Dorial Green-Beckham ha képes a pályán kívüli problémáit maga mögött hagyni, hatalmas fogás lehet csapatának
(Fotó: ramsondemand.com)

 

 

Malcom Brown (Fotó: dabearsbeat.com)

17. Malcom Brown

Poszt: defensive tackle (belső védőfalember)
Egyetem:
Texas
Magasság:
6’2” láb (188 cm)
Tömeg:
319 font (145 kg)
Előrejelzés:
1-2. kör

Combine eredmények

40 yard dash:
5.05
3 cone drill:
7.84
20 yard shuttle:
4.59
Helyből távolugrás:
98 inch (249 cm)
Súlypontemelkedés:
29.5 inch (75 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
26

 
A 2015-ös NFL-draftsorrend
A 2015-ös NFL-draftsorrend – 2
Két évig volt kezdő a Longhornsban, amely az utóbbi időben nem bővelkedett a sztárok kinevelésében. Stílusát tekintve eléggé nyers játékos még, viszont pályán töltött két évét ha összehasonlítjuk, ég és föld a különbség, annyit fejlődött Brown.

Nagy kérdés lesz nála, milyen rendszerbe kerül. Nagyon atletikus védő, aki jó ösztönökkel és felismeréssel rendelkezik ahhoz, hogy hamar átlássa az ellenfél támadását, ahhoz igazítsa helyezkedését, hogy ezáltal is előnybe kerüljön.

Nehéz megállítani őt, egy az egy elleni szituációkban rendre villogott, amikor viszont kettőzték őt, akkor nagyon eltűnt. Passzsiettetésben sokat kell javulnia, a technikája nagyon nyers még, méretéhez képest viszont rendkívül gyors. Hátrányként róható fel nála küzdőszelleme, pontosabban annak hiány, sokszor ugyanis hagyja a játékot, hogy ha már esélytelennek véli, hogy odaérjen a támadóra, és nem is tartják a védelem motorjának, aki sosem áll meg, és az utolsó leheletéig küzd.

„NFL-hasonmásként” Sheldon Richardsont és Sylvester Williamset emlegetik leggyakrabban Brownnal kapcsolatosan.

Alvin Dupree (Fotó: 247sports.com)
18. Alvin Dupree

Poszt:
defensive end/szélső linebacker (passzsiettető)

Egyetem: Kentucky
Magasság:
6’4” láb (193 cm)
Tömeg:
269 font (122 kg)
Előrejelzés:
1. kör

Combine eredmények

40 yard dash:
4.56
3 cone drill:

20 yard shuttle:

Helyből távolugrás:
138 inch (352 cm)
Súlypontemelkedés:
42 inch (107 cm)
Fekvenyomás (102 kg):


Alvin Dupree egészen fantasztikus atletikussággal és fizikai paraméterekkel rendelkezik, ez pedig sok megfigyelőt vonzhat.

A Combine-on a pozíciós gyakorlatokon sérülés miatt nem vett részt, ám 40 yardja után mindenkinek tátva maradt a szája, a 269 fontos passzsiettető ugyanis 4.56-ot repesztett, ráadásul távolugrásban, és súlypontemelkedésben is legjobb volt a posztján.

Kövessen minket a Facebookon is!

Pályán mutatott játéka is azt bizonyítja, hogy félelmetes ellenfélről van szó, értékén viszont csökkent, hogy egyetemen edzői váltogatták a pozícióját, és nem tudni biztosan, hogy a 3–4-es, vagy a 4–3-as rendszer fekszik-e neki jobban. Méreteit és atletikusságát tekintve mindkettőben jó lehet, ám még nyers játékos, akire nagyon sok munka vár, hogy kihozza magából tudása legjavát.

A határ viszont a csillagos ég, ez az, amiért sokak szemében csábító prospect lehet Dupree. Nem valószínű, hogy a top 10-ben valaki elviszi majd, ám a 11–25. helyek között sehol sem lenne meglepetés a draftolása.

Dupree-t a Detroit Lions sztárjához, Ezekiel Ansah-hoz lehet hasonlítani, ám ha elrettentő példát kellene találnunk a hozzá hasonló képességű, ám végül csődöt mondott játékosok között, akkor Dion Jordant is említhetnénk.

19. Arik Armstead

Arik Armstead (Fotó: bleacherreport.net)

Poszt: defensive end/defensive tackle  (védőfalember)
Egyetem:
Oregon
Magasság:
6’7” láb (201 cm)
Tömeg:
292 font (132 kg)
Előrejelzés:
1-2. kör

Combine eredmények

40 yard dash:
5.10
3 cone drill:
7.57
20 yard shuttle:
4.53
Helyből távolugrás:
117 inch (297 cm)
Súlypontemelkedés:
34 inch (86 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
24

A 21 éves Arik Armstead szintén hatalmas potenciállal bír, és játékát látván rendkívüli lehetőségek vannak benne, nagyon messze van még teljesítőképessége felső határától.

2012-ben került az Oregonhoz, ám abban az évben, majd a 2013-as szezonban is csak csereként tudott pályára kerülni. 2014-ben lett stabil kezdő, és egyetlen teljes idénye után úgy is döntött, hogy jelentkezik a draftra és profinak áll.

Évről évre hatalmas fejlődést lehetett felfedezni nála, ám egy szezon után rendkívül nehéz megmondani, hogy valójában mennyire jó játékos. Ami fizikai adottságait illeti, félelmetes méretéhez kiváló robbanékonyság, erő és gyorsaság párosul, ám technikája nyersnek mondható, látszik, hogy még sokat kell fejlődnie irányítósiettetés szempontjából, emiatt sokszor tulajdonképpen észrevehetetlen maradt a mérkőzéseken.

Futás ellen már első évében is jó lehet, ám nyilvánvaló passzjátékoknál lehet, hogy lehívják majd a pályáról. A benne rejlő potenciál az, ami miatt első kört is megérhet valakinek, nála is fontos lesz, milyen pozíciós edző kezei alá kerül, és az illető mennyire tudja majd kihozni Armsteadből a szörnyeteget.

Amennyiben viszont sikerülne kihozni belőle a benne rejlő pluszt, ő lehet a következő Calais Campbell.

20. Andrus Peat

Andrus Peat (Fotó: walterfootball.com)

Poszt: offensive tackle (szélső támadófalember)
Egyetem:
Stanford
Magasság:
6’7” láb (201 cm)
Tömeg:
313 font (142 kg)
Előrejelzés:
1-2. kör

Combine eredmények

40 yard dash:
5.18
3 cone drill:
8.01
20 yard shuttle:
4.62
Helyből távolugrás:
105 inch (267 cm)
Súlypontemelkedés:
31 inch (79 cm)
Fekvenyomás (102 kg):


Andrus Peat méretei megfelelőek ahhoz, hogy a profik között a vakoldalon maradjon, ám technikája már korántsem. Ereje megvan ahhoz, hogy a jobb irányítósiettetőket is elnyomja, de nyers játékosnak számít, akinek egyelőre még nincs meg a kellő képzettsége ahhoz, hogy minőségi szinten eljátsszon, viszont csak munkamorálján és mentalitásán múlik, hogy jobb legyen, mert még koránt sem érte el teljesítőképessége felső határát.

Ön szerint kit választanak ki elsőként a 2015-ös NFL-drafton?

Jameis Winston, irányító   (678)
Marcus Mariota, irányító   (659)
más   (489)
Összes szavazat: 1826
Szavazás kezdete: 2015. 04. 16
 

Sem a passzjáték, sem pedig a futások segítését nem lehet kiemelni nála, amiben nagyon jó lenne. Kezeit jól használja, és lábmunkája is megfelelő, ám legfőbb erőssége fantasztikus játékintelligenciája, de sokszor erre támaszkodik a védők ellen, ami nem mindig elég. A 2014-es szezonban többször lehetett látni, hogy jobb irányítósiettetők ellen szenved, de arra is volt példa, hogy remekelt, inkonzisztens teljesítménye így szemet szúró volt.

Két évig kezdett a Stanford támadófalában, végig vakoldalon, ám az NFL-ben könnyen elképzelhető, hogy az erős oldalra teszik majd.

Első kör végén, esetleg második elején szinte biztosan elviszi valamelyik csapat. „NFL-hasonmása” Andrew Whitworth.

21. Dorial Green-Beckham

Dorial Green-Beckham (Fotó: huddle.org)

Poszt: wide receiver (elkapó)
Egyetem:
Oklahoma
Magasság:
6’5” láb (196 cm)
Tömeg:
235 font (107 kg)
Előrejelzés:
1. kör

Combine eredmények

40 yard dash:
4.49
3 cone drill:
6.89
20 yard shuttle:
4.45
60 yard shuttle: 11.89
Helyből távolugrás:
119 inch (302 cm)
Súlypontemelkedés:
33.5 inch (85 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
13

Ha vannak játékosok, akik ellentmondásosnak számítanak, akkor Dorial Green-Beckham viszi a pálmát! 22 éves, ám bűnlajstroma már most hosszúnak számít.

2012-ben még az ország legnagyobb elkapóígéreteként tartották számon, ám az egyetem inkább már a lejtmenetről szólt. Karrierjét a Missouri egyetemen kezdte meg, de rögtön első évében két mérkőzésről is eltiltották, miután drogbirtoklásért letartóztatta őt a rendőrség.

A következő szezonban már 883 yardig jutott, és a 2014-es idénynek nagy reményekkel vágott (volna) neki, azonban bántalmazásért kirúgták őt a Missouriról. Ezek után úgy döntött, egyetemet vált, és átment az Oklahomára, ám az ilyenkor érvénybe lépő szabályok szerint az egész 2014-es kiírást ki kellett hagynia.

Egy év szünet után döntött úgy, hogy jelentkezik a draftra, és ismét előkerült a neve a kritikusok körében. Ami adottságait illeti, magassága és súlya igazi szörnyeteggé teszik őt a védők számára. Keze sem rossz, így a nehezen elkapható labdákat is meg tudja szerezni. Irányváltásai és útvonalai már sokkal nyersebbek, ezekben még rengeteget kell fejlődnie.

Ami a benne rejlő potenciált illeti, karakterproblémái nélkül Green-Beckham elit tehetség lenne, így viszont rendkívül sok csapat vonakodik a draftolásától, az is könnyen lehet, hogy emiatt sokak listáján nem is szerepel.

Rendkívül erős a 2015-ös elkapómezőny, így Green-Beckham 4-5. számú wide receivernek számít Amari Cooper, Kevin White és DeVante Parker után, de az első kör közepe vagy vége felé szinte biztosan elviszik őt így is – akár felcserélés keretében.

Noha mérete és súlya miatt sokan egyből Calvin Johnsonhoz, a Lions klasszisához hasonlítják, sebessége és nyers játéka a közelében sincs „Megatronénak”, inkább Brandon Marshallhoz, vagy egy rosszabb kezű Alshon Jefferyhez lehetne hasonlítani.

22. Marcus Peters

Marcus Peters (Fotó: fansided.com)

Poszt: cornerback (szélső hátvéd)
Egyetem:
Washington
Magasság:
6’0” láb (183 cm)
Tömeg:
198 font (89 kg)
Előrejelzés:
top25

Combine eredmények

40 yard dash:
4.53
3 cone drill:
7.08
20 yard shuttle:
4.08
60 yard shuttle: 11.26
Helyből távolugrás:
121 inch (307 cm)
Súlypontemelkedés:
37.5 inch (95 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
17

Marcus Petersről is kifejezetten ellentmondásos vélemények keringenek a játékosmegfigyelők között. A 22 éves szélső hátvédnek azonban nem a tudását kérdőjelezik meg, hanem inkább a hozzáállását.

Peters ugyanis balhés figurának számít, ami sokakat elriaszt attól, hogy első körben kiválassza. Edzésen állítólag nem teszi magát oda, 2014-ben egy mérkőzésről el is tiltották, amiért az oldalvonal mellett jelenetet rendezett, később pedig egyik edzőjével is összerúgta a port, ami miatt kirakták a szűrét az egyetemről.

Ami játéktudását illeti, az viszont kiemelkedő. Fantasztikus ösztönei vannak, és remekül követi le az elkapóját, egy az egy elleni emberfogásban az osztály talán legjobb szélső hátvédjének számít. Átlag alatti sebességét remekül ellensúlyozza más, kiemelkedő képességekkel, így a pályán nem látni, hogy bármiféle hátránya származna belőle.

Kemény védő, aki nem fél nekimenni a támadónak, és magabiztosan szerel. Tisztában van tudásával, és ez meglátszik rajta, hihetetlen magabiztos. Ha az aggasztó karaktergondjait nem vesszük figyelembe, minden megvan benne ahhoz, hogy az NFL-ben Pro Bowl-játékos legyen belőle. Fontos lesz, milyen edző kezei alá kerül.

Stílusa a Baltimore Ravens védőjéhez, Jimmy Smithéhez hasonlítható.

23. T. J. Clemmings

T. J. Clemmings (Fotó: twimg.com)

Poszt: offensive tackle (támadófalember)
Egyetem:
Pittsburgh
Magasság:
6’5” láb (196 cm)
Tömeg:
309 font (139 kg)
Előrejelzés:
1-2. kör

Combine eredmények

40 yard dash:
5.14
3 cone drill:
7.68
20 yard shuttle:
4.54
Helyből távolugrás:
111 inch (281 cm)
Súlypontemelkedés:
32.5 inch (83 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
22

Clemmings is azok közé a tehetségek közé tartozik, akik sok megfigyelőt megosztanak, így könnyen lehet, hogy amíg egyes csapatok draftlistáján posztja legjobbjaként szerepel majd, addig más csapatok például egyenesen ódzkodnak a kiválasztásától.

Ereje és atletikussága megvan ahhoz, hogy a profik között is minőségi játékossá váljon, ám mivel középiskolában inkább kosarazott, egyetemen pedig több poszton is játszott, így nem volt ideje arra, hogy technikailag megfelelő szintre képezze magát. Nyers focista, akiben elképesztően nagy lehetőség rejlik, ám ugyanúgy esély van arra is, hogy nem tudja megfelelően elsajátítani a szükséges tudást, hogy boldogulni tudjon a profik között.

Sok szakértő „boom or bust” tehetségként tekint rá, akit nem valószínű, hogy első kör végénél hamarabb kiválasztanak, ám ott kiváló választás lehet.

24. La’el Collins

La’el Collins (Fotó: isportweb.com)

Poszt: offensive tackle (Támadófalember)
Egyetem:
LSU
Magasság:
6’4” láb (193 cm)
Tömeg:
305 font (138 kg)
Előrejelzés:
top25

Combine eredmények

40 yard dash:
5.12
3 cone drill:
7.7
20 yard shuttle:
4.63
Helyből távolugrás:
108 inch (274 cm)
Súlypontemelkedés:
27 inch (69 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
21

Egyetemi karrierje során a támadófal több posztján is megfordult, szerepelt vakoldali tackle-ként, és guardként is. Konferenciája legjobb falemberének választották meg 2014-ben, az LSU edzői stábja el volt ájulva teljesítményétől, állítólag több mint 200 olyan blokkolást jegyeztek fel nála három éve alatt, amikor földre kényszerítette vele szemben álló ellenfelét, ami azt jelzi, számára az is fontos, hogy mentálisan megtörje ellenfeleit.

Habár a felmérőn csupán 21-szer nyomta ki a 102 kg-ot, a pályán egyáltalán nem látszik, hogy erőnlétileg nem lenne ott a legjobbak között, sőt, pont az ellenkezőjét lehet felfedezni, elképesztően erős játékos, aki remekül takarít mind passzoknál, mind pedig futásblokkolásnál.

Az osztályban sokan a legjobb 15 játékos között tartják számon, draftértékén egyedül az ronthat, hogy a megfigyelők szerint a profik között nem vakoldalon játszik majd, hanem vagy erős oldali tackle, vagy pedig guard lehet.

Collins egy igazi szörnyeteg, aki minden bizonnyal a védők rémálma lesz, bárhol is játszatja majd jövendőbeli csapata. Játéka sokak szerint a Steelers centeréhez, Maurkice Pounceyéhoz hasonlít.

Könnyen lehet, hogy akár már a top 15-ben kiválasztja valaki, de az első kör végén szinte biztosan nem lesz már elérhető.

25. Ereck Flowers

Ereck Flowers (Fotó: bleacherreport.net)

Poszt: Offensive Tackle (Támadófalember)
Egyetem:
Miami
Magasság:
6’6” láb (198 cm)
Tömeg:
329 font (149 kg)
Előrejelzés:
1-2. kör

Combine eredmények

40 yard dash:
5.31
3 cone drill:

20 yard shuttle:

Helyből távolugrás:

Súlypontemelkedés:

Fekvenyomás (102 kg):
37

Ereck Flowers két évig kezdett a Miamiban a fal bal szélén. Nagytestű falember, aki nem gyorsaságával, hanem inkább az erejével dominálja a passzsiettetőket, és akinek legfőképp a futójátékoknál lehet majd nagy hasznát venni, ezeknél látszik meg hatalmas ereje. Első évében a fal jobb oldalán is játszott, így a left tackle és az right tackle poszt sem ismeretlen számára.

A felmérőkön 36-szor nyomta ki a 102 kg-ot, amivel a falemberek között első helyen végzett. 149 kg-os tömege mellett kifejezetten atletikus játékosnak számít, és gyorsasága sem mondható rossznak. Mentalitását minden bizonnyal szeretik majd edzői, nagyon jó jellem, aki a legjobb szeretne lenni, és folyamatosan meg akarja leckéztetni a vele szemben álló védőt.

Az irányító védésében nagyon sokat kell még fejlődnie, kéz-, és lábmunkáján csiszolnia kell. Gyorsaságukkal a passzsiettetők könnyebben megverhetik. 1994-ben született, és nagy potenciál lakozik benne, évről évre rengeteget fejlődött, ami a technikáját illeti, és tudása felső határát még koránt sem érte el.

26. D. J. Humphries

D. J. Humphries (Fotó: cbsimg.net)

Poszt: offensive tackle (támadófalember)
Egyetem:
Florida
Magasság:
6’5” láb (196 cm)
Tömeg:
307 font (139 kg)
Előrejelzés:
1-2. kör

Combine eredmények

40 yard dash:
5.12
3 cone drill:
7.87
20 yard shuttle:
4.64
Helyből távolugrás:
104 inch (264 cm)
Súlypontemelkedés:
31 inch (79 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
26

D. J. Humphries sokak szerint a rendkívül mélynek mondható szélső támadófalember-osztály egyik legjobb játékosa. Már középiskolában ötcsillagos besorolást kapott a megfigyelőktől, ami azt jelenti, hogy az ország egyik legnagyobb tehetségeként tartották számon. D’Brickashaw Fergusonhoz, a New York Jets háromszor is Pro-Bowlba választott vakoldali falemberéhez hasonlították, akit 2006-ban a Jets az első kör negyedik választási jogával vitt el.

2012-ben került a Florida Gatorshoz, ahol már első szezonjában pályára lépett minden mérkőzésen (még ha sokszor nem is kezdőként), 2013-ban pedig már alapembernek számított a támadófalban, ám a hetedik fordulóban térdszalaghúzódást szenvedett, ami miatt abban az idényben már nem játszhatott.

Utolsó kiírásában két mérkőzésről szintén hiányzott sérülés miatt, egészségi állapota, valamint szívóssága nagy kérdőjel vele kapcsolatban. Tudását tekintve sokak draft listáján előkelő helyen szerepelhet, rendkívül nagy elánnal játszik, nagyon kellemetlen ellenfél az irányítósiettetők számára. Lábmunkája kiváló, kézhasználata azonban hagy némi kívánnivalót maga után, mindenképpen javítani kell a technikáján.

Ami a blokkolásnál kifejtett erejét illeti, szintén kevés lehet a profik között, nem kérdés, hogy sokat kell erősödnie, hogy a legjobb passzsiettetőket is meg tudja fogni. Mivel még csak 21 esztendős, és sérülés miatt sokat hagyott ki, így messze van még teljesítőképessége felső határa. Akár már első kör közepén is rábökhet valamelyik támadófalember-hiányos csapat, de valószínűbb, hogy a végén, vagy a második kör elején választják ki.

27. Jaelen Strong

Jaelen Strong (Fotó: squarespace.com)

Poszt: wide receiver (elkapó)
Egyetem:
Arizona State
Magasság:
6’2” láb (188 cm)
Tömeg:
217 font (98 kg)
Előrejelzés:
1. kör

Combine eredmények

40 yard dash:
4.44
3 cone drill:

20 yard shuttle:
4.21
Helyből távolugrás:
123 inch (284 cm)
Súlypontemelkedés:
42 inch (77 cm)
Fekvenyomás (102 kg):


Jaelen Strong mindössze 21 esztendős, és hatalmas potenciál van benne. Nagyon jó kezei vannak és a nehéz elkapásokat is rendre meg tudja csinálni. Kiválóan alkalmazkodik ellenfeléhez, jól használja testi adottságait, mint például hatalmas erejét. Erején kívül a sebessége is megvan ahhoz, hogy lerázza a védőket. Két egyetemi szezonja alatt 157 elkapása volt, és mindkétszer 1000 yard fölött zárt. Edzéseken odateszi magát, nem alibizik, amikor dolgoznia kell. Elképesztően magasra tud emelkedni, amikor a labdára hajt, a Combine-on az elkapók között a második legjobb mutatóval zárt ebben a tekintetben.

Mozgása kissé darabos, és az útvonalain is sokat kell még javítania, valamint remek kezei ellenére is sok könnyű labdát ejtett el, ez főként koncentrációs hiánynak tudható be. Egyetemen bokasérülése és agyrázkódása is volt.

Játékstílusát tekintve Strong nagyon hasonlít a Cleveland Browns sztárjára, Dwayne Bowe-ra. Nem az a fajta játékos, aki higanymozgásával elszakadna a védőktől, viszont fizikai adottságainak köszönhetően így is dominálni tudja majd ellenfeleit, és emberrel a nyakán is begyűjti a felé dobott labdákat.

Sok szakértő szerint akár már első kör végén is kiválaszthatják.

28. Cameron Erving

Cameron Erving (Fotó: zimbio.com)

Poszt: offensive tackle/guard/center (támadófalember)
Egyetem:
Florida State
Magasság:
6’6” láb (198 cm)
Tömeg:
308 font (104 kg)
Előrejelzés:
top40

Combine eredmények

40 yard dash:
5.15
3 cone drill:
7.48
20 yard shuttle:
4.63
Helyből távolugrás:
112 inch (284 cm)
Súlypontemelkedés:
30.5 inch (77 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
30

Cameron Eriving a 2015-ös játékosbörze egyik legbiztonságosabb választásának vélt támadófalembere. A 22 esztendős tehetség a fal összes posztján megfordult már kivétel nélkül, karrierjét pedig alapból védőként kezdte, így még hatalmas fejlődési potenciál lakozik benne.

Első szezonját sérülés miatt szinte teljes egészében ki kellett hagynia, és csak harmadik idényében vált stabil kezdőjátékossá a FSU irányítót védő ötösében. A profik között guardként és centerként tekinthetnek rá, a legstabilabb talán a fal közepén lehet. Félelmetes erő jellemzi, e mellé pedig megvan a sebessége és a fürgesége is. Kezeit a védők megblokkolásánál remekül használja, futásoknál jól takarít, passzjátékoknál viszont még sokat kell fejlődnie.

Kiváló jellem, aki komolyan veszi a játékot, és azon van, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa, ám a fal közepén még van mit tanulnia, illetve csiszolni a technikáján, mivel edzői átmenetileg, csapattársa sérülése miatt tolták be a fal közepére.

Nem lenne meglepetés, hogy ha már az első kör végén kiválasztaná őt valamelyik csapat, a szakértők többsége a centerhiányos Indianapolis Coltsba várja 1/30-ra, ahol szinte biztosan kezdő lehetne – már az első naptól fogva.

Hatalmas lehetőség lakozik benne, akár már egy-két év alatt Pro Bowl-szintű játékossá nőheti ki magát. Stílusa a profik között Eric Woodéra hajaz.

29. Maxx Williams

Maxx Williams (Fotó: kstp.com)

Poszt: tight end
Egyetem:
Minnesota
Magasság:
6’4” (191 cm)
Tömeg:
249 font (113 kg)
Előrejelzés:
top50

Combine eredmények

40 yard dash:
4.78
3 cone drill:

20 yard shuttle:
4.37
Helyből távolugrás:
117 inch (297 cm)
Súlypontemelkedés:
37.5 inch (95 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
17

Maxx Williams a kifejezetten gyengének számító 2015-ös tight end felhozatal kiemelkedő alakja. Sebességét tekintve nem veszi fel a versenyt az elkapókkal, ám a pályán képességeinek segítségével könnyedén előnyt tud szerezni a védőkkel szemben.

Megítélésén némileg ront, hogy főként elkapásban jeleskedik, blokkolásban viszont még sokat kell fejlődnie. A tavalyi szezonban kilenc 25 yardnál hosszabb elkapása volt, amellyel posztján a legeredményesebbnek számított, ez jól mutatja, hogy passzjátékban viszont életveszélyes fegyver, ahogy az is fontos adat, hogy legtöbb elkapása első kísérletet, vagy touchdownt eredményezett.

Ha megcsinálta az elkapást, nem könnyű földre vinni. 249 fontja nem biztos, hogy elég lesz a profik között, elképzelhető, hogy további izomzatot kell majd magára szednie, ám kérdéses, sebességére milyen hatással lesz a tömegnövelés. A mozgása még nem kiforrott, sokat kell fejlődnie, hogy a védőket át tudja verni.

Mindössze 20 esztendős, így nagyon nagy fejlődési lehetőséggel bír. Szinte biztosan elsőként választják ki a tight endek között, és az sem elképzelhetetlen, hogy valaki már az első kör végén elviszi.

Stílusát Jason Wittenéhez és Jeremy Shockeyéhoz hasonlítják.

3
0. Eric Kendricks

Eric Kendricks (Fotó: fansided.com)

Poszt: belső linebacker
Egyetem:
UCLA
Magasság:
6’0” (183 cm)
Tömeg:
232 font (106 kg)
Előrejelzés:
top50

Combine eredmények

40 yard dash:
4.61
3 cone drill:

20 yard shuttle:

Helyből távolugrás:
124 inch (315 cm)
Súlypontemelkedés:
38 inch (97 cm)
Fekvenyomás (102 kg):
19

A 23 esztendős Eric Kendricks a pályán mutatott teljesítménye, valamint bátyja, a Philadelphia Eagles középső linebackere, Mychal Kendricks miatt sok játékosmegfigyelő kedvence lesz. Kendricks a UCLA védelmének igazi vezére volt, egyetemi karrierje során négy szezonban háromból kezdő volt, ezekben az években rendre 100 szerelés fölött zárt.

Egy igazi ütközőgép, aki jól lát a pályán, magabiztosan megcsinálja a szereléseket, és ami nagyon fontos, ha embert kell fognia, akkor is remekül használható. Hátrányként róják fel neki, hogy kevés mínusz yardos szerelése volt, valamint sebességbeli korlátai is vannak, nem számít gyors játékosnak, a felmérőkön 232 fontja ellenére csak 4.6-os időt futott a 40 yardos sprinten.

Utolsó évében konferenciájában a legtöbb szerelést mutatta be, szám szerint 149-et, a szezon végén pedig neki ítélték oda a legjobb linebackernek járó Butkus-díjat. Eric nem olyan jó játékos, mint bátyja, Mychal, ám az edzéseken és mérkőzéseken egyaránt maximálisan odateszi magát, és soha nem áll meg, folyamatosan hajt.

Habár ránézésre nincs meg benne az a gyilkos „futballösztön”, ami a legjobbakban ott lakozik, ám így is biztosra vehető, hogy leendő csapatának egyik erőssége lesz. Kendricks a tudása alapján nem biztos, hogy megér első kört, de elnézve a kör végén választó csapatok hiányposztjait, könnyen lehet, hogy valaki már az első nap elviszi őt.

31. Breshad Perriman

Breshad Perriman (Fotó: dynastynerds.com)

Poszt: wide receiver (elkapó)
Egyetem:
UCF (University of Central Florida)
Magasság:
6’2” (189 cm)
Tömeg:
212 font (96 kg)
Előrejelzés:
1. kör

Combine eredmények

40 yard dash:

3 cone drill:

20 yard shuttle:

Helyből távolugrás:

Súlypontemelkedés:

Fekvenyomás (102 kg):


Breshad Perriman NFL-es felmenőkkel rendelkezik, édesapja, Brett Perriman ugyanis 11 szezont húzott le a profik között, 1995-ben, a Lionsban egészen 1488 yardig és 9 TD-ig jutott.

Perriman csak néhány hónapja tűnt fel a megfigyelők radarján, az UCF ugyanis gyengébb divízióban szerepel, mint a legjobb csapatok, így sok tehetség csak a draft előtti felmérőkön tudja megmutatni képességeit – közéjük tartozik Perriman is.

A 189 centiméter magas, 96 kilogrammos elkapó nem kapott meghívást a Combine-ra, ám a börze előtt egészen elképesztő, 4.22 másodperces időt repesztett, amivel egyből felhívta magára a figyelmet, később, egyetemi felmérőjén pedig 4.26-ot futott. Természetesen sebessége a legfőbb fegyvere, útvonalai, és kezei ugyanis kifejezetten gyengék. Egy statisztika szerint a felé menő labdák több mint tíz százalékát ejtette el például, ezzel egybeesik, hogy gyakran küzd koncentrációs gondokkal. Testi adottságait remekül használja ki, így a kisebb szélső hátvédek nem tudnak vele mit kezdeni.

Futásoknál jól blokkol, a pályán pedig megmutatta, egy az egy elleni szituációban nehéz kiharcolnia a védőnek, hogy ne Perriman kezében kössön ki a labda. A 2014–2015-ös idényben 50 elkapásból 1044 yardos és 9 TD-t termelt, ami kiemelkedőnek számít. Amennyiben sikerül javulnia a nyers útvonalain, és koncentráltabbá, ezáltal pedig labdabiztossá tud válni, akkor nagy jövője lehet a legjobbak között, és posztja egyik legjobbjává is kinőheti magát.

Játékstílusa Kenny Brittéhez és Dwayne Bowe-hoz hasonlítható.

32. Eddie Goldman

Eddie Goldman (Fotó: gannett-cdn.com)

Poszt: defensive tackle (belső védőfalember)
Egyetem:
Florida State
Magasság:
6’4” láb (193 cm)
Tömeg:
336 font (152 kg)
Előrejelzés:
1-2. kör

Combine eredmények

40 yard dash:

3 cone drill: –
20 yard shuttle: –
Helyből távolugrás: –
Súlypontemelkedés: –
Fekvenyomás (102 kg): –


A 21 esztendős Eddie Goldman félelmetes erővel rendelkezik, ám játéka kissé egysíkúnak mondható. Amíg a futás megállításában élen jár, addig a passz ellen, és az irányítók levadászásában már korlátozott sikert tud felmutatni. Goldmant 2013-ban szabályszegés miatt egy mérkőzésről eltiltották, 2014-ben viszont megnyerte az egyetemi bajnokságot (NCAA) a Florida State-tel, ugyanebben az évben beválasztották a konferencia legjobb csapatába.

A megfigyelők szerint Goldman sokszor túl magasan játszik, ami kihat játéka hatékonyságára, és úgy gondolják, 3–4-es rendszerben lesz csak igazán jó, 4–3-ban viszont szenvedhet. A Combine-on sérülés miatt nem vett részt, a Florida State nyílt napján ráadásul rendkívül gyenge produkcióval rukkolt elő, a 225 fontos súlyt például csak 19-szer tudta kinyomni, ami egy hozzá hasonló, robusztus testalkatú játékostól kiábrándítónak számít.

Elit tehetségként került az egyetemre, ahol mindhárom évében kezdő is volt, konzisztens teljesítményének hála pedig a játékosbörze egyik nagy fogása lehet. Nagy kérdés, hogy az NFL-csapatok megfigyelői számára mekkora negatívum lesz, hogy passz ellen gyengébb, csak ez lesz az oka, ha Goldman kicsúszik az első körből.

Stílusát leginkább a San Francisco 49ers passzsiettetőjéhez, Darnell Dockettéhez, vagy a Cleveland Browns védőjéhez, Randy Starkséhoz lehet hasonlítani.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye előtti uborkaszezon során történik.

NFL DRAFT 2015 
1. KÖR
1. 1 Tampa Bay Buccaneers (2–14)  
2. 2 Tennessee Titans (2–14)  
3. 3 Jacksonville Jaguars (3–13)  
4. 4 Oakland Raiders (3–13)  
5. 5 Washington Redskins (4–12)  
6. 6 New York Jets (4–12)  
7. 7 Chicago Bears (5–11)  
8. 8 Atlanta Falcons (6–10)  
9. 9 New York Giants (6–10)  
10. 10 St. Louis Rams (6–10)  
11. 11 Minnesota Vikings (7–9)  
12. 12 Cleveland Browns (7–9)  
13. 13 New Orleans Saints (7–9)  
14. 14 Miami Dolphins (8–8)  
15. 15 San Francisco 49ers (8–8)  
16. 16 Houston Texans (9–7)  
17. 17 San Diego Chargers (9–7)  
18. 18 Kansas City Chiefs (9–7)  
19. 19 Cleveland Browns (7–9)  
20. 20 Philadelphia Eagles (10–6)  
21. 21 Cincinnati Bengals (10–5–1)*  
22. 22 Pittsburgh Steelers (11–5)*  
23. 23 Detroit Lions (11–5)*  
24. 24 Arizona Cardinals (11–5)*  
25. 25 Carolina Panthers (7–8–1)*  
26. 26 Baltimore Ravens (10–6)*  
27. 27 Dallas Cowboys (12–4)*  
28. 28 Denver Broncos (12–4)*  
29. 29 Indianapolis Colts (11–5)*  
30. 30 Green Bay Packers (12–4)*  
31. 31 New Orleans Saints (7–9)  
32. 32 New England Patriots (12–4)*  
*Rájátszásba jutott csapatok. Minél tovább jutott egy együttes, annál később húzhat.
1/19: A Buffalo Bills adta a Cleveland Brownsnak a 2014-es drafton 
1/31: A Seattle Seahawks adta a New Orleans Saintsnek a Jimmy Grahamet érintő cserében 
Az azonos mérlegű csapatok között a menetrend erőssége rangsorol