Merjünk nagyot álmodni...

2474819 24748192474819 2474819
Vágólapra másolva!
2012.04.21. 00:04
Címkék
Szombat délután hazai pályán fogadjuk a Stoke City csapatát. A tét mind a két csapat számára nagy, hiszen matematikailag a Stoke City még ki...

Szombat délután hazai pályán fogadjuk a Stoke City csapatát. A tét mind a két csapat számára nagy, hiszen matematikailag a Stoke City még ki is eshet, de erre nagyon kicsi az esély. Azért néhány pontot még szereznie kellene, ha biztosra akarnak menni. A Szarkáknak szerencsére ebben a szezonban nagyobb célok lebeghetnek a szemük előtt, hiszen ha most megverjük a Potterst, akkor 2 pontra megközelíthetjük a harmadik helyen lévő Arsenal csapatát.Szombat délután hazai pályán fogadjuk a Stoke City csapatát. A tét mind a két csapat számára nagy, hiszen matematikailag a Stoke City még ki is eshet, de erre nagyon kicsi az esély. Azért néhány pontot még szereznie kellene, ha biztosra akarnak menni. A Szarkáknak szerencsére ebben a szezonban nagyobb célok lebeghetnek a szemük előtt, hiszen ha most megverjük a Potterst, akkor 2 pontra megközelíthetjük a harmadik helyen lévő Arsenal csapatát.

További pikantériája a fordulónak, hogy a hétvége első PL meccse az Arsenal - Chelsea londoni rangadó, ahol valamelyik csapatnak pontot/pontokat kell veszítenie, és így sokkal kényelmesebb helyről várhatnánk a hátra lévő mérkőzéseket.

Azt hiszem, hogy a Newcastle Utd. szurkolók több, mint 90%-a a szezon előtt belecsapott volna bárki kezébe, ha felajánlotta volna, hogy 6. helyen végez a csapat, és ki is jutunk Európába. Szerencsére olyan közhelyeket tudok most írni, mint az 'evés közben jön meg az étvágy' és mondjuk a 'merjünk nagyot álmodni', tehát most esélyünk van arra is hogy BL indulási jogot jelentő helyen végezzünk, de ehhez hozni kell a kötelező meccseket, és talán kell egy meglepetés is a hátra lévő 5 mérkőzésen.

A kötelező mérkőzések közé tartozik a Stoke City elleni mérkőzés is. Az a tény is ezt erősíti, hogy csapatunk az előző 5 mérkőzését megnyerte, tehát nagy sorozatban van. Persze az is a kötelező győzelmet erősíti, hogy Tony Pulis csapata az előző 5 mérkőzéséből csupán egyszer tudott győzni, akkor is az abszolút utolsó Wolves csapatát verte meg. Azért azt meg kell említeni, hogy ezen 5 mérkőzés alatt sikerült döntetlent játszani a Tottenham, a Manchester City és az Aston Villa ellen, amely csapatok magasabban rangsoroltak, mint a Stoke City. Azt sem szabad elfelejteni, hogy 4 pont választja el a Liverpooltól és öt pont a 7. helytől. Nem szabad elírni az idén Európa Ligában induló és ott jól teljesítő csapatot.

Első és egyben az egyik legjobb játékosunk Tim Krul megsérült edzésen, de nagy valószínűséggel tudja vállalni a hétvégi meccset. Persze Rob Elliot folyamatosan olyan formában teljesít edzéseken, hogy azonnal és nyugodt szívvel küldené Alan Pardew a csapatát Elliottal is a keretben.

Ha már a sérülteknél tartunk, akkor meg kell említeni, hogy a héten mi vezetjük azt a listát, amit a legtöbb sérült játékosok alapján rangsorolnak. Nálunk 10 játékos küzd kisebb-nagyobb sérüléssel, és ezzel simán vezetjük ezt a listát. Szerencsére ebből a 10-ből éppen szombatra fog visszatérni az orvosok szerint 5 játékos, tehát nem kell nagyon aggódnunk.

Ha az ellent nézzük, akkor 4 sérültet tudnak felmutatni, akikből 2 felépül az ellenünk játszandó mérkőzésre.

Nem akarok kezdő csapat tippelgetésbe belemenni, mert annyira sok variációból tud mesterünk válogatni, hogy idő pocsékolás lenne kitalálni mi járhat a fejében. Bízzunk abban, hogy két csatáros sok gólos meccset fogunk játszani, és bízzunk abban is, hogy végre Demba Ba is be fog találni végre. Azért is bízhatunk Ba góljaiban, mert októberben a két csapat előző találkozójakor Ba mesterhármast ért el, és azzal a mesterhármassal sikerült legyőzni a Stoke City-t 3-1-re.

Ruzsinho Da Costa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik