NFL: Peterson az MVP, Robert Griffin III az év támadó újonca

Vágólapra másolva!
2013.02.03. 06:58
Az NFL magyar idő szerint vasárnap 1 órától kihirdette a szezon díjazottjait: az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-díjat Adrian Peterson kapta meg. A Minnesota Vikings futója két térdszalagját is elszakította 2011 decemberében, ehhez képest nem csak hogy visszatért, hanem 2097 yardjával minden idők második legjobb szezonját produkálta (2105 a rekord), és csapatát a rájátszásba vezette.
Az év védője a Houston Texans sackgyárosa, J. J. Watt lett. A houstoni játékos hatalmas fölénnyel diadalmaskodott, 50-ből 49-en rá szavaztak.

Ami a további díjazottakat illeti, az év edzőjének az Indianapolis Coltsot az 1/1-es szezont követően rájátszásba vezető Bruce Arianst (megbízott edző lett Chuck Pagano leukémiás megbetegedése után) választották meg.

Az év újoncai versenyében a támadóknál a Washington Redskins irányítója, Robert Griffin III, a védőknél a Carolina Panthers linebackere, Luke Kuechly végzett az élen, a visszatérők között pedig a Denver Broncos irányítóját, Peyton Manninget találták a legjobbnak.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik