(Szaka)lábjegyzet: Sir John Hall: "A szurkolóknak a csapat mögé kell állni szombaton!"

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.10.15. 10:10
Címkék
Ahogyan lassan minden jelenlegi és egykori érintett, Sir John Hall (83) is megszólalt a klub jelenlegi helyzete kapcsán. Az üzletember, aki 1991-ben...

Ahogyan lassan minden jelenlegi és egykori érintett, Sir John Hall (83) is megszólalt a klub jelenlegi helyzete kapcsán. Az üzletember, aki 1991-ben vásárolt 72.9 %-os részesedést a klubban, egy másodosztályban bukdácsoló csapatot szerzett magának, majd igazi sikersztori részese lehetett, ahogyan Kevin Keegan vezetésével kiharcolták a Premier League tagságot, ahol két egymást követő évben is bajnoki ezüstöt ünnepelhettek.Sir John Hall (83) is megszólalt a klub jelenlegi helyzete kapcsán. Az üzletember, aki 1991-ben vásárolt 72.9 %-os részesedést a klubban, egy másodosztályban bukdácsoló csapatot szerzett magának, majd igazi sikersztori részese lehetett, ahogyan Kevin Keegan vezetésével kiharcolták a Premier League tagságot, ahol két egymást követő évben is bajnoki ezüstöt ünnepelhettek.

Hall időközben a részesedésből el is adott, és lényegében 1997-re átengedte a tényleges irányítást Freddy Shepherd-nek. Ettől függetlenül a családjának és neki maradt tulajdonrésze, és Mike Ashley 2007-es érkezéséig tiszteletbeli elnökként volt nyilvántartva a Newcastle-nél. Az feljutás és a Keegan-féle szórakoztató foci mellett az ő regnálasa alatt építették át a St. James' Parkot is a jelenlegi formájára. Az idős üzletember most a Daily Star-nak adott riportjában elemezte a focicsapat jelenlegi helyzetét.

"Fontos, hogy a szurkolók a csapat mögött álljanak, mert ezen a meccsen kötelező a győzelem."

"Persze megértem a sérelmeiket, de a Leicester elleni meccs alatt sem az idő, sem a hely nem alkalmas arra, hogy ennek hangot adjanak.

"Ez súlyosan, károsan befolyásolná a teljesítményt és az csak az ellenfél malmára hajtanák a vizet.

"A játékosok megérzik, ha a hangulat nem jó a lelátókon, és a mi helyzetünkben nem engedhetjük meg maguknak az ilyen zavaró tényezőket.

"Az Alan Pardew által kiküldött játékosoknak a megfelelő hangulatban kell lenniük, és nem lesznek, ha azt hiszik, hogy a nézőtérről rossz lesz a fogadtatás."

"Nézzünk szembe a tényekkel, ma a Newcastle egy millió mérföldre van a címekért folyó kihívásoktól.

"Ez a szezon arról szól, hogy meneküljünk a kiesési zónától, és minél jobban felkapaszkodjunk a tabellán.

"Verjük meg a Leicester-t, lépjünk előre néhány helyet, és hirtelen sokkal jobban fognak festeni a dolgok. Ha veszítünk, akkor hosszú, kemény telünk lehet.

"A történelem alapján, ha ugyanebben a helyzetben leszünk Karácsonykor, akkor igazi háború vár ránk, hogy kikeveredjünk onnan"

"Most ez nem a Mike Ashley rezsimről szól, vagy akár arról, hogy helyes választás-e Alan Pardew, mint a csapat menedzsere.

"A lényeg annak a bebiztosítása, hogy a Newcastle kimásszon ebből a slamasztikából.



"A klub talán egészen másnak tűnik, mint amikor ott voltam, de ami nem változott, az a hűséges Geordie szurkolói támogatás. Továbbra is 50.000 rajongó látogat ki a meccsekre.

"Amikor Kevin Keegan volt menedzser, ezek a szurkolók szinte előre elérték nekünk a közös célt, mert miattuk gyakran már azelőtt veszített az ellenfél, hogy útjára indult volna a labda.

"Természetesen Kevin meg azt a futballt adta nekik amit elvártak a klubtól, azaz versenyben voltunk a legjobbakkal.

"Az általam nagyra értékelt akkori szurkolói hangulat manapság nem érzékelhető
.

"Bármilyen változást is akarnak, fontos, hogy most mindezt a háttérbe tudják szorítani.

"A Premier League tagság az elsődleges prioritás, mivel egy olyan klubnál, mint a Newcastle United, ez alapvető elvárás, ezalatt nincs perspektíva.

"Azt kérem minden szurkolótól, aki szombaton kimegy a meccsre, hogy felejtsen el minden mást 90 percig, és sorakozzon fel a fekete-fehér mez mögött."

Annak ellenére, hogy a játékosok nyugalomra intenek, azért nem szabad figyelmen kívül hagyni ezeknek az öreg rókáknak a tanácsaikat, meglátásaikat sem. Az egy dolog, hogy az újak arról beszélnek, hogy milyen jó itt, a régiek meg arról, hogy egy enervált 2008/2009-es csapattal szemben most egy összetartó, jó brigád van. Elég egyértelmű most már, hogy vidám barakk ide, összetartás oda, ha nem kezdik el nagyon gyorsan hármasával gyűjteni a pontokat, akkor nagyon nagy baj lesz.

Akármennyire is bosszantó a csapat teljesítménye, én megfogadom Sir John Hall tanácsát és - ahogy korábban is tettem - 90 percig minden ellenérzésemet félre téve szurkolni fogok, hogy meglegyen a szezon első győzelme!

Hajrá Newcastle!

Mark29


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik