja álláspontját Oroszország és Fehéroroszország ellen

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) továbbra sem javasolja Oroszország és a Moszkvát az ukrajnai háborúban támogató Fehéroroszország sportolóinak a meghívását a versenyekre.

NOB: hétszeres olimpiai bajnok a sportolói bizottságban

Négy új tag került be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

Olimpia: Jim Thorpe ismét egyedüli győztes az 1912-es játékokon

Ismét egyedüli győztesnek tekinti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 1912-es stockholmi ötkarikás játékokon ötpróbában és tízpróbában aranyérmes Jim Thorpe-ot.


Kézilabda Eb: Tudta-e?