(Szarka)lábjegyzet: Két hét nihil

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.03.11. 11:03
Címkék
Az elmúlt napokban a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy sok érdekesség történt volna a csapat háza táján. A külföldi rajongói...

Az elmúlt napokban a legnagyobb jóindulattal sem lehet azt mondani, hogy sok érdekesség történt volna a csapat háza táján. A külföldi rajongói oldalak is olyan pletykákba tudnak csak kapaszkodni, mint Aaron Hunt (Werder Bremen) vagy Danny Welbeck esetleges nyári leigazolása. A jó öreg Ed Harrison is olyan témákat feszeget, mint pl. Cabaye esete, aki egyelőre nagyrészt a padot koptatja Párizsban. Egyrészt persze valahol normális, hogy nem lesz azonnal alapember, másrészt viszont nem butaság párhuzamot vonni közte és Demba Ba között, aki szintén nagy reményekkel érkezett londonba, mégis csak kiegészítő ember a Chelsea-nél. A kérdés pedig adja magát: ez a sors vár Loic Rémy-re is ha pl. az Arsenal-ba igazol a nyáron? A magánvéleményem az, hogy igen...Aaron Hunt (Werder Bremen) vagy Danny Welbeck esetleges nyári leigazolása. A jó öreg Ed Harrison is olyan témákat feszeget, mint pl. Cabaye esete, aki egyelőre nagyrészt a padot koptatja Párizsban. Egyrészt persze valahol normális, hogy nem lesz azonnal alapember, másrészt viszont nem butaság párhuzamot vonni közte és Demba Ba között, aki szintén nagy reményekkel érkezett londonba, mégis csak kiegészítő ember a Chelsea-nél. A kérdés pedig adja magát: ez a sors vár Loic Rémy-re is ha pl. az Arsenal-ba igazol a nyáron? A magánvéleményem az, hogy igen...

A hétvége eseménytelen volt a számunkra, hiszen az F.A. kupából már kiestünk, az aktuális bajnoki ellenfelünk az Everton viszont nem, így a Toffee-k elleni meccset március 25-re halasztották. Konkrét hírekből tehát kevesebb van az elmúlt napokban, és sajnos egyik sem túl pozitív csengésű. Rövid beszámolók renitens managerünkről és egy játékosról, akivel valami nagyon elromlott.

Kezdjük Alan Pardew esetével. A Newcastle managere ma áll az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága elé a Hull elleni meccsen történt incidense miatt, amikor is lefejelte (vagy legalább is le akarta fejelni) az ellenfél játékosát David Meyler-t. A kötelező bocsánatkérések után az eseten nagyjából mindenki túllépett már. A sértett, Meyler úgy néz ki, hogy viccet csinál az egészből, a hétvégi, Sunderland elleni kupameccsen szerzett gólját például úgy ünnepelte, hogy megfejelte a szögletzászlót.

A hivatalos elmarasztalás azonban még hátra van. Pardew személyes meghallgatást kért, precedens ügyeket vitt a bizottság elé, ennek ellenére reálisan 5-8 meccses eltiltás várhat rá. Az ügyben közben megszólalt José Mourinho, aki remek fickónak nevezte Pardew. Elmondta, hogy nincs azzal gond, ha egy manager szenvedélyes, de ennek néha ára van. Pardew ezt tudja és vállalja is a következményeket. Ettől még a portugál szerint nagyszerű manager és nagyszerű fickó. Nyilván a fegyelmi bizottságot nem nagyon érdekli José kortes beszéde, de az biztos, hogy a brit média a tenyeréből eszik, így ezen a fronton talán kevésbé esnek neki Pardew-nak.

A bejegyzés másik főszereplője Dan Gosling. A fiatal angol az Everton-ban hatalmas tehetségnek számított (és nagy kedvencnek, mert eldontött egy Liverpool elleni derbit), és amikor 2010 nyarán megérkezett azt gondoltam nagy erőssége lesz a csapatnak.

Sajnos nem csak hogy nagyon sérülékeny volt, de amikor lehetőséget kapott a bizonyításra, akkor sem hagyott maradandó nyomot. Az első évében összesen egy mérkőzésen lépett pályára. Az ötödik helyen végződő szezonban volt a "csúcson", ekkor 16 alkalommal játszott (12 bajoki, és 4 kupameccs).

A következő évben megint jöttek a sérülések, de amikor egészséges volt, akkor is csak felejthető játékot produkált. 9 meccsen húzta magár a Newcastle mezt, ebből három volt bajnoki, egy kupa és öt pedig EL találkozó.

Idén, a 4 éves szerződése utolsó évében pályára lépési csúcsot döntött. 19 alkalommal szerepelt, a dolog szépséghibája csak annyi, hogy ebből 14 alkalommal a Blackpool mezében, ahol 2013 októbere és 2014 januárja között volt kölcsönben.

Gosling tehát 24 éves srác, aki nagy tehetségnek indult, de lassan kijelenthetjük örökre az is marad. Nyáron szabadon igazolhatóvá válik, és nem vállal nagy kockázatot az, aki arra fogad, hogy távozik a csapattól.

Apropó fogadás! Gosling a címlapokra került az elmúlt napokban, ugyanis az FA megvádolta, hogy megszegte a játékosokra vonatkozó fogadási szabályokat. A kérdéses paragrafus megtiltja, hogy direkt vagy indirekt módon fogadjanak a játékosok olyan mérkőzésekre, amikre bármilyen szinten befolyással lehetnek. (Ez alapján kizárólag Blackpool meccsről lehet szó, a Newcastle eredményeire ugyanis nem nagyon volt befolyással Gosling)

Kíváncsian várom, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, és ha Dan bűnös, akkor mi lesz a szankció.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik