Olimpia 2032: a MOB meglepődött a NOB és Brisbane „célzott párbeszédjén”

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) „meglepetésként értesült” arról a szerdai hírről, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-t részesíti előnyben a 2032-es nyári olimpia megrendezésére, és ezért párbeszédet kezdeményez az ausztrál várossal – közölte az MTI.

Olimpia 2032: a NOB párbeszédet kezdeményez Brisbane-nel

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Brisbane-t részesíti előnyben a 2032-es nyári olimpia megrendezésére, és ezért „célzott párbeszédet” kezdeményez az ausztrál várossal.

NOB: ROC megnevezés alatt versenyezhetnek az oroszok

ROC elnevezés alatt fognak versenyezni az orosz sportolók a következő két olimpián, a tavalyról idénre halasztott tokiói nyári és a jövő év elején esedékes pekingi téli játékokon – tudta meg az MTI.

Biatlon: „Rendszerszintű korrupcióra utaló bizonyítékokat találtunk”

A Nemzetközi Biatlonszövetség (IBU) elnöke, a korrupcióval és visszaélésekkel gyanúsított norvég Anders Besseberg 2018-ban mondott le a szervezet éléről. A szövetség külső vizsgálatot rendelt el a visszaélések tisztázására, és az eredményeket több száz oldalas beszámolóban hozták nyilvánosságra, melyek botrányos részleteket tartalmaznak. A korábbi elnök, Besseberg német főtitkára, Nicole Resch segítségével védte az orosz érdekeket a biatlon-világversenyeken – számolt be róla az Origo.

Tokió 2020: várost nézni tilos, edzeni talán szabad – a NOB kézikönyve

Kiadta a nyári olimpiára készített kézikönyvsorozata első darabját a NOB, mely szerint várost nézni és vegyülni tilos, edzeni és versenyezni talán szabad.

Tokió 2020: a zászló és a himnusz kitiltásával büntethetik az olaszokat

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) figyelmeztette Olaszországot, hogy sportolói nem indulhatnak hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák le a tokiói játékokon, ha szerdáig nem rendezi vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal (CONI).

Tokió 2020: Bach szerint mindenki a rendezés mellett van

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint az egész olimpiai mozgalom egységes abban, hogy idén júliusban és augusztusban megrendezzék az ötkarikás játékokat Tokióban. A NOB első embere abból az alkalomból küldött péntek este videoüzenetet a világnak, hogy fél év múlva kezdődik a nyári olimpia a japán fővárosban.

Koronavírus: előre kerülhetnek az oltási sorban az olimpikonok

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az InfoRádiónak adott nyilatkozatában elmondta, előre kerülhetnek az oltási sorban az olimpikonok, mivel a sportolóknak még kvalifikációs versenyeken is részt kell venniük.

Születésnap: Thomas Bach is felköszöntötte Keleti Ágnest

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) első embere is felköszöntötte Keleti Ágnes tornászt, a világ legidősebb olimpiai bajnokát századik születésnapja alkalmából.

A NOB és a konzervativizmus

Bár jelenleg a legégetőbb kérdés az, hogy lesz-e, és ha igen, akkor milyen egészségvédelmi intézkedések mellett lesz olimpia Tokióban 2021 nyarán, a múlt héten már az is körvonalazódott, hogy milyen versenyszámokat láthatunk majd a japán fővárosban és az utána következő, párizsi játékokon.

Atlétika: eltérően ítéli meg a sportolói demonstrációt a NOB és a WA

Feszültség támadt Thomas Bach Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és az atléták nemzetközi szövetségét (World Athletics, WA) irányító Sebastian Coe között annak nyomán, hogy ellentétesen ítélik meg az olimpiai játékok sportolói demonstrációit.

Párizs 2024: csalódott a Nemzetközi Atlétikai Szövetség a NOB döntése miatt

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) csalódott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hétfői döntése miatt, hogy nem került be a mezeifutás a 2024-es játékok programjába – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

NOB: Bach kihívó nélkül indul a 2021-es elnökválasztáson

Thomas Bach ellenfél nélkül indul a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2021-es elnökválasztásán, közölte kedden a NOB.

NOB: Bach az egyetlen jelölt a bizottság elnöki posztjára

A szervezetet jelenleg vezető Thomas Bach az egyetlen jelölt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöki posztjára.

Az első magyar, aki nemzetközi sportági szövetséget vezetett

A magyar bokszot és birkózást újraélesztő, a Nemzetközi Nehézatlétikai Szövetséget a NOB-bal elismertető Tatich Péterről furcsa mód még nem született összefoglaló anyag. Most igazságot szolgáltatunk a bölcs ítélőtáblai bírónak.

NOB: vizsgálat indult Fehéroroszország ellen

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos eljárást indított Fehéroroszország nemzeti olimpiai bizottsága (NOCRB) ellen.

Tokió 2020: a NOB is segíthet a résztvevők beoltásában

Thomas Bach felvetette, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozzájárulna a jövő évre halasztott tokiói játékok részvevőinek beoltásához – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

NOB: a súlyemelés olimpiai jövőjéről Tokió után döntenek

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke azt mondta, a jövő nyári tokiói olimpia után döntenek arról, ott lehet-e a súlyemelés a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon is – írta a Magyar Távirati Iroda.

NOB: Thomas Bach virtuálisan vette át a békedíjat

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke hétfőn megkapta a múlt hónapban megítélt dél-koreai békedíjat – írja az MTI.

NOB: Thomas Bach nem lesz ott személyesen a szöuli díjátadón

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke tekintettel a koronavírus-járványra úgy döntött: nem utazik el a Koreai Köztársaságba, hogy személyesen vegye át a neki megítélt békedíjat.