(Szarka)lábjegyzet: összegző

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.11.26. 09:11
Címkék
Ismét rövid (de remélhetőleg velős) hírekkel jelentkezünk a csapat háza tájáról, mert történt pár említésre méltó dolog az elmúlt...

Ismét rövid (de remélhetőleg velős) hírekkel jelentkezünk a csapat háza tájáról, mert történt pár említésre méltó dolog az elmúlt napokban.

Kezdjük mindjárt a Norwich elleni 2:1-re megnyert mérkőzéssel, ami kapcsán több érdekességet is meg lehet, illetve meg kell említeni.

Egyrészt Loic Rémy zsinórban harmadik meccsén talált be, és ezzel tovább erősödtek a vele kapcsolatos találgatások. A brit lapok (valamelyik Daily) már olyan következtetéseket vontak le, hogy januárban a vezetőség elcserélné Papiss Cissé-re a QPR-rel, aminek persze nem sok valóság alapja van. Az biztos, hogy a vezetőség meg fogja próbálni leigazolni már januárban, de van egy olyan érzésem, hogy a támadó és menedzsmentje inkább szeretne egy hasonlóan eredményes tavaszt, ami után válogathat az ajánlatok között. Az biztos, hogy a srácnak nagyon megy, de hát láttunk már ilyet - mármint remek fél szezont - nem is olyan régen.

A kanárik elleni győzelem a Chelsea és a Tottenham után zsinórban a harmadik 3 pontos meccs volt, azt hiszem ez is olyan teljesítmény, amit a sorsolás ismeretében előzetesen szerintem kevesen vártunk.

Sőt, zsinórban harmadszor sikerült hazai pályán legyőzni a Norwich-ot. A sárga-zöld alakulat a PL-be jutásuk óta minden alkalommal egy góllal kapott ki (az előző két alkalommal 1:0 volt a végeredmény) a St. James' Parkban.

Végül pedig még egy megdöbbentő adat. Loic Rémy találata egy nagyon rossz szériának vetett véget. Egy 2011 őszi Demba Ba fejes óta most sikerült ismét szöglet után közvetlenül gólt szerezni a bajnokságban.

Lépjünk tovább, de maradjunk a "bizonytalan" jövőjű játékosoknál. Yohan Cabaye a minap az RTL-nak tett nyilatkozatában sajnálkozott, hogy a BL-ről lemaradt, (gondolom mint Arsenal játékos) így most egyrészt minél előrébb szeretne végezni a Newcastle-vel, másrészt kivár, és majd meglátja mi lesz.

Ezután mondott még pár töltelék mondatot arról, hogy szeret a védelem előtt szerepelni, mert akkor szinte mindig játékban van, valamint természetesen Ribéry-nek adná az Aranylabdát.

Nála ugyanazt gondolom mint Rémy esetében nyárig itt lesz, utána viszont nagyobb az esély a távozásra, mint a maradásra.

Aki viszont talán már tavasszal sem lesz a csapatnál, az a jelenlegi kapitány Fab Coloccini. Az argentin védő tavalyi műsora óta szerintem a lelke mélyén minden szurkoló tudja, hogy amint lesz lehetősége, hazatér Argentínába.

Most megint vannak erre utaló jelek, és bár idén tavasszal Colo egyértelművé tette, hogy ebben a szezonban mindenképpen a csapatnál marad, szerintem januárban megint lesz valami kavarás vele kapcsolatban.

Személy szerint én nem gondolnám, hogy valakit aki ennyire haza akar menni lehetne hosszú távon motiválni, így hát ha sikerülne egy középső védőt igazolni, akkor nyugodtan el lehetne engedni Colo-t.

Végül pedig egy kellemes meglepetés. Shola Ameobi az elnyűhetetlen, remek formában van. A 32 éves játékos, aki 2000 óta szerepel a Newcastle-ben, az utóbbi hetekben a csapat egyik legjobbja. Már a Manchester City elleni Ligakupa meccsen is látszott, hogy kell egy ilyen típusú játékos az egy szem csatár mellé/mögé. Az elmúlt három mérkőzésen Rémy profitált a legtöbbet a munkájából, de igazából a múlt szombaton a gólpasszt érő fejesével ő maga is közel a gólszerzéshez. Ha így folytatja akkor helye lesz a VB-re utazó nigériai csapatban, ami pedig igazi jutalomjáték lenne a számára. A szerződése jövő nyáron lejár, én biztos adnék neki még 1 1 évet, hogy a Newcastle-ből vonulhasson vissza. Megérdemli.

Szombaton újabb hazai meccs a WBA ellen. Meg lehet a 4 győzelem zsinórban?

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik