Ökölvívás: NOB-intelmek után jövőre választásokat tart az AIBA

A Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség (AIBA) 2022-ben tisztújító kongresszust tart, miután ismételt figyelmeztetést kapott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB) – írta az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz.

Peking 2022: a NOB és a kínai szervezők oltással segítenek

Koronavírus elleni oltással segíti a jövő februári pekingi téli olimpián és paralimpián induló vagy kvótaszerző versenyeken szereplő sportolókat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) – közölte az MTI.

Ökölvívás: a NOB elégedetlen az AIBA reformjaival

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán nyílt levélben kritizálta a Nemzetközi Ökölvívó-szövetséget (AIBA) annak kudarcba fulladt reformprogramja miatt.

Téli olimpia: Ukrajna téli ötkarikás játékokat rendezne

Ukrajna tárgyalásokat kezdeményez a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) egy jövőbeni téli olimpia rendezéséről.

NOB: várható volt, felfüggesztették Észak-Korea tagságát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a jövő év végéig felfüggesztette az Észak-koreai Olimpiai Bizottság tagságát, amiért az ország nem küldött versenyzőket az idei tokiói ötkarikás játékokra.

Olimpia: Japán 2030-ban is játékokat rendezne

A tokiói nyári olimpia és a vasárnap zárult paralimpia szervezőbizottságának vezetője örömmel fogadná, ha Japán a közeljövőben megint ötkarikás játékok házigazdája lenne, s 2030-ban Szapporo adna otthont a téli olimpiának és paralimpiának – írja a Magyar Távirati Iroda.

Gyász: elhunyt Jacques Rogge, a NOB korábbi elnöke

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korábbi elnöke, majd tiszteletbeli elnöke.

Atlétika: Londonban doppingolt, most, 39 évesen tiltották el a gerelyhajítót

A Magyar Távirati Iroda közölte, kilenc évvel a londoni olimpia után – amelyen hetedik lett – tiltották el doppingvétség miatt a versenyzéstől Martina Ratej szlovén gerelyhajítót.

Tokió 2020: Gasol és Pellegrini is NOB-tag lett

Július 13. és augusztus 3. között 6825, a tokiói olimpián szereplő versenyző vett részt azon a szavazáson, amelyen húsz jelentkezőből négy új tagot választottak a NOB sportolói bizottságába. A legendás spanyol kosarasra, Pau Gasolra, a világbajnok lengyel kerékpározóra, Maja Wloszczowskára, az olimpiai aranyérmes úszóra, Federica Pellegrinire és a vb-győztes japán tőrvívóra, Óta Júkira esett a választás.

NOB: Indonézia a 2036-os nyári olimpia rendezési jogáért is harcba száll

A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy az Indonéz Olimpiai Bizottság (KOI) pályázik a 2036-os nyári olimpia rendezésére.

Tokió 2020: legalább száz amerikai sportoló nincs beoltva

A tokiói olimpián részt vevő 613 amerikai sportolóból legalább száz nincs beoltva koronavírus ellen – árulta el órákkal a nyitóünnepség előtt az ország olimpiai bizottságának orvosi igazgatója.

Tokió 2020: arubai alelnököt választott a NOB

Az arubai Nicole Hoevertszet választották meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság új alelnökének a testület szerdán zárult 138. teljes ülésén – számolt be róla az MTI.

Tokió 2020: újabb nyolc pozitív koronavírusteszt

A tokiói olimpiát meg kell tartani, hogy megmutassuk a világnak, mit lehet elérni a megfelelő tervezéssel és intézkedésekkel a koronavírus-járvány közepette – jelentette ki Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerdára virradóra a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 138. ülésszakának vendégeként. A Magyar Távirati Iroda ugyanakkor beszámolt arról is, hogy az olimpia első versenynapján nyolc újabb, a játékokhoz köthető pozitív koronavírustesztet regisztráltak Tokióban, köztük egy sportolóét. Utóbbi nem az olimpiai faluban lakik.

NOB: új sportággal bővül a téli olimpia műsora is

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden jóváhagyta, hogy a síhegymászás szerepeljen az olaszországi Milánóban és Cortina D'Ampezzóban 2026-ban sorra kerülő téli olimpia programjában – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: beoltott NOB-tagok adhatnak át érmeket

A tokiói olimpia eredményhirdetéseinél közreműködhetnek és érmeket adhatnak át azok a NOB-tagok, akiket teljes körűen beoltottak koronavírus ellen – írta az insidethegames.biz portál Thomas Bachra, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökére hivatkozva.

Tokió 2020: a dobogosók maguk akasztják nyakukba az érmet

A tokiói olimpia eredményhirdetéseinél elmaradnak az ötkarikás játékokon korábban megszokott medálátadási formaságok, mert kijelölt sportdiplomaták helyett ezúttal a dobogósok maguk akasztják a nyakukba az érmet – közölte a Magyar Távirati Iroda.

Tokió 2020: rendkívüli állapot lesz a japán fővárosban az olimpia alatt

Tizenöt nappal a tokiói ötkarikás játékok kezdete előtt megérkezett Japánba Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

Tokió 2020: a NOB enyhíthet – térdelés az olimpián is?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságban napirendre kerülhet a Charta egyik leghíresebb szabálya, a „Rule 50” megváltoztatása, aminek következtében megadnák a lehetőséget a véleménynyilvánításra, demonstrációra az olimpiai játékok idején, de továbbra is szigorú feltételek mellett – írta az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal.

Olimpia: Boldogság, hogy egyáltalán ott leszünk Tokióban – Kulcsár Krisztián

Kulcsár Krisztián a MOB elnöke, ezt mindenki tudja. De ezenkívül olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó is, nem beszélve a civil diplomáiról. Szóval, kevesebb mint egy hónappal Tokió előtt bőven volt miről beszélgetnünk – például arról, hogy hétfőn tölti be az ötvenet.

Dopping: visszaálltak a világméretű tesztelés korábbi szintjére

Jóllehet a koronavírus-járvány még nem ért véget, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) ismét a korábbi „normális szinten” végzi az ellenőrzéseket.