(Szarka)lábjegyzet: Benne a Szósz(hampton)ban

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 13:03
Címkék
Holnap délután 16 órakora Newcastle a szezonbeli leghosszabb utazása végén Anglia déli csücskében lép majd pályára a Southampton csapata ellen....

Holnap délután 16 órakora Newcastle a szezonbeli leghosszabb utazása végén Anglia déli csücskében lép majd pályára a Southampton csapata ellen. Cím magyarázatként csak annyit, hogy egy fociban elégé jártas, az angol nyelv szempontjából viszont kihívásokkal küszködő kollégám hívja így Maurizio Pochettino együttesét. Egyrészt ezt eleve viccesnek találtam, másrészt a jelenlegi helyzetünkben tényleg igaz, hogy benne vagyunk a "szószban".

Sajnos a pár nappal ezelőtti álmodozásból durván ébresztett fel minket az Everton, és a keddi 0:3 után talán az lenne a legjobb, ha a 8. hely megtartását tűnénk ki célul a bajnokság hátralévő részére. Ebben pedig a legfőbb konkurenciánk pont az aktuális ellenfeleink, a "Szentek" lesznek.

Ősszel egy nyerhető mérkőzésen, Gouffran (fenti) szemfüles góljával szereztünk vezetést, azonban egy lesgyanús szituáció után egyenlített a Soton. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a hajrában kialakult egy kis csetepaté a kispadoknál, aminek egyik fő résztvevője az az Osvaldo volt, akinek ekkor romlott meg véglegesen a viszonya a vezetőséggel. Ez a balhéja volt az utolsó csepp a pohárban a Juventus-hoz történő kölcsönadása előtt.

A csatár távozása nem viselte meg nagyon a "Szenteket" szépen tartják magukat a középmezőnyben. Tavaly délen 2:0-ás hazai győzelem született, míg északon 4:2-re mi nyertünk. Ehhez képest most egy 1:1 után jöhet a visszavágó.

Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom egy döntetlennel látatlanban kiegyeznék, de szerintem 0 ponttal utazhatunk haza.

Sajnos ez az érzésem csak tovább erősödött, amikor ma Alan Pardew megerősítette, hogy Tim Krul sérülés miatt kihagyja a következő 2-3 találkozót.

Apropó Pardew. A manager már a csapattal lesz szombaton, igaz a mérkőzés alatt a lelátón kell helyet foglalnia. Számít ez egyáltalán?

Meglátjuk!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik