Brisbane 2032: sportdiplomáciai siker! Fürjes Balázs bekerült az olimpiát előkészítő bizottságba

A 2023-as atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke, a FINA, a Nemzetközi Úszószövetség elnökségének tagja, egyben a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, Fürjes Balázs bekerült a 2032-es brisbane-i olimpiát előkészítő és koordináló bizottságba – derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteki hírleveléből.

NOB: az elnök bocsánatot kért a müncheni terrortámadás 50. évfordulóján

Thomas Bach elnök a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nevében bocsánatot kért az 1972-es müncheni olimpián az izraeli sportolókat ért terrortámadás ötvenedik évfordulóján tartott tel-avivi megemlékezésen.

Ökölvívás: változtatnak a párizsi kvalifikációs rendszeren

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az ökölvívók számára a 2024-es párizsi olimpiára új kvalifikációs rendszert fogadott el, amely a bejelentés szerint „kevésbé bonyolult”, mint a korábban jóváhagyott.

Olimpia: már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os játékok rendezésére

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke szerint már több mint tíz ország jelentkezett a 2036-os nyári ötkarikás játékok rendezésére – írja az MTI.

Orosz–ukrán háború: a NOB fenntartja álláspontját Oroszország és Fehéroroszország ellen

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) továbbra sem javasolja Oroszország és a Moszkvát az ukrajnai háborúban támogató Fehéroroszország sportolóinak a meghívását a versenyekre.

NOB: hétszeres olimpiai bajnok a sportolói bizottságban

Négy új tag került be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

Olimpia: Jim Thorpe ismét egyedüli győztes az 1912-es játékokon

Ismét egyedüli győztesnek tekinti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 1912-es stockholmi ötkarikás játékokon ötpróbában és tízpróbában aranyérmes Jim Thorpe-ot.

Olimpia: Abe nélkül soha nem rendezték volna meg a tokiói játékokat – Thomas Bach

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint a gyilkosság áldozatául esett volt japán miniszterelnök, Abe Sindzó nélkül a 2021-es tokiói ötkarikás játékok „soha nem kerültek volna megrendezésre”.

Oroszország: csaknem száz nemzetközi sportszervezet szankcionálja a versenyzőket

Oroszország ukrajnai háborúja miatt eddig mintegy száz nemzetközi sportszervezet léptetett életbe az orosz sportot érintő szankciókat.

NOB: továbbra sem az IBA szervezi az olimpiai ökölvívótornát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem engedélyezi a Nemzetközi Ökölvívó-szövetségnek (IBA), hogy megszervezze és lebonyolítsa a 2024-es párizsi nyári ötkarikás játékok sportági tornáját.

Sportdiplomácia: Orbán Viktor a NOB elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét, a tárgyaláson a nemzetközi sportélet aktuális fejleményeiről, a sport béketeremtő képességéről és az ukrán sportolóknak nyújtott magyar segítségről is szó volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

NOB: Novák Katalin és Thomas Bach Budapesten találkozott

Novák Katalin köztársasági elnök és több magyar sportvezető találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével Budapesten, ahol egy jövőbeli magyarországi olimpia lehetőségéről is beszélgettek.

Majd a gyerekek! – a vízilabdázó unokák folytathatják a nagyszülők olimpiai sikereit

Az 1984 utáni évtizedei könyvet érdemelnek vagy rövid(ebb) összefoglalót, középút nincs. Esetünkben a második változat lép életbe Schmitt Pál életéről szólva, elvégre léteznek terjedelmi korlátok is.

A pástról lelépve, útban a NOB felé – Schmitt Pál képességeit Samaranch elnök is nagyra tartotta

A München utáni olimpiai ciklus, s benne a montreali olimpia más kávéház a korábbiakhoz képest a magyar párbajtőrvívásban – Schmitt Pál életében is. Mondhatni, kevésbé sikeres, ám ez nézőpont kérdése. Fontosabb, hogy alighogy búcsút intett a versenyzésnek, lettek más feladatai a magyar sportban. Egyre rangosabbak.

NOB: tiszteletbeli tag lett Schmitt Pál és Richard Pound

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tiszteletbeli tagjává választották pénteken Schmitt Pált és a kanadai Richard Poundot.

„Az én könyvem még íródik” – 80 esztendős Schmitt Pál

Negyven évig volt NOB-tag – rekord. Huszonegy évig MOB-elnök – rekord. Ahogy Schmitt Pál mondja: „Samaranchtól tanultam, hogy akárki van hatalmon, neked együtt kell működnöd velük, mindegy, milyen színűek – és az a legjobb, ha a szövetségek is így csinálják. Idővel kevesebb támogatás jutott, kevesebb döntést hagytak nálunk, de a MOB mindig is az egyik francia város híres jelmondatára hasonított: hánykolódik, de nem süllyed el.” Születésnapi beszélgetés az olimpiai bajnok vívóval, egykori köztársasági elnökkel.

Ökölvívás: a NOB továbbra sem nyugodt a sportág működése miatt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) újfent aggodalmának adott hangot az elnökválasztásra készülő Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (IBA) jelenlegi működésével kapcsolatban.

Öttusa: az olimpiai bajnok visszavonul, ha kikerül a lovaglás

Joseph Choong olimpiai bajnok öttusázó befejezi pályafutását, ha a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) jelenlegi terveinek megfelelően kiveszi a sportági programból a lovaglást.

Olimpia: a NOB alelnöke rendezésre biztatja hazánkat

Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint Magyarországnak meg kellene céloznia a nyári ötkarikás játékok megrendezését.

Orosz-ukrán háború: tíz orosz fellebbezés a CAS asztalán

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) tíz fellebbezést vett nyilvántartásba, amelyet orosz sportszövetségek és az Orosz Olimpiai Bizottság nyújtott be azért, mert versenyzőiket a sportági világszövetségek kitiltották a nemzetközi eseményekről Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt.


Kézilabda Eb: Tudta-e?