NFL: ünnep a Coltsnál – elkezdődött a nagytakarítás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.22. 14:10
Új korszak kezdődik a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Indianapolis Coltsnál – Jim Irsay tulajdonos kirúgta Ryan Grigson általános igazgatót.

A döntés nem meglepő, ám az, hogy Irsay miért most vált meg Grigsontól, az annál inkább.

A Colts Peyton Manning irányításával uralta az AFC Déli csoportját, s ez eleinte Andrew Luckkal sem volt másképp, a gárda az elmúlt két szezonban azonban rendkívül visszaesett, a stáb a játékosbörzéken nagyon rosszul választott, ráadásul a Csikók Grigson vezetésével a szabadügynökpiacon sem gazdálkodtak jól – mind a szerződésekkel, mind az igazolásokkal befürödtek legtöbb esetben.

A sorozatos rossz döntések miatt az Indianapolis sorozatban második éve maradt alul a versenyfutásban a csoportjában a rivális Houston Texansszal szemben, ezt pedig Jim Irsay tulajdonos sem nézhette tétlenül, s öt, az együttesnél töltött idény után elküldte Grigsont.

A Colts vezetőedzője, Chuck Pagano – akinek menesztését szintén sokan követelték – egyelőre megúszta, ő a hírek szerint kap egy utolsó esélyt és a 2017-es szezont is a csapatnál töltheti.

Pat McAfee, a Colts egyik kulcsjátékosa nem sokkal Grigson elküldése után elég nyíltan leírta véleményét.

„HÁLA AZ ÉGNEK! »Indokolatlanul lenéző Úr« nekirohant a téglafalnak, amit úgy neveznek, karma.”

Egyelőre nem tudni, ki érkezik majd a megüresedett általános igazgatói posztra a klubhoz, de az biztossá vált, hogy Indianapolisban is új korszak kezdődik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik