Női kézi Eb: Elindulunk harcba a harmadik helyszínért - Németh

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.09. 22:32
null
Így örültek a magyar játékosok a továbbjutásnak (Fotó: Korponai Tamás)
Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a lengyelek elleni mérkőzést követően elmondta, hogy az első félidőben fantasztikusan védekezett csapata.

„Maradéktalanul elégedett vagyok, ez az első győzelme ennek a csapatnak tétmérkőzésen. Ennek ellenére több volt a meccsben, de ez most nem hiszem, hogy probléma. Győznünk kellett, s ezt megoldottuk. Az első félidőben remek védekezéssel, ezt szeretném kiemelni. Akkor tényleg fantasztikusan védekeztünk, ami meghatározó volt" – mondta Németh András a találkozót közvetítő M1-nek.

„Nem volt fejmosás az oroszok elleni meccs után. Tudomásul vettük, hogy megyünk tovább az úton, és keressük a lehetőségeket. Ezt szépen megoldottuk ma. Természetesen ugyanúgy foglalkozunk a mai mérkőzéssel, a hibákból tanulni kell. Ha egy csapat tízzel vezet, azt jobban szeretem, ha megtartja vagy inkább növeli az előnyét, de ez ma nem volt perdöntő. Talán azért nem sikerült annyira jól a második félidő, mert nem vették figyelembe a lányok, hogy az ellenfélnek már nem volt veszítenivalója, sokkal bátrabban játszott. A lényeg, hogy már megvan a második helyszínünk, most elindulunk harcba a harmadik helyszínért."

Németh András ezzel arra utalt, hogy a csapata bejutott a középdöntőbe, amelyben Debrecenben kell játszania. Ha bejutna a négy közé, akkor pedig jöhetne a következő helyszín – Budapest.

Tomori Zsuzsanna szerint is remekelt a magyar csapat. A magyar átlövő szerint a középutat kell megtalálni.

„Nagyon fontos, hogy a terhet meg tudjuk osztani. Most mindenki bátor volt, és bevállalta a felelősséget. Az orosz meccset nem akarom arra fogni, hogy hazai az esemény, de akkora nyomás volt a csapaton, hogy meg akarta mutatni a nézőknek, a szurkolóknak, hogy nagyon jó. Ez két napja nem jött ki, de ma kijött. A középutat meg kell találni. A spanyoloknak nekiugrunk, nagyon jók, komoly taktikát kell kitalálnunk" – vélekedett Tomori.

„Jó volt a védekezés, gyorsak voltak a támadások, örülök, hogy így gyakorlatilag már az első félidőben el tudtuk dönteni a meccset. Persze, volt hullámvölgy, de végig azt éreztem, hogy kézben tartjuk a meccset, és nagyon jó, hogy tíz-tizenegy ember is kimagaslóan tudott játszani, nem csak egy-két játékos tudott gólt szerezni. Ma még örülünk a sikernek, aztán pedig nekimegyünk a spanyoloknak, először a videóval.”

„Mindenképp célunk, hogy elsőként menjünk tovább. Most nagyon jónak látom a spanyol csapatot, nem olyan, mint tavaly és tavalyelőtt. Szerdán fel kell belőlük készülni, és ha mindenki ilyen magabiztosan lép pályára, akkor remek meccset játszhatunk velük. A gyors keresztjeikre, a beállókizárásaikra, az indításaikra biztosan figyelni kell, kreatívan, okosan játszottak az oroszok ellen is, sokat kell faultolnunk, hogy széttördeljük a ritmusukat. Ellenük hatvan percig kell úgy védekezni, mint ma az első félidőben.”

Kim Rasmussen, a lengyelek szövetségi kapitánya nagyon csalódottan nyilatkozott az első félidei játékuk miatt.

„Először is gratulálok a magyaroknak, megbüntették a hibáinkat, minden elveszített labdánkból növelni tudták az előnyüket. Borzalmas volt az első félidőnk, amikor jobbra kellett volna, akkor balra futottunk, amikor balra kellett, akkor jobbra rohantunk. A második játékrésszel ugyanakkor elégedett voltam, ekkor megfelelő volt a csapat hozzáállása, és szorosabbá tudtuk tenni a meccset. Visszaküzdöttük magunkat öt gólra, de ahogy ezen áttörtünk volna, a magyarok mindig megacélozták magukat."

Monika Stachowska, az ellenfél beállója szűkszavúan beszélt a sajtótájékoztatón.

„Sajnos egy mérkőzés két félidőn át tart, és az első nem volt elegendő, alapvető taktikai utasításokat nem tartottunk be. Csak ennyit tudok mondani a meccsről."

Tomori: Ilyen az igazi magyar válogatott!



Broadcast live streaming video on Ustream

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

LengyelországMagyarország 2329 (7–14) – ONLINE KÖZVETÍTÉS
Győr, Audi Aréna, 2800 néző. V: Opava, Valek (csehek)
Lengyelország: Prudzienica – Zalewska 2, NIEDZWIEDZ 3, SIÓDMIAK 3, Kulwinska 1, KUDLACZ 7 (4), Grzyb. Csere: Gapska (kapus), Stachowska 1, Wojtas 2, Drabik 1, Janiszewska, Pielesz 1, Gega 1, Kocela 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Magyarország: KISS É. – Bódi 1, TOMORI 6, SZUCSÁNSZKI 3, Szamoránsky P. 1, Klivinyi, KOVACSICS 4 (1). Csere: Bíró B. (kapus), Triscsuk 4 (2), Bulath, Kovacsicz, Erdősi 2, Mészáros R., MAYER SZ. 6, Planéta 2. Szövetségi kapitány: Németh András
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–2. 10. p.: 5–3. 14. p.: 7–3. 18. p.: 9–4. 20. p.: 11–5. 25. p.: 12–7. 33. p.: 15–9. 36. p.: 18–10. 39. p.: 20–10. 44. p.: 21–14. 50. p.: 25–18. 54. p.: 25–20. 57. p.: 26–22
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Oroszország–Spanyolország 24–25 (14–13)

AZ ÁLLÁS
1. Spanyolország 2 2 54–46 +8 4
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 58–52 +6 3
3. Oroszország 2 1 1 53–54 –1 1
4. Lengyelország 2 2 45–58 –13 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT UTOLSÓ CSOPORTMÉRKŐZÉSE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON
December 11., 20.30:
Magyarország–Spanyolország (Tv: m1, élőben az NSO-n)

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

• TÖLTSÉK LE A TORNA SZURKOLÓI SZOFTVERÉT!
SZURKOL, UTAZIK, LÁJKOL? – A KÉZI EB KISOKOSA!

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT 16 FŐS EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (Ipress Center Vác), HERR Orsolya (Győri Audi ETO KC), KISS Éva (Fehérvár KC)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC Galerius Fürdő), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: BULATH Anita (Dunaújvárosi KKA), KLIVINYI Kinga (Érd), TRISCSUK Krisztina (Dunaújvárosi KKA)
Irányító: SZUCSÁNSZKI Zita (FTC Rail Cargo Hungária)
Beállók: MAYER Szabina (Fehérvár KC), MÉSZÁROS Rea (FTC Rail Cargo Hungária), SZAMORÁNSKY Piroska (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbátlövők: PLANÉTA Szimonetta (Győri Audi ETO KC), TOMORI Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungária)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO KC), KOVACSICZ Mónika (FTC Rail Cargo Hungária)

Szövetségi kapitány: NÉMETH András
Csapatmenedzser: PÁLINGER Katalin
Edző: KÖSTNER Vilmos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik