Leccefőzelék

2367565 23675652367565 2367565
Vágólapra másolva!
2012.01.29. 10:01
Címkék
Hozzávalók 11 személyre: 1 darab megbízható kapus, 4 darab stabil hátvéd, 4 darab, tetszés szerint variálható középpályás, 2 darab gólérzékeny...

Hozzávalók 11 személyre: 1 darab megbízható kapus, 4 darab stabil hátvéd, 4 darab, tetszés szerint variálható középpályás, 2 darab gólérzékeny csatár.

Az előző nap gondosan átválogatott, beáztatott lencséről leöntjük az áztatóvizet, és körülbelül 1 liternyi friss vízzel feltesszük főni. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan feltérképezett, megdévédézett Leccéről kiderítjük a gyenge pontokat és körülbelül három-négy féle lehetséges felállással betárazva utazunk el a déli városba. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan átválogatott, beáztatott lencséről leöntjük az áztatóvizet, és körülbelül 1 liternyi friss vízzel feltesszük főni. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.
Az előző nap gondosan feltérképezett, megdévédézett Leccéről kiderítjük a gyenge pontokat és körülbelül három-négy féle lehetséges felállással betárazva utazunk el a déli városba. Beletesszük a húsleveskockát, hozzáadjuk a babérlevelet és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús és a leveskocka is sós. Ha megpuhult, félrehúzzuk az edényt, kivesszük a füstölt húst, és elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk. Gyorsan hozzáadjuk a szétnyomkodott fokhagymát és a pirospaprikát, majd állandó keverés mellett máris hozzáöntünk körülbelül fél liter vizet. Ügyeljünk arra, hogy a víz hideg legyen, mert különben csomós lesz a rántásunk. Az elkészült rántást hozzáadjuk a lencséhez, és összeforraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük egy kis ecettel vagy pár csepp citromlével, esetleg tejföllel.
Tálaláshoz vékonyra szeleteljük a füstölt húst, és a főzelék tetejére helyezzük. A füstölt hús el is maradhat, helyettesíthetjük füstölthús ízű leveskockával is. Feltétként karikára vágott, olajon átsütött kolbászt, esetleg virslit vagy tükörtojást kínálhatunk.

Legfrissebb hírek

Dárdai Bence: Örülök, hogy tavaly nyáron Wolfsburg-játékos lettem

Labdarúgás
9 perce

Utólagos okoskodás – Malonyai Péter publicisztikája

Minden más foci
6 órája

Böde Dániel: Egyszerűen csak élvezni akarom a játékot; Dárdai Bence: Örülök, hogy tavaly nyáron Wolfsburg-játékos lettem

E-újság
6 órája

Csütörtöki sportműsor: NL-elődöntő, pályán az U21-es magyar válogatott

Birkózás
6 órája

Djokovics szetthátrányból győzte le Zverevet, és elődöntős

Tenisz
6 órája

Támadót igazolt a Chelsea, a Real Madrid is csatárt nézett ki magának, a Barca az Espanyoltól vesz kapust

Minden más foci
7 órája

Idegenben is nyert a Veszprém, egy lépésre került a futsal NB I bajnoki címétől

Labdarúgó NB I
7 órája

Portugália 25 év után legyőzte Németországot, és bejutott a Nemzetek Ligája döntőjébe

Minden más foci
7 órája
Ezek is érdekelhetik