A Chargers ellen is kitart a Tebow-csoda?

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2011.11.24. 17:11
null
Ha szoros a végjáték, Tebow (15) mindig képes a csapata javára dönteni a mérkőzést – a Broncos már a 15. <br />(Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2011-es szezonja során is heti rendszerességgel jelentkezünk szubjektív erősorrendünkkel. Az élen továbbra sincs változás, a 12. forduló előtt is az ezúttal a Tampa Bay Bucceerst legyőző Green Bay Packers vezet, megelőzve az Arizona Cardinals rendkívül könnyedén két vállra fektető San Francisco 49erst és az ezúttal pihenő Pittsburgh Steelerst. A New York Giants a 49ers után a Philadelphia Eaglestől is vereséget szenvedett, a Tim Tebow vezette Denver Broncos pedig a New York Jetsszel is elbánt.

 

1. (1.) Green Bay Packers (10–0)


Kicsit döcögősre sikerült a Bucs elleni összecsapás, ám így is nyerni tudott a címvédő. A futó James Starks megsérült, ám az sem akkora érvágás Rodgerséknek, legfeljebb majd a nose tackle B.J. Raji fog futni... Csütörtökön Lions–Packers csoportrangadó, őrült összecsapásra van kilátás.

2. (2.) San Francisco 49ers (9–1)

Már sorozatbéli nyolcadik győzelmét gyűjti be a San Francisco. Következhet a „HarBowl”, amely után meglehet a kilencedik is.

SZAVAZÁS

Ön szerint megszakad a Packers veretlenségi sorozata a Lions otthonában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

3. (3.) Pittsburgh Steelers (7–3)

A Steelers bye weeken volt az előző héten. Mike Tomlinék örülhetnek, hiszen a Casselt nélkülöző Kansas Cityvel találkoznak.

4. (4.) New Orleans Saints (7–3)

Pihent a Saints is a héten. A visszatérés után viszont rögtön a 6 győzelemmel álló Giants ellen kell bizonyítania Drew Breeséknek. Nagy összecsapás lesz.

5. (5.) Baltimore Ravens (7–3)

Nagy nehézségek árán ugyan, de nyerni tudott a Ravens a rivális Bengals ellen, ám tegyük hozzá, ez bírói segédlettel sikerült. Csütörtökön jöhet a „HarBowl” a 49ers ellen. Egyelőre még kérdéses, hogy a veterán linebacker, Ray Lewis játszhat-e.

6. (7.) New England Patriots (7–3)

Rettentő döcögős kezdés után végül simán elintézték Bradyék a Kansas Cityt. Nagyon aggasztó a sok sérülés, ami főként a secondaryt sújtja. A Jets ugyanakkor ismét kikapott, így a Pats hatalmas előnybe került a csoport megnyeréséért folytatott harcban.

7. (8.) Houston Texans (7–3)

Bye week volt az előző héten, talán a legjobbkor, hiszen így Matt Leinartnak volt egy hete, hogy némileg összeszokjon a csapat támadóival. Vasárnap a Jaguars ellen bizonyíthatja, hogy ő is be tudja juttatni a rájátszásba a Texanst.

8. (9.) Chicago Bears (7–3)

Rendkívül fontos győzelmet gyűjtött be a Chargers ellen a Chicago, ám az eddig pazarul játszó Jay Cutler egyik ujja eltört, és a hírek szerint meg is kell műteni. Talán az utolsó 1-2 hétre visszatérhet, ám addig az oldalvonal mögül kell végignéznie, hogy a csapata vajon túléli-e az ő hiányát…

9. (10.) Detroit Lions (7–3)

Rettentő gyenge kezdés, aztán pedig hatalmas feltámadás jellemezte a Lions Panthers elleni mérkőzését a nagy visszatérő, a futó Kevin Smith vezérletével. Ám most jön a Rodgers vezette Packers elleni összecsapás, amin hatalmasat kell alkotnia az Oroszlánokat, hogy győztesen hagyják el a gyepet…

10. (6.) New York Giants (6–4)


Rossz formában a Giants, a 49ers után az Eaglestől is vereséget szenvedett Tom Coughlin együttese. A támadófal teljesen összeomlott, magával rántva az egész egységet, ez pedig nem volt elég az Eagles megveréséhez. Nem lesz egyszerű a folytatás sem, hiszen a Brees vezette Saintscel találkozik a Giants.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

11. (13.) Atlanta Falcons (6–4)

Ahogy az várható is volt, győzni tudott a Falcons a Titans ellen. Ám ami aggasztó lehet, hogy Matt Ryan két remek szezon után idén visszaesett. A Vikings ellen mindenesetre mindenképpen nyerni kell!

12. (12.) Cincinnati Bengals (6–4)


Elszomorító vereség a csoportot vezető Ravenstől. Vasárnap a bírók sem a Cincyvel voltak, összességében viszont kijelenthetjük, hogy nagyon jó csapat idén ez a Bengals. És ennél már csak jobbak lehetnek, ha az elkapó A.J. Green felépül a sérüléséből. A wild cardon ott a helyük Andy Daltonéknak.

13. (14.) Dallas Cowboys (6–4)


A csoportmeccseken valahogy mindig pórul jár a Dallas, most azonban nagy szerencsével, hosszabbításban sikerült felülemelkedni a Redskins ellen. Ráadásul a Giants ismét kikapott, így ismét közelebb került a Cowboys a csoportelsőséghez.

14. (16.) Oakland Raiders (6–4)

Carson Palmer egyre jobb, a Raiders pedig a Vikings felett aratott győzelmével fontos lépéselőnybe került az AFC Westben, amit a Cutler nélküli Bears elleni mérkőzés után talán sikerül is megtartania…

15. (20.) Denver Broncos (5–5)

Tim Tebow ismét megmutatta, hogy bárki ellen képes győzelemre vezetni a csapatát. A kérdés már csak az, hogy a Broncos vajon a Chargers ellen is tartani tudja-e ezt formáját?

16. (11.) New York Jets (5–5)

A hétvégi produkciójára nem lehet valami büszke a Jets. Rex Ryan támadói hétről-hétre egyre gyengébb teljesítménnyel rukkolnak elő, az újabb vereség után pedig már 5–5-ös mérleggel állnak, és nagyon távol kerültek a Chiefs ellen diadalmaskodó Patriotstól, valamint a rájátszástól.

17. (15.) Buffalo Bills (5–5)


Folytatódik a Bills mélyzuhanása, ugyanis a Dolphins ellen is sikerült sima vereséget szenvedni. Ryan Fitzpatrick az utóbbi hetekben nagyon visszaesett, mint ahogy a szezon elején remeklő védelem is, ráadásul a Buffalo is bejelentkezett az idei „kórházcsapat” titulusért – ezúttal a klasszis futó, Fred Jackson került sérültlistára. A jelenlegi játék pedig még a szintén hullámvölgyben lévő Jets ellen sem lesz elég…

18. (17.) San Diego Chargers (4–6)

Egyre távolabb a rájátszástól a San Diego, ugyanis a Bears ellen sem sikerült nyerni. Rivers ismét a legrosszabb pillanatokban mondott csődöt és adta el a labdát, a vereség után pedig nyilvánvaló vált, hogy Norv Turner vezetőedző szinte biztosan távozni fog a Chargerstől a szezon végén. A Broncos ellen ezek után nyerni kell!

19. (18.) Tennessee Titans (5–5)

Matt Hasselbeck megsérült, helyére pedig a draftról első körben érkezett Jake Locker állt be a Falcons ellen. Az biztos, hogy némi újítást hozhat a Titánok támadójátékába az atletikus irányító, ám ha Chris Johnson továbbra sem képes úgy felülkerekedni a gyenge játékán, nem nagyon lehet esélye a Titansnek a végelszámolásnál, pedig ők állítólag a rájátszásba szeretnének jutni…

20. (19.) Tampa Bay Buccaneers (4–6)


Blount zseniális, Freeman viszont továbbra sem. A Bucs pedig nagyon kezd leszakadni még a csoportmásodik Falconstól is. Vasárnap a Titansszel találkoznak Freemanék, az mindenképpen egy nyerhető meccs.

21. (22.) Seattle Seahawks (4–6)


Fontos csoportgyőzelmet gyűjtött be egy nem túl izgalmas meccsen a kissé foghíjas Seahawks, esélyt sem hagyva a St. Louis Ramsnek. A gyengélkedő Redskins ellen sem esélytelen Pete Carroll csapata, amennyiben az amúgy nem túl jó Tarvaris Jackson elő tud húzni néhány nagy játékot a tarsolyából.

22. (24.) Philadelphia Eagles (4–6)


Vince Young jött, látott, győzött. Habár nem játszott kifejezetten jól, de szerencséjére a Philly védelme a szebbik arcát mutatta, így nem is lett volna egyszerű elbukni a meccset. A Pats ellen is hatalmasat kell nyújtania majd a csapatrésznek, különben esélyt sem hagynak majd Bradyék.

23. (21.) Kansas City Chiefs (4–6)

Matt Cassel hivatalosan is sérültlistára került, a cseréje Tyler Palko pedig nem úgy tűnik, hogy elég lesz a győzelmek megszerzéséhez... A Pats után jön a még erősebb Steelers, Palkónak pedig nagyot kell villannia, ha sikert szeretne szállítani a szurkolóknak.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                  partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

24. (29.) Miami Dolphins (3–7)

A Miami sorozatban a harmadik sikerét aratja, ezúttal a Buffalót verte meg. Matt Moore három touchdownt passzt osztott ki, a védelem pedig teljesen leradírozta a pályáról Ryan Fitzpatrickékat. A Cowboys ellen azért nem lesz ilyen egyszerű dolguk a Delfineknek.

25. (27.) Cleveland Browns (3–7)

Szerencsés siker a Jacksonville ellen. Nagyon nem lehet mit hozzáfűzni a Barnákhoz, egy igazi első számú elkapó továbbra is nagyon hiányzik Colt McCoy fegyverarzenáljából, mert így nagyon impotens ez az offense.

26. (23.) Arizona Cardinals (3–7)

Hetente új irányítót vet be a Cardinals, annyira nem találják Kevin Kolb helyettesét. Teljes a káosz az Arizonánál. Vasárnap a St. Louishoz látogatnak majd Fitzgeraldék, ha valahol, akkor ott van esélyük megszerezni a negyedik győzelmüket.

27. (26.) Washington Redskins (3–7)

Elképesztő. Vasárnap még az offense is úgy, ahogy működött, ám ezúttal a rúgó, Graham Gano mondta be az unalmast és két mezőnygólt is kihagyott, a másodikat ráadásul a hosszabbításban. Érik a kivágása. A Skins pedig a Seahawks ellen hozhat vissza valamit az eddig gyatra szezonjából.

28. (25.) Jacksonville Jaguars (3–7)


Továbbra is siralmas a Jaguars támadójátéka. Az már csak a hab a tortára, hogy az utolsó percben, 1 yardról nem Maurice Jones-Drew fut, hanem az egyébként is borzalmasan dobálgató Blaine Gabberttel passzoltatnak. Ezek után meg is érdemelte a vereséget a Jax, de hamarosan a fejek is elkezdenek hullani, ami a vezetőséget illeti.

29. (28.) Minnesota Vikings (2–8)


Hiába a jó kezdés a Raiders ellen, Adrian Peterson, a liga egyik legjobb futója a második negyedben megsérült, ami meg is pecsételte a Vikings sorsát. Petersonnak bokaszalag-húzódása van a hírek szerint, a Falcons ellen pedig biztosan nem is játszhat majd.

SZAVAZÁS

Ön szerint lesz győzelme a szezonban az Indianapolis Coltsnak?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

30. (30.) Carolina Panthers (2–8)

Remekül kezdett a Panthers a Lions ellen, ám a végére leadta az előnyét és teljesen el is veszette a fonalat. A védelem nagyon gyenge, amit az egyébként is csak közepes támadóalakulat nem bír el. A következő ellenfél a nyeretlen Colts lesz, Painteréktől kikapni viszont azért nagyon ciki lenne…

31. (31.) St. Louis Rams (2–8)


Ahogy az ellenfél leszedte Steven Jacksont a pályáról, meg is halt a Kosok támadójátéka, ennyire kilátástalan offense-zel pedig lehetetlen meccset nyerni. Következhet ismét egy Arizona elleni találkozó, ott lehet esélye a St. Louisnak.

32. (32.) Indianapolis Colts (0–10)


Mindenképpen pozitív hetet zárt a Colts, hiszen nem kapott ki! Ám a Panthers ellen könnyen lehet, hogy jön a következő zakó, méghozzá az az idei tizenegyedik lenne már…

A 12. fordulóban három csütörtöki mérkőzést is rendeznek, először a hibátlan mérleggel büszkélkedő, címvédő Green Bay Packers látogat csoportriválisához, a Detroit Lionshoz, majd a Dallas Cowboys fogadja a Miami Dolphinst, végül a „HarBowl” keretein belül a Baltimore Ravens és a San Francisco 49ers csap össze. A beharangozó írásunkat ide kattintva olvashatják el!

STATISZTIKÁK
A 11. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Andy Dalton (Cincinnati Bengals) –Baltimore Ravens
373
A legtöbb futott yard: Kevin Smith (Detroit Lions)
–Carolina Panthers 140
A legtöbb elkapott yard: Vincent Jackson (San Diego Chargers)
Torrey Smith (Baltimore Ravens)
–Chicago Bears
–Cincinnati Bengals
165
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard 3326 Drew Brees (New Orleans Saints)
A legtöbb futott yard 1019
LeSean McCoy (Philadelphia Eagles)
A legtöbb elkapott yard 1028
Wes Welker (New England Patriots)
A legtöbb szerelés 105
Pat Angerer (Indianapolis Colts)
A legtöbb sack 14 DeMarcus Ware (Dallas Cowboys)
A legtöbb interception 7 Kyle Arrington (New England Patriots)
NFL 2011, ALAPSZAKASZ
11. FORDULÓ
2011.11.18 2:20 Denver Broncos–New York Jets 17–13
2011.11.20 19:00 Baltimore Ravens–Cincinnati Bengals 31–24
2011.11.20 19:00 Washinton Redskins–Dallas Cowboys 24–27 – h.u.
2011.11.20 19:00 Miami Dolphins–Buffalo Bills 35–8
2011.11.20 19:00 Green Bay Packers–Tampa Bay Buccaneers 35–26
2011.11.20 19:00 Minnesota Vikings–Oakland Raiders 21–27
2011.11.20 19:00 Cleveland Browns–Jacksonville Jaguars 14–10
2011.11.20 19:00 Detroit Lions–Carolina Panthers 49–35
2011.11.20 22:05 San Francisco 49ers–Arizona Cardinals 23–7
2011.11.20 22:05 St. Louis Rams–Seattle Seahawks 7–24
2011.11.20 22:15 Atlanta Falcons–Tennessee Titans 23–17
2011.11.20 22:15 Chicago Bears–San Diego Chargers 31–20
2011.11.21 2:20 New York Giants–Philadelphia Eagles 10–17
2011.11.22 2:30 New England Patriots–Kansas City Chiefs 34–3
Szabadnapos: Houston, Indianapolis, New Orleans, Pittsburgh
12. FORDULÓ, HÁLAADÁS NAPI MÉRKŐZÉSEK
2011.11.24 18:30 Detroit Lions–Green Bay Packers
2011.11.24 22:15 Dallas Cowboys–Miami Dolphins
2011.11.25 2:30 Baltimore Ravens–San Francisco 49ers
A FORDULÓ TOVÁBBI PÁROSÍTÁSA
2011.11.27 19:00 Cincinnati Bengals–Cleveland Browns
2011.11.27 19:00 Jacksonville Jaguars–Houston Texans
2011.11.27 19:00 St. Louis Rams–Arizona Cardinals
2011.11.27 19:00 New York Jets–Buffalo Bills
2011.11.27 19:00 Tennessee Titans–Tampa Bay Buccaneers
2011.11.27 19:00 Indianapolis Colts–Carolina Panthers
2011.11.27 19:00 Atlanta Falcons–MinnesotaVikings
2011.11.27 22:05 Oakland Raiders–Chicago Bears
2011.11.27 22:05 Seattle Seahawks–Washington Redskins
2011.11.27 22:15 San Diego Chargers–Denver Broncos
2011.11.27 22:15 Philadelphia Eagles–New England Patriots
2011.11.28 2:20 Kansas City Chiefs–Pittsburgh Steelers
2011.11.29 2:30 New Orleans Saints–New York Giants
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik