Videó: kóstolta már a „fagyott tizenegyest”? A Leixoes kapusa megette, először...

Két egészen abszurd büntetőt végzett el a portugál másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő CD Feirense támadója, Jardel vasárnap, a Leixoes SC elleni bajnokin. Először a 65. percben próbálkozott, megállt közvetlenül a labda mögött, megemelte a jobb lábát, és mérlegállásra hasonlító pozíciót felvéve mozdulatlanul várt – úgy tűnt, mintha lefagyott volna, hiszen nyolc másodpercig tartotta magát, aztán lőtt. A rendhagyó taktika először sikeresnek bizonyult, egyenlített. A 90+5. percben aztán ismét tizenegyeshez jutott a csapata, és újfent Jardel állt a labda mögé, ugyanúgy... Ám ezúttal Quentin Beunardeau kapus már érezte, hová kell vetődnie, és sikeresen hárította a lövést.

Háromszoros aranylabdás a Dumbartonban?

Ember tervez, Isten végez – legalábbis ezzel vigasztaljuk magunkat és egymást, ha szokás szerint kudarcot vallunk. Igaz ez a labdarúgás világának egyik legérdekesebb szegmensére, az átigazolásokra is. Feleség, szülő, részegség, szolárium, luxuskocsi, emberrablás, halálos fenyegetés, kapzsi ügynök, bruttósítás, elromlott faxgép, veszkócsizma, az Úr szava, egy izlandi vulkán, anya-lánya szex, másnaposság, néhány lyukas fog, HIV-es pletyka, irigy elvtárs, a brazil kormány, letartóztatás, pénzfeldobás, kutyaugatás, tűzoltóautó és Sharon Stone miatt is maradt már el átigazolás. SOROZATUNK A MEGHIÚSULT ÁTIGAZOLÁSOKKAL FOGLALKOZIK.

PSG: a BL-ben már Neymar a legjobb, hamarosan új rekordokat dönthet

Mint beszámoltunk róla, immár a PSG támadója, Neymar neve mellett áll a legtöbb BL-gól a brazil futballisták mezőnyében. A támadó még mindig csak 26 éves, de máris „vészesen” közel van ahhoz, hogy korszakos brazil csúcsokat állítson fel.

Amikor a Milan odaadta az új Maldinit az új Rijkaardért

Felforgatta a futballvilágot a január végi Alexis Sánchez, Henrih Mhitarjan csere, pedig nem egyedülálló az effajta üzlet, a közelmúltból bizony számos magyar és nemzetközi példát találhatunk hasonlóra. Hogy melyik volt a legnagyobb, legérdekesebb csere a sportág történelmében? Erről természetesen majd a kedves olvasó fog dönteni. Új sorozatunk a labdarúgás érdekes csereügyleteivel foglalkozik. Az ötödik részben egy újabb nagyszabású Inter, Milan cserebere nyomába eredünk.

Még nem vagyunk túl a Zeniten

Jonas fejesgólja az utolsó utáni pillanatokban igencsak jó helyzetbe hozott minket, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Nem csak azért, mert Szentpéterváron olyan hideg van, hogy a macska eltörik a kanyarban és a madarak is guggolva repülnek, hanem azért, mert ott még egyszer sem sikerült nyernünk, ráadásul azt mondják, hogy ez a Zenit évről évre erősebb.

Taxidermia

11 meccse tart már a nyerő szériánk, ami nem csupán egy nyerő széria vereségek és döntetlenek nélkül, hiszen az ellenfeleket többnyire nem egyszerűen legyőzzük, hanem kivégezzük, vagy kitömjük. Ahogy tetszik. Akármilyen szófordulatot is használunk, annyi biztos, hogy már nagyon régóta nem volt így egyben a támadó szekciónk, ami legfőképpen azért örömteli, hisz a szezon olyan szakaszához érkeztünk, ahol erre a jó formára nagy szükségünk lesz. Porto-Zenit kombó egy hét múlva.

Benfica: a brazil Jardel 2016-ig szóló szerződést kötött

A portugál bajnoki címvédő Benfica bejelentette, hogy 2016-ig szóló szerződést kötött Jardellel, a 24 éves brazil védővel, aki a Desportivo Brasil gárdájától szerződött a lisszaboniakhoz.


Kézilabda Eb: Tudta-e?