Befűztük az oktatófilmet a Chlesea-nek

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.05.03. 11:05
Címkék
Az előző fordulóban elszenvedett Wigan elleni vereség miatt kicsit csalódott voltam, és lélekben már lemondtam a Bajnokok Ligájában való indulási...

Az előző fordulóban elszenvedett Wigan elleni vereség miatt kicsit csalódott voltam, és lélekben már lemondtam a Bajnokok Ligájában való indulási álmokról, hiszen a Chelsea-vel és a Manchester Cityvel kellett még játszani a bajnokságban, és ha a Wigannél kipukkadt a lufi, akkor az előbb felsorolt csapatoknál biztosan pontokat fogunk veszíteni.

Ehelyett magabiztos játékkal vettük a Chelsea által állított akadályt. A mérkőzés első 10 percében már aggódtam, hiszen többször kerültek veszélyes helyzetbe a saját kapunk előtt. Ennek ellenére az első 10 perc után felvettük a játék ritmusát, és nekünk is voltak helyzeteink. Ha emlékeim nem csalnak, akkor két szabadrúgást kellett Krulnak mellre vennie a mérkőzésen, valamint egy Terry fejest kellett a gólvonalról kifejelnünk. Több alkalommal nem volt a hálóba tartó lövése a Kékeknek. Ha számoljuk a helyzeteket, akkor a kettő gólon kívül nekünk volt még egy kapufánk, valamint egy bravúrt is be kellett mutatnia a hazaiak kapusának.

A mérkőzés leggyengébb embere a bíró volt, hiszen hagyta a durva játékot, és a sárgákat is rossz időben adta-nemadta. Tioté már a mérkőzés első szabálytalanságánál kapott egy sárgát. Ez más bíróknál hatásos visszatartó erő, hogy ne menjen bele a játékos nagyobb adok-kapokba, nehogy idő előtt zavarják őt a zuhanyzóba. Sajnos tegnap a bíróról mindenki tudta, hogy talán már a szezon első mérkőzésén úgy elkeverte a piros lapját, hogy azt azóta sem találja, így senkit nem tud kiállítani. Ha a legelső szabálytalanságra nem ad sárgát Tioténak, akkor a könyöklésnél adhatott volna neki egyet és így lehet, hogy nem került volna sor Obi Mikel gusztustalan törlesztésére. Manapság nagyon divatos a mérkőzésen készült videók alapján való eltiltásokat osztogatni, én azért megszavaznék a nigériai játékosnak egy laza két meccses eltiltást, hogy legyen ideje gondolkozni, hogy focizni akar, vagy a bosszú angyalát játszani. A másik jelenet, ami érdekes volt, hogy Ivanovic úgy rúgta hátba Cissét, hogy azonnal összesett és ott nem villant a sárga, pedig azért oda is lehetett volna mutatni egyet. A Barca ellen Terry-t majdnem ugyanilyen eset miatt zavarták a tus alá. Nem akarom azt mondani, hogy a Barca ellen bezzeg kiállítás, de azért ez is a bírói ténykedést minősíti, hogy még sárgát sem kapot a védő.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokból kiderült, hogy Tioté sérülése nem annyira vészes, mint amennyire az a pályán látszott (10 percig kellett ápolni a pálya közepén és hordággyal, oxygén maszkban vitték le). Állítólag vasárnap már tud játszani a Manchester City ellen. Tioté a szemére kapott egy erős ütést, és amikor az orvos bement a pályára, már mondta, hogy le kell cserélni őt, de az elefántcsontparti játékos ennek ellenére szeretett volna a pályán maradni, de aztán elfogadta az orvos tanácsát és inkább hagyta, hogy levigyék. Tioté azt mondta, hogy nagyon fáj a szeme, és még nem is lát vele túl jól, de vasárnapra minden rendben lesz vele.

Köszönjük a Chelsea-nek a 3 pontot, a bajnokság legnagyobb gólját, a bunkó viselkedést.

Minden szempontból megérdemeltük a győzelmet.

Vasárnap újabb vizsga következik, most már arra kell készülni a srácoknak.

A gólokat azért meg kell tekinteni, hiszen mind a két gól parádés egyéni akció eredménye:

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik